Δράσεις Μνήμης


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γρ. Πολιτισμού Δήμου Ρεθύμνου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Ένας χρόνος από τη στυγερή δολοφονία αθώων στη Νορβηγία: Το Ρέθυμνο θυμάται και τιμά τη μνήμη των αθώων θυμάτων της απρόκλητης και αψυχολόγητης βίας.

Στις 22 Ιουλίου 2012 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη φριχτή δολοφονία δεκάδων ατόμων από τον ‘μακελάρη΄ όπως επιεικώς χαρακτηρίστηκε ο 33 χρόνος Νορβηγός Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ.

Θυμόμαστε όλοι τα γεγονότα στο Όσλο στη διάρκεια των οποίων ο νεαρός ακροδεξιός διέπραξε  αρχικά τρομοκρατικό χτύπημα στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας με θύματα 7 ανθρώπους και στη συνέχεια εκτελούσε επί 90 λεπτά έφηβους που βρίσκονταν σε καλοκαιρινή κατασκήνωση στο νησί Ουτόγια.

Ο Δήμος Ρεθύμνης και ο Σύλλογος Ξενοδόχων νομού Ρεθύμνης  εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους προς το νορβηγικό λαό. 

Μας καλούν στη δράση με σύνθημα ‘Το Ρέθυμνο θυμάται και τιμά τη  μνήμη των αθώων συνανθρώπων μας από όλη την Ευρώπη που έπεσαν θύματα απρόκλητης και αψυχολόγητης βίας’.

Μια χαρακτηριστική αφίσα στα αγγλικά και τα νορβηγικά αλλά και ένα σχετικό σημειωματάριο θα βρίσκονται από την Δευτέρα 23 μέχρι και την Παρασκευή 27 Ιουλίου στην είσοδο του Δημαρχείου Ρεθύμνης από τις 9.00- 14.00 μ.μ.

Έλληνες και ξένοι επισκέπτες θα μπορούν να σημειώνουν  τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, τα οποία στη συνέχεια θα συγκεντρωθούν και θα αποδοθούν στη  Νορβηγική πρεσβεία στην Αθήνα.

Με αυτήν την πράξη επιδιώκεται η μετάδοση του μηνύματος της συναδέλφωσης, της λύπης και του αποτροπιασμού μπροστά στην ανθρώπινη βία εναντίον αθώων πολιτών σε όποιο σημείο του πλανήτη και αν συμβαίνει, όποια μορφή και αν αυτή λαμβάνει.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: