Ψυχαγωγία

Ζώδια

Καρκίνος

  Καρκίνος

[22 Ιουνίου- 21 Ιουλίου]

«επιστροφή

Γενικά Χαρακτηριστικά

Ο Καρκίνος είναι Ζώδιο του νερού και τον κυβερνά η Σελήνη. Χαρακτηρίζεται από την λέξη «αισθάνομαι», γιατί κανένα άλλο Ζώδιο δεν επηρεάζεται τόσο από τα αισθήματα - όσο παλιά και αν είναι- και από τις σκέψεις, όσο οι άνθρωποι του Καρκίνου. Ο Καρκίνος πληγώνεται πολύ εύκολα και τα δάκρυα του δεν είναι ποτέ ψεύτικα. Θα αποσυρθεί σε μια άκρη σιωπηλός αλλά αν του δοθεί ποτέ ευκαιρία θα εκδικηθεί ζώντας ξανά το ίδιο έντονα τις παλιές πικρές στιγμές. Αυτό βέβαια είναι σπάνιο. Συνήθως τα καβούρια κλείνονται στο καβούκι τους και βρίσκουν καταφύγιο στη μοναξιά όταν πληγώνονται. Θα το ξεπεράσει σιγά-σιγά, είναι αμφίβολο, όμως, το αν θα σας ξαναεμπιστευθεί πλήρως.

Ο Καρκίνος τη μια στιγμή μπορεί να είναι ο πιο εύθυμος της παρέας - και πράγματι το χιούμορ του είναι βαθύ, γιατί πηγάζει από την ευαίσθητη παρατήρηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Την άλλη στιγμή είναι μελαγχολικός, γεμάτος απαισιοδοξία και ασίγαστους φόβους, που στοιχειώνουν μέσα του με τη μορφή άγνωστων κινδύνων και αόριστης ανησυχίας. Ο Καρκίνος νιώθει πάντα μέσα του εκείνη την επίμονη εσωτερική φωνή που τον προειδοποιεί διαρκώς ότι μπορεί να χαθεί στο απέραντο διάστημα, ότι μπορεί κάποιος να τον εκμεταλλευτεί και να τον πληγώσει. Αυτοί οι φόβοι καταστρέφουν τον αυθορμητισμό του και τον αναγκάζουν να κλείνεται συνέχεια στον εαυτό του.

Μερικές φορές οι Καρκίνοι είναι δύστροποι και νιώθουν πως μισούν τον κόσμο. Αιτία είναι η τάση τους να απογοητεύονται συχνά από την ζωή, ευτυχώς όμως αυτό περνάει γρήγορα και με την αλλαγή του φεγγαριού ξαναβρίσκουν τον παλιό γλυκό τους εαυτό. Οι Καρκίνοι έχουν μεγάλη φαντασία και έντονες ψυχικές διαθέσεις. Σαν συνέπεια, η κάθε συγκίνηση αποτυπώνεται στη μνήμη τους όπως οι φωτογραφίες στα αρνητικά. Έχουν άλλωστε καταπληκτική μνήμη και τους αρέσει να μελετούν το παρελθόν και την ιστορία και πολύ συχνά κρατούν ημερολόγιο.

Για τους Καρκίνους ότι είναι παλιό, είναι πολύτιμο, ότι είναι καινούργιο είναι ύποπτο. Μαζεύουν αντίκες και αρχαία λείψανα με μιαν αχόρταγη περιέργεια για το χθες και κρατούν μυστικά που τους εμπιστεύονται αυθόρμητα οι άλλοι, εχέμυθοι όσο και οι τάφοι του παρελθόντος. Η μόνη περίπτωση να αποκαλύψουν το μυστικό σας είναι, ίσως , αν τους πληγώσετε. Οι ιδίοι δεν συζητούν ποτέ την προσωπική τους ζωή, μαντεύουν όμως τη δική σας. Δεν θα εκφέρουν γνώμη και σπάνια θα κάνουν τον έξυπνο.

Ο Καρκίνος είναι το Ζώδιο του πατριωτσμού. Οι άνθρωποι αυτοί μένουν προσκολλημένοι στα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους και αλίμονο σε όποιον πει καμιά κουβέντα για την οικογένεια τους! Αν και ο Καρκίνος μπορεί να είναι σαρκαστικός με τους φίλους του και τις οικογένειες τους, αυτοί καλά θα κάνουν να μην είναι μαζί του! Κάτω από το καύκαλο και τις δαγκάνες ο Καρκίνος κρύβει ένα μαλακό και πολύ ευαίσθητο σώμα που πληγώνεται εύκολα. Αλλά, αν θέλετε να δείτε έναν Καρκίνο να χρησιμοποιεί τις δαγκάνες του ακολουθήστε τον καθώς ψωνίζει. Πριν αγοράσει κάτι το εξετάζει με μεγάλη σχολαστικότητα, προσέχει όλες τις λεπτομέρειες, είτε αυτό είναι μια μπλούζα, μια αντίκα ή μια σύζυγος!

Ο Καρκίνος δεν παραιτείται ποτέ εύκολα από κάτι χωρίς αγώνα. Όπως τα αληθινά καβούρια, θα κινηθεί λίγο προς τα πλάγια, μετά λίγο προς τα πίσω. Μετά, χωρίς προειδοποίηση, θα συρθεί και θα αρπάξει την λεία του. Ο Καρκίνος φαίνεται πάντα πως κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση και πως δεν ενδιαφέρεται πραγματικά. Περνά, όμως, στη δράση όταν βλέπει πως ο στόχος του προσπαθεί να το σκάσει. Χτυπά ξαφνικά, κρατά σταθερά και αρνείται να τον αφήσει.

Τα πράγματα που αγαπά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στο κόσμο είναι το σπίτι του, η οικογένεια του και τα λεφτά του. Κανείς δεν σέβεται το σπίτι του περισσότερο από έναν Καρκίνο. Είναι το καταφύγιο του, εκεί νιώθει ασφαλής και μόνο εκεί μέσα ζεί πραγματικά. Είναι σπιτόγατος και αγαπά την μαγειρική, το καλό φαγητό και το καλό πιοτό. Πολλοί Καρκίνοι γίνονται μπάρμαν ή μαγείροι και οι περισσότεροι είναι ευτραφείς όπως οι Τάυροι. Ο Καρκίνος δεν κάνει καμία κίνηση αν δεν είναι σίγουρος εκ των προτέρων για τα αποτελέσματα. Λατρεύει την ασφάλεια, για αυτό ότι δοκιμάζει έχει συνήθως εποτυχία. Βλέπετε, αν αποτύχει δεν πρόκειται να το ξεπεράσει ποτέ. Σκέφτεται τόσο πολύ τα λάθη του, που δύσκολα θα ξαναπροσπαθήσει. Θα αποτραβηχεί σε μια άκρη σιωπηλός και θα περάσει καιρός ώσπου να ξαναβγεί από το καβούκι του. O ίδιος λατρευει τα χρήματα και νιώθει χαμένος αν δεν έχει στην άκρη μερικά για «ώρα ανάγκης». Η αλήθεια είναι πως δε νιώθει εξασφαλισμένος, όσα και αν έχει, θέλει πάντα περισσότερα και καλύτερα. Για αυτό μαζέυει απίστευτες ποσότητες απίθανων πραγμάτων για μια φανταστικά μελλοντική καταστροφή. Οι ντουλάπες του είναι γεμάτες πιθανόν με κονσέρβες, σακία με αλέυρι, γιατι η παραμικρή πιθανότητα έλλειψης τον πανικοβάλλει. Θυμάται την οποιαδήποτε παλία καταστροφή, έστω και αν συνέβη μίλια μακριά, και γκρινιάζει, με αποτέλεσμα να τρομοκρατήσει κι εσάς που δεν φταίτε σε τίποτα.

Ο καρκίνος είναι ευαίσθητος και πονόψυχος. Θα συμπάσχει με οποιονδήποτε έχει ανάγκη, αφού όμως βεβεωθεί πως δεν πρόκειται να έλθει άλλη βοήθεια έγκαιρα. Τότε και μόνον τότε θα σπέυσει και πραγματικά θα προσφέρει ότι μπορεί. Δεν είναι εγωιστής απλώς σκέφτεται την ανασφάλεια του και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει ήρωας αν δεν υπάρξει σοβαρός λόγος.

Οι Καρκίνοι έχουν μέσα τους ανεπτυγμένο απόλυτα το αίσθημα της οικονομίας. Είναι ειδικοί στο να αποταμιεύουν όλο και περισσότερα χρήματα και συνήθως γίνονται οι καλύτεροι οικονομολόγοι. Παρ'όλα αυτά, ο Καρκίνος θα δεχθεί σίγουρα να μοιραστεί ότι έχει με αυτούς που αγαπά και θα βοηθήσει όποιον έχει πραγματικά ανάγκη.

Οι Καρκίνοι έχουν απόλυτα αναπτυγμένο το μητρικό τους ένστικτο. Περιποιούνται όσους αγαπούν, μέχρι που γίνονται πιεστικοί, είτε αυτοί είναι φίλοι, είτε σύζηγος είτε παιδιά. Επιρεάζονται απόλυτα από τα αισθήματα τους. Κανείς δεν έχει τόσο μεγάλη ικανότητα αυτοθεραπείας όσο αυτοί. Μπορούν να αρρωστήσουν βαρία μόνο και μόνο γιατί στεναχωρέθηκαν, και να γίνουν καλά με μια ευχάριστη σκέψη ή ένα αστείο.Δυστηχώς οι Καρκίνοι αφήνουν τους φόβους και την απαισιοδοξία τους να τους καταλάβουν , και μεγαλοψυχία τους δεν φέυγει ότι και να πείς. Δείξτε τους κατανόηση αλλα προς θεού, όχι οίκτο.

Θυμηθείτε ότι οι άνθρωποι της Σελήνης μπορούν να είναι οι ευγενικότεροι άνθρωποι του κόσμου, οι πιο ζεστοί και τρυφεροί, αλλα και οι χειρότεροι όταν χάσουν την ψυχραιμία τους.

...επιστροφή

Χρήσιμες Πληροφορίες
Ψυχαγωγία Ρέθυμνο


Σινεμά Ρέθυμνο

Σινεμά ΠΑΝΤΕΛΗΣ:

Αίθουσα 1:
Αίθουσα 2:

Σινε Απόλλων:

Σχετικές Κατηγορίες


Δημοσκόπηση
Θα συμμετέχετε στο καρναβάλι?
ναι
όχι
ίσως

Δείτε αποτελέσματα


Εκδηλώσεις

[ δείτε ακόμη ]


myΡέθυμνο η Κοινότητά μου!

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: