Οι εισπρακτικές εταιρίες και οι τράπεζες «καλά κρατούν»


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

ΚΕ.Π.ΚΑ. Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
Από παράπονα καταναλωτών, που κατατίθενται, στο ΚΕ.Π.ΚΑ. - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, διαπιστώσαμε ότι τράπεζες και εισπρακτικές εταιρίες, συνεχίζουν να τηλεφωνούν, σε καταναλωτές, που έχουν καθυστερήσει την πληρωμή δόσεων των δανείων τους, ενώ οι καταναλωτές έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία, για την υπαγωγή τους, στο Ν. 3869/2010, για τη ρύθμιση χρεών υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Οι ενοχλήσεις συνεχίζονται, ακόμα και σε καταναλωτές, που έχουν καταθέσει αιτήσεις, στο Ειρηνοδικείο και έχει οριστεί και δικάσιμος. Οι πιέσεις που ασκούνται στους καταναλωτές, είναι έντονες, τους δημιουργούν άγχος και φόβους. Πολύ συχνά, παραβιάζεται και η ελληνική νομοθεσία, για τις εισπρακτικές εταιρίες, οι δε πρακτικές επικοινωνίας, που ακολουθούνται, μπορούν να χαρακτηριστούν επιθετικές.
 
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. ζήτησε, με επιστολή του, προς το Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή, κ. Δημήτριο Σπυράκο, την τροποποίηση του Ν. 3869/2010, ώστε από τη στιγμή, που οι τράπεζες ενημερώνονται, για τις ημερομηνίες των δικάσιμων, να έχουν την υποχρέωση να δίνουν εντολή, στις εισπρακτικές εταιρίες, να σταματούν οι οχλήσεις των δανειοληπτών.
 
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. διαμαρτύρεται, έντονα, για την πολιτική πίεσης των καταναλωτών, από τις τράπεζες και τις εισπρακτικές εταιρίες. Καλούμε τους καταναλωτές, να ζητούν και να καταγράφουν τα στοιχεία αυτού που τους τηλεφωνεί, τη συχνότητα των οχλήσεων, τις ώρες των οχλήσεων και να καταγγέλλουν τα περιστατικά, στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. 
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: