ΔΤ Βέλγικης Μπάντας


Κατηγορία: Ψυχαγωγία

Αποστολέας:

Δήμος Ρεθύμνης - Γραφείο Πολιτισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Καλωσόρισμα Δημάρχου Ρεθύμνης Γιώργη Χ. Μαρινάκη στη Συμφωνική Ορχήστρα του Βελγίου  Royal Symphonic Band of the Belgian Guides

                                                   θέατρο «Ερωφίλη» Φορτέτζα, 
Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

 

Αξιότιμε κε  Πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα                                                   
Κύριε Διευθυντή της Ορχήστρας,
Αγαπητοί Καλλιτέχνες,

Σας καλωσορίζουμε στην πόλη μας και σας ευχαριστούμε που αποδεχθήκατε την πρόσκλησή μας να προσφέρετε στο φιλόμουσο κοινό του Ρεθύμνου και στους επισκέπτες του, την εξαιρετική δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια συναυλία υψηλής ποιότητας, από διεθνούς φήμης μουσικούς καλλιτέχνες.

Για μας, ο Πολιτισμός είναι η πιο ασφαλής γέφυρα σύνδεσης όλων των λαών, είναι η κοινή μας γλώσσα, είναι τα ευγενή αισθήματα που μοιραζόμαστε, ως εγγύηση προόδου κι εξέλιξης.

Γι’ αυτό κι επιδιώκουμε πάντα τη συνεργασία με φορείς Πολιτισμού κι εκφραστές όλων των μορφών Τέχνης. Επενδύουμε σταθερά στην καλλιέργεια της πολιτιστικής μας συνείδησης, τιμώντας και αναδεικνύοντας την πλούσια πολιτιστική Παράδοση του Ρεθύμνου, παραμένοντας ωστόσο ανοιχτοί στη γνωριμία με την πολιτιστική ταυτότητα κάθε χώρας του κόσμου μας.

H πολυμελής Συμφωνική Ορχήστρα του Βελγίου δεν χρειάζεται συστάσεις. Το ποιοτικό μουσικό της αποτύπωμα της στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο  είναι ισχυρό, αναγνωρισμένο και χαίρει υψηλής εκτίμησης τόσο από τους ειδικούς στο χώρο της μουσικής όσο και από το κοινό στο οποίο απευθύνεται.

Οι 90 εξαίρετοι μουσικοί που πλαισιώνουν την μπάντα, υπό τη διεύθυνση του κ. YVES SEGERS,  θα μας μυήσουν, με αξεπέραστη μαεστρία,  στη γοητεία ενός κόσμου που μόνον καλλιτέχνες του δικού τους κύρους και ικανοτήτων μπορούν να αποδώσουν. 

Είμαστε ευτυχείς γι’ αυτή τη συνεργασία που εγκαθιδρύσαμε με την Πρεσβεία του Βελγίου, η οποία εν πολλοίς οφείλεται στη θετική διάθεση και το ενδιαφέρον του Πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα κ. Μαρκ Βαν Ντε Ρικ, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Ελπίζουμε να συνεχιστεί και να γονιμοποιήσει καρπούς σύμπραξης των λαών μας όχι μόνο στον Πολιτισμό αλλά και σε άλλους αναπτυξιακούς τομείς που συμβάλλον στην ανθρώπινη ευημερία και πρόοδο.  

Eίμαι βέβαιος ότι η αποψινή εκδήλωση θα καταχωρηθεί στη μνήμη μας ως μια υπέροχη εμπειρία που θα θέλαμε να ξαναζήσουμε. Γι’ αυτό και καταθέτω στον κ. Πρέσβη και τους καλλιτέχνες τη διαβεβαίωση ότι οι πύλες της φιλόξενης πόλης μας θα είναι πάντοτε ανοιχτές είτε για συνεργασία είτε για τις διακοπές τους μια και το Ρέθυμνο είναι ιδανικός τουριστικός προορισμός.  

Στα Μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας του Βελγίου εύχομαι να συνεχίσουν με έμπνευση, πίστη και επιμονή, να αξιοποιούν τόσο επιδέξια τη Δύναμη της Μουσικής για να τροφοδοτούν με ελπίδα, αισιοδοξία και γαλήνη τις καρδιές των ανθρώπων που βάλλονται καθημερινά σε αυτή τη δύσκολη εποχή.
Σας ευχαριστώ πολύ. 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: