Διασυνοριακή συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γρ. Πολιτισμού Δήμου Ρεθύμνου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Την ερχόμενη Δευτέρα 30/9/2013 και Τρίτη 1/10/2013 ο Δήμος Ρεθύμνης πρόκειται να διοργανώσει  τη δεύτερη συνάντηση εταίρων για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Αγία Νάπα - Ρέθυμνο: Καθολικά Προσβάσιμες Πόλεις». Το συγκεκριμένο έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα- Κύπρος 2007 – 2013»

Στη συνάντηση θα παρευρεθούν αντιπροσωπείες των δύο εταίρων που συμμετέχουν στην υλοποίηση του έργου, του Δήμου Αγίας Νάπας και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Η κήρυξη των εργασιών της συνάντησης θα γίνει από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης Κο Μαρινάκη, ενώ παρέμβαση στην συνάντηση θα κάνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ νομού Ρεθύμνης Κος Τσαχάκης.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας σε χώρους και υπηρεσίες του Δήμου Ρεθύμνης και του Δήμου Αγίας Νάπας  προς όφελος των δημοτών και επισκεπτών με αναπηρία.

Πιο συγκεκριμένα για το Δήμο μας προβλέπονται τα παρακάτω:

Προβλέπεται να γίνουν παρεμβάσεις βελτίωσης του πεζοδρομίου που οδηγεί στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου ώστε να είναι προσβάσιμο για άτομα με αναπηρίες. Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και στην είσοδο του Φρουρίου Φορτέτζα.

Θα προχωρήσουμε σε προμήθεια συστημάτων ηχητικής ειδοποίησης για άτομα με προβλήματα όρασης σε φωτεινούς σηματοδότες της πόλης μας.

Θα τοποθετηθεί ανελκυστήρας στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης (πρώην πινακοθήκη Κανακάκη)

Θα προχωρήσουμε σε προμήθεια εξοπλισμού πρόσβασης και εξυπηρέτησης αναγκών ΑμεΑ σε πέντε επιλεγμένα σημεία σε παραλίες του Δήμου μας.

Το σύνολο του προϋπολογισμού της ενταγμένης πράξης ανέρχεται στις 350.000,00€

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: