Οι τράπεζες, πάλι, «παρανομούν»


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

ΚΕ.Π.ΚΑ. Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
 
Το καλοκαίρι του 2011, τροποποιήθηκε ο Ν. 3869/2010, για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Η τροποποίηση προέβλεπε την υποχρέωση των τραπεζών να αναγράφουν το επιτόκιο, με το οποίο εκτοκίζονται οι οφειλές των καταναλωτών, στις βεβαιώσεις οφειλών, που εκδίδουν, για να ξεκινήσει η διαδικασία υπαγωγής των καταναλωτών, στο Ν. 3869/2010. Όμως, σχεδόν έξι μήνες, μετά την τροποποίηση του νόμου, ελάχιστες τράπεζες αναγράφουν το επιτόκιο εκτοκισμού.
 
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. δηλώνει ότι οι τράπεζες δεν εφαρμόζουν νομοθεσία του Ελληνικού Κράτους, επομένως παρανομούν. Και, φυσικά, γεννάται το ερώτημα: Γιατί οι τράπεζες δεν αναγράφουν το επιτόκιο εκτοκισμού; Μήπως, γιατί, έτσι, θα αποκαλύπτονταν τα «ληστρικά» τους επιτόκια και οι Ειρηνοδίκες θα μπορούσαν να υπολογίσουν πόσα επιπλέον χρήματα έχουν επιβαρυνθεί οι καταναλωτές;
 
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. έστειλε, ήδη, επιστολή-διαμαρτυρία, στους: Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη, Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιάννη Κουτσούκο, Συνήγορο του Καταναλωτή, κ. Ευάγγελο Ζερβέα, Γενικό Γραμματέα Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, κ. Χρήστο Γκόρτσο και Μεσολαβητή Τραπεζικών - Επενδυτικών Υπηρεσιών, κ. Αντώνη Φώσκολο, ζητώντας τους να παρέμβουν, για να συμμορφωθούν οι τράπεζες.
 
Ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι πρέπει να καταγγέλλουν, στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, αυτήν την παράνομη πρακτική των τραπεζών, σε περίπτωση, που οι βεβαιώσεις οφειλών τους δεν αναγράφουν το επιτόκιο εκτοκισμού. 
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: