Δηλώσεις δήμαρχου σχετικά με τους προσφάτους βανδαλισμούς στο δημαρχείο.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γρ. Πολιτισμού Δήμου Ρεθύμνου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
Σχετικά με τη βεβήλωση του Δημαρχιακού Μεγάρου από άγνωστους, μέχρι στιγμής, δράστες θα ήθελα να καταθέσω τις απόψεις μου μια και, όπως διαπιστώνω, οι λιγοστές δηλώσεις μου παρερμηνεύτηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για πολιτικές σκοπιμότητες.
 
Όπως θα διαπιστώσατε, πρωτίστως εσείς οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, απέφυγα επιμελώς να κάνω δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα παρότι προσκλήθηκα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης .
 
Πιστεύω πραγματικά ότι είναι μια υπόθεση που θα’  πρεπε ν’ απασχολήσει αφενός την Αστυνομία, σε ότι αφορά το θέμα του εντοπισμού των δραστών και  αφετέρου την κοινωνία αφού η συγκεκριμένη δράση με την αγριότητα που την περιέβαλε συνιστά φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας που εκδηλώθηκε έναντι θεσμών όπως είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση που, αν μη τι άλλο, δεν υπαγορεύει κρατικές πολιτικές ούτε διαχωρίζει τους πολίτες ανάλογα με τις πολιτικές τους πεποιθήσεις .
 Διαπιστώνω με λύπη μου ότι μάλλον επιχειρείται εκμετάλλευση του κινήματος των αγανακτισμένων πολιτών, το οποίο προσωπικά θεωρώ ως ένα αγνό κίνημα διαμαρτυρίας, το  υγιέστερο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο πολιτικό σκηνικό. Αυτή την άποψη τη  διατύπωσα ξανά δημοσίως στη διάρκεια προχθεσινής, απογευματινής εκπομπής στο ΚΡΗΤΗ ΤV.
 
Δεν υποστήριξα λοιπόν ποτέ ότι κάποιοι από τους συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία που οργάνωσε το βράδυ της εισβολής των βανδάλων στο Δημαρχείο το κίνημα των αγανακτισμένων, συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο στους βανδαλισμούς. Ούτε καν υπαινίχθηκα ότι οι συγκεντρωμένοι στην ειρηνική διαδήλωση έξω από το Δημαρχείο γνώριζαν για τις βιαιοπραγίες που λάμβαναν χώρα μέσα στο Δημαρχείο.
 
 Αυτό που υποστήριξα και στο οποίο επιμένω μια και το θεωρώ ξεκάθαρο είναι πως οι βάνδαλοι εκμεταλλεύτηκαν τη δυνατή μουσική που ακούγονταν από τα μεγάφωνα όπως και την παρουσία του πανό στην είσοδο του Δημαρχείου  και, χρησιμοποιώντας τα ως προκάλυμμα, έδρασαν ανεμπόδιστοι χωρίς η Αστυνομική δύναμη  και οι συγκεντρωμένοι πολίτες ν’ ακούσουν τον  παραμικρό θόρυβο ή να αντιληφθούν, λόγω έλλειψης ορατότητας  εξαιτίας του πανό, την παρουσία και δράση των δραστών μέσα στο Δημαρχείο.
 
Βιάστηκε λοιπόν ο κος Βλαστός να με μεταφράσει  και να με ρίξει «στην πυρά» κάνοντας άκυρους συσχετισμούς που απέχουν παρασάγκας από τη δική μου πραγματικότητα και άποψη.
 
Προφανώς, ο ίδιος αναζητά ακροατήριο εναγωνίως με αποτέλεσμα να λειτουργεί αδιαλείπτως ως κομματικός εκπρόσωπος, τακτική που δυστυχώς την υιοθετεί ο ίδιος συχνά και στη διάρκεια των  συνεδριάσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
 
Δράττομαι της ευκαιρίας να του διευκρινίσω ή και να του υπενθυμίσω πως είναι επιλογή μου να είμαι Αυτοδιοικητικός. Και αυτό φαίνεται πως το έχει αντιληφθεί και το εκτιμά η πλειοψηφία των συμπολιτών μας.
 
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: