Περιβάλλον- Αγροτικά

Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ρεθύμνου

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ρεθύμνου ιδρύθηκε το 1999 με σκοπό την παρέμβαση σε ζητήματα περιβαλλοντικά. Σαν περιβάλλον, σύμφωνα και με το καταστατικό του Συλλόγου μας, νοείται όχι μόνο το φυσικό περιβάλλον αλλά και το Ανθρωπογενές-κοινωνικό, Πολιτιστικό κλπ. Αν και αρχικά δώσαμε προτεραιότητα στα τρία μεγάλα προβλήματα του τόπου μας (της ύδρευσης, των απορριμμάτων και το ενεργειακό) μας απασχολούν όλα τα θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής και έχουμε παρέμβει σε πολλές περιπτώσεις με τρόπο καθοριστικό.

Με εισηγήσεις, ενστάσεις και καταγγελίες σε αρμόδιες δημόσιες Υπηρεσίες και φορείς, με ανακοινώσεις στον τύπο και συστηματική αρθρογραφία, υπενθυμίζουμε στις αρχές τις ευθύνες τους και πιέζουμε για την εφαρμογή των νόμων. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην τεκμηριωμένη προβολή των θέσεών μας. Βρισκόμαστε πάντα σε συνεχή επαφή με ειδικούς, για κάθε θέμα, και συνεργαζόμαστε με άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις ανταλλάσσοντας γνώσεις και εμπειρία. Φροντίζουμε να είμαστε επαρκώς ενημερωμένοι με πολλή μελέτη και επί τόπου επισκέψεις στις απειλούμενες περιοχές.

Οργανώνουμε δημόσιες συζητήσεις και ομιλίες προσκαλώντας επιστήμονες ειδικούς σε θέματα όπως το ενεργειακό, η διαχείριση των απορριμμάτων, η βιολογική καλλιέργεια κ.ά. Διοργανώνουμε επίσης προβολές ταινιών οικολογικού ενδιαφέροντος.

Πιστεύουμε πως οι ενημερωμένοι πολίτες είναι εν δυνάμει ενεργοί πολίτες.

Στην καθιερωμένη πλέον εβδομαδιαία στήλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ρεθύμνου "Οικοθερμόμετρο" στην εφημερίδα "Κρητική Επιθεώρηση", έχουν δημοσιευθεί (από το 2000) εκατοντάδες άρθρα για ποικίλα περιβαλλοντικά θέματα.

Από τον Φεβρουάριο του 2005 ξεκινήσαμε την ραδιοφωνική εκπομπή "Μην πατάτε το πράσινο" που μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στη μία το μεσημέρι από το studio Ρέθυμνο 9,80.

Ως ενεργό μέλος του Δικτύου Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κρήτης, ο Π.Σ.Ρ. συμμετέχει στην έκδοση του διμηνιαίου οικολογικού περιοδικού "Φουρόγατος". Συμμετέχει επίσης και στον διαδικτυακό τόπο ecocrete.gr στο internet , που έχει, στην κατηγορία του, την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε όλη την Ελλάδα.

Ο Π.Σ.Ρ. είναι μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων, το οποίο συνεργάζεται με εκατοντάδες οικολογικές οργανώσεις στην Ευρώπη. Είναι επίσης μέλος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος.

Σαν μέλη του Π.Σ.Ρ. ασφαλώς δεν είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι από όσα κάνουμε. Ας μην ξεχνάμε, είμαστε μια μικρή ομάδα εθελοντών με περιορισμένα μέσα. ΄Όμως προσπαθούμε να μη χάνουμε το χιούμορ μας. Βρίσκουμε πάντα τρόπους να γελάσουμε με όσους νομίζουν πως το περιβάλλον ξεχνά (όπως ξεχνούν οι ψηφοφόροι) και απαντούν στα επιχειρήματα του Π.Σ.Ρ. με ψέματα, αφορισμούς και αερολογίες.


Συνεργάτης του Rethimno.gr
Τηλ. Επικοινωνίας: 28310-32197
Ταχ. Διεύθυνση:
ΤΘ 34
741 00 ΡΕΘΥΜΝΟ
e-mail: dtsant@otenet.gr

Θέσεις & Απόψεις
Σχετικές Κατηγορίες


Δημοσκόπηση
Ποιά πιστεύετε είναι η πιο κερδοφόρα εκμετάλευση της γής;
Αμπελουργία
Ελαιουργία
Οπωροκηπευτικά
΄Αλλη
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα

Καιρός

Καιρός Ρέθυμνο

Στατιστικά Καιρού

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: