Μια σημαντική καινοτομία στο λαϊκό ορατόριο ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΛΕΟΣ


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γρ. Πολιτισμού Δήμου Ρεθύμνου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Μια καινοτομία στην Κρητική μουσική περιλαμβάνει η συναυλία με το έργο του Μπάμπη Πραματευτάκη «Ενώσεως Κλέος»  που θα παρουσιαστεί στην αίθουσα ΄΄Παντελής Πρεβελάκης΄΄ (Ωδείο) του Συνδέσμου Διαδόσεως Καλών Τεχνών Ρεθύμνου την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου και ώρα 8 μ,μ. στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί η λύρα μπάσα που σχεδίασε ο συνθέτης και  κατασκεύασε ο Γιώργος Παπαλεξάκης. Το δύσκολο ρόλο της εκτέλεσης μερών του έργου όπου η λύρα μπάσα θα σκορπίσει το μοναδικό της ηχόχρωμα έχει αναλάβει ο Μιχάλης Δασκαλάκης με εξαιρετική συνέπεια. Έτσι το τρίο που συμπληρώνουν ο Γιάννης Τσουρδαλάκης (λύρα)και ο Ανδρέας Κουτελιδάκης (λαούτο)θα δώσει μια ξεχωριστή επιβλητικότητα στην εκδήλωση.

Το ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΛΕΟΣ είναι ένα λαϊκό ορατόριο που ο Μπάμπης Πραματευτάκης  σύνθεσε βασιζόμενος σε ποίηση Βαγγέλη Κακατσάκη , Δημήτρη Αετουδάκη , Κώστα Απανωμεριτάκη, Κώστα Καλλέργη ,Κώστα Ψαράκη και Εύας Λαδιά που έχει και την επιμέλεια των συνδετήριων κειμένων.

Συμμετέχει η Αθηναϊκή  Simfonietta υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη με Ρεθεμνιώτικη συμμετοχή τον Αντώνη Μαυράκη, και συμπράττει χορωδιακό σύνολο με σολίστ τους Μαριέλλα Βιτώρου, Αντιόπη Νικολουδάκη , Βαγγέλη Νικολιδάκη, Ρομανό Σκουμπουρδή Βαγγέλη Λινοξυλάκη και Γιώργο Παπαλεξάκη.
 
Το χορωδιακό σύνολο αποτελούν οι :
Μαριέλλα Βιτώρου ,Αντιόπη Νικολουδάκη , Γεωργία Τσετσώνη και Σοφία Πουλοπούλου(σοπράνι) Φέφη Βαλαρή, Ελένη Κυδωνάκη , Ρίτα Μητρογώγου και Χριστίνα Κούκου (alti) Oθωνας Δρουδάκης, Βαγγέλης Νικολιδάκης και Σήφης Καυκαλάς (τενόροι) Ρομανός Σκουμπουρδής και Βαγγέλης Λινοξυλάκης (μπάσοι)
Αφηγητής ο γνωστός ηθοποιός Μιχάλης Αεράκης.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ο Δήμος Ρεθύμνου  και το ίδρυμα Μελετών ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Χανίων
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: