Αυξήσεις στον Ο.Α.Σ.Θ.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

ΚΕ.Π.ΚΑ. Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Το Δεκέμβριο του 2010, ο Ο.Α.Σ.Θ. και άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ανακοίνωσαν αυξήσεις εισιτηρίων. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. αντέδρασε, με δύο τρόπους:

Α) Εξέδωσε δελτίο τύπου, εκφράζοντας τις αντιρρήσεις του, γιατί, εν μέσω οικονομικής κρίσης, οι καταναλωτές επιβαρύνονταν, με ακόμα ένα «χαράτσι» και γιατί αυτή η αύξηση αφενός «χτυπούσε» τα χαμηλά εισοδήματα, που χρησιμοποιούν κυρίως τα Μ.Μ.Μ., για την μετακίνησή τους και αφετέρου, γιατί οι μετακινήσεις με τα Μ.Μ.Μ. είναι οι πλέον φιλικές, στο περιβάλλον.

Β) Ταυτόχρονα, δεχτήκαμε παράπονα μελών μας, γιατί ο Ο.Α.Σ.Θ. δεν παρείχε έκπτωση, στα εισιτήριά του, για τους επιβάτες της τρίτης ηλικίας. Αποστείλαμε, λοιπόν, στις 13 Ιανουαρίου 2011, την παρακάτω επιστολή, στον Ο.Α.Σ.Θ.:

«..Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια των επιστολών και των δελτίων τύπου μας, με τα οποία διαμαρτυρηθήκαμε, για τις αυξήσεις τιμών, στα εισιτήρια του Ο.Α.Σ.Θ., θέλουμε να επισημάνουμε:

Σύμφωνα με το τιμολόγιο του Ο.Α.Σ.Α., άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, δικαιούνται μειωμένου εισιτηρίου, σε όλα τα μέσα αρμοδιότητας του Ο.Α.Σ.Α., με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Σας ζητούμε, να εφαρμόσετε την ίδια πολιτική και στον Ο.Α.Σ.Θ. Πρέπει να αντιληφθείτε ότι μεγάλο τμήμα των ανθρώπων άνω των 65 ετών είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι οποίοι, χωρίς να ευθύνονται, έχουν πληρώσει και συνεχίζουν να πληρώνουν, τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των λανθασμένων πολιτικών, στη χώρα μας.

Ζητούμε, λοιπόν, να επιδείξετε ευαισθησία και να μην επιβαρύνετε και άλλο τους καταναλωτές της τρίτης ηλικίας, φορτώνοντάς τους και αυξήσεις, στα εισιτήρια του Ο.Α.Σ.Θ.

Αναμένουμε απάντησή σας, με ανάλογες πρωτοβουλίες».

Την 1η Φεβρουαρίου 2011, η προσπάθειά μας δικαιώθηκε. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών - Μεταφορών και Δικτύων, από την 1η Φεβρουαρίου, οι ηλικιωμένοι, άνω των 65 ετών, μετακινούνται, με τα αστικά λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ., με μειωμένο κόμιστρο, κατά 50%. Στο σημείο αυτό πρέπει να υπενθυμίσουμε μια ακόμα «νίκη» του ΚΕ.Π.ΚΑ. Τον Απρίλιο του 2010, ανακοινώθηκε η αύξηση των εισιτηρίων του Ο.Α.Σ.Θ., από 0,50 ευρώ σε 0,60 ευρώ και από 0,25 ευρώ σε 0,30 ευρώ. Παράλληλα, ενώ τα εισιτήρια των 0,50 ευρώ και 0,30 ευρώ ίσχυαν, για 70 λεπτά της ώρας και για όλες τις μετεπιβιβάσεις, που πραγματοποιούνταν, μέσα σε αυτό το διάστημα, τα νέα, αυξημένης τιμής, εισιτήρια θα ίσχυαν μόνο, για μια επιβίβαση. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. αντέδρασε, με επιστολή του, προς τον Ο.Α.Σ.Θ. και με δελτίο τύπου. Η αντίδρασή μας είχε, ως αποτέλεσμα, την επαναφορά της χρονικής ισχύος των 70 λεπτών, για απεριόριστες μετεπιβιβάσεις.

Οι αποφάσεις αυτές αποδεικνύουν τη δύναμη, που έχει ο οργανωμένος καταναλωτής. Όταν, στα προβλήματά μας, μεσολαβεί ένας συλλογικός φορέας, ανεξάρτητος και δημοκρατικός, όπως το ΚΕ.Π.ΚΑ., τα δίκαια αιτήματά μας ικανοποιούνται. Ωστόσο, απομένει να αιτιολογηθούν, οι επανειλημμένες αυξήσεις των εισιτηρίων του Ο.Α.Σ.Θ. ή να ανακληθούν.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: