Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης ιδρύει γραφεία υποστήριξης επιχειρηματικότητας στους Καλλικρατικούς Δήμους


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Επιμελητήριο Ρεθύμνης

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

             Γραφεία Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας, με σκοπό την καλύτερη υποβοήθηση των τοπικών οικονομιών, ιδρύει το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, στις έδρες των Καλλικρατικών Δήμων του Νομού, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Δήμους.

            Οι Δήμοι αναλαμβάνουν την στελέχωση των Γραφείων με προσωπικό που θα είναι επιφορτισμένο για τις επαφές με τους επιχειρηματίες – δημότες τους, καθώς επίσης και τις λειτουργικές δαπάνες των γραφείων.

            Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης αναλαμβάνει την έγκαιρη παροχή προς τα Γραφεία του αναγκαίου πληροφοριακού υλικού και την υποστήριξη σε τεχνογνωσία.

             Οι υπηρεσίες των γραφείων θα παρέχονται δωρεάν στους ενδιαφερόμενους. Με γνώμονα την ανάγκη αναβάθμισης της κατάστασης των τοπικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, το Επιμελητήριο Ρεθύμνης και οι Καλλικρατικοί Δήμοι θα αναλαμβάνουν από κοινού πρόσθετες υποστηρικτικές δράσεις, όπως διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων, προγραμμάτων κατάρτισης και επιμόρφωσης, ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα εκδηλώνεται από τους επιχειρηματίες.

            Η ίδρυση των Γραφείων Επιχειρηματικότητας προβλέπεται στο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν οι δυο πλευρές, την Δευτέρα 21/1/2013, στα Γραφεία του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

            Τα Μνημόνια υπογράφτηκαν: α) για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, από τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Εμμ. Ψαρουδάκη, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία της δημιουργίας των γραφείων, β) από πλευράς Δήμων από τους κ.κ. Ιωάννη Πιπεράκη, Δήμαρχο Αγ. Βασιλείου, Νικόλαο Μαρκίδη, Πρόεδρο της εταιρείας ΑΜΑΡΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ, για λογαριασμό του Δήμου Αμαρίου, Εμμανουήλ Κοντογιάννη, Αντιδήμαρχο Δήμου Ανωγείων, Κων/νο Απλαδά, εντεταλμένο υπάλληλο, για λογαριασμό του Δήμου Μυλοποτάμου.

            Στην τελετή υπογραφής του μνημονίου παραβρέθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης οι κ.κ. Εμμανουήλ Μπιρικάκης, Θωμάς Παπαδογιάννης, Δημήτριος Προβιάς, Κων/νος Φραγκάκος, καθώς επίσης και ο κ. Θεόδωρος Τσαούλης, στέλεχος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου, υπεύθυνος συντονισμού λειτουργίας των γραφείων.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: