Ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων ο νόμος που ορίζει τη διαδικασία καταβολής κύριας οφειλής και προστίμων τρίτων προς Δήμους


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γρ. Πολιτισμού Δήμου Ρεθύμνου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Ο Δήμος Ρεθύμνης στην προσπάθεια ειλικρινούς συνεργασίας με τους δημότες του, ενημερώνει ότι ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων ο νόμος που ορίζει τη διαδικασία καταβολής κύριας οφειλής και προστίμων τρίτων προς Δήμους και αναμένεται εντός των ημερών η δημοσίευση αυτού.

Στα πλαίσια αυτού δύνανται να ρυθμίζονται και να εξοφλούνται κατόπιν αιτήσεως των υποχρέων οι εξής περιπτώσεις:

α) πάσης φύσεως οφειλές που γεννήθηκαν ή βεβαιώθηκαν από 1/09/2009 και μέχρι τη δημοσίευση του νόμου, εφόσον έχει καταβληθεί μέχρι την υποβολή της αίτησης ποσό ίσο με το 30% του συνόλου,

β) πάσης φύσεως οφειλές που γεννήθηκαν ή βεβαιώθηκαν μέχρι τη δημοσίευση του νόμου, εφόσον μέρος ή το σύνολό τους είχε υπαχθεί στη ρύθμιση του Ν. 3801/2009,

γ) πάσης φύσεως οφειλές που γεννήθηκαν ή βεβαιώθηκαν μέχρι τη δημοσίευση του νόμου, εφόσον μέρος ή το σύνολό τους είχε τύχει διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής κατά το Ν. 3463/2006 και έχει καταβληθεί το 30% του διακανονισθέντος ποσού.

Κατά συνέπεια, οι οφειλέτες που έχουν οφειλές γεγενημένες ή βεβαιωμένες πριν την 1/9/2009 καλούνται να σπεύσουν να διακανονίσουν τις οφειλές τους σύμφωνα με το Ν. 3463/2006, καταβάλλοντας το 30% αυτών, για να μπορούν στη συνέχεια να συμπεριληφθούν στις ευεργετικές διατάξεις του νέου νόμου.

Πιστεύουμε ότι η ρύθμιση των οφειλών σύμφωνα με τα προαναφερόμενα είναι μια ευκαιρία εξυγίανσης των επιχειρήσεων και της οικονομικής εικόνας του Δήμου.

Διαφορετικά, η Οικονομική Υπηρεσία είναι υποχρεωμένη, για την αποφυγή κινδύνων καταλογισμών και ποινικών διώξεων, να προβεί σε όλα τα νόμιμα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης στο τηλέφωνο: 2831341028 με τους υπαλλήλους Παρίσση Αικατερίνη και Τσαγλιώτη Στυλιανό, από 9 μέχρι 11 το πρωί.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: