Δελτίο Τύπου: Συνδεθείτε με προσοχή στο διαδίκτυο Ευρωπαϊκός μήνας για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

ΚΕ.Π.ΚΑ. Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Αρ.Πρωτ.: 1383
Θεσσαλονίκη, 24 Οκτωβρίου 2014

Δελτίο Τύπου

Συνδεθείτε με προσοχή στο διαδίκτυο
Ευρωπαϊκός μήνας για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου
Το ΚΕ.Π.ΚΑ., συμμετέχοντας στην εκστρατεία του ENISA και δίνει συμβουλές, αυτόν τον Οκτώβριο, στους καταναλωτές, για ασφαλή και συνετή χρήση του διαδικτύου. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός, για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) ξεκινάει την εκστρατεία «Ευρωπαϊκός Μήνας για την Ασφάλεια του Διαδικτύου».

Όλο και περισσότερο, βασιζόμαστε στο διαδίκτυο, καθημερινά, για τις τραπεζικές μας συναλλαγές, για τα ψώνια μας, για την απόκτηση γνώσης, για τις επικοινωνίες μας. Είναι σημαντικό να μπορούμε να χρησιμοποιούμε, το ίντερνετ, με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση.

  • Απενεργοποιείτε τις ασύρματες συνδέσεις, όταν δεν τις χρησιμοποιείτε ή δεν τις χρειάζεστε.
  • Να είστε προσεκτικοί με τα σημεία αναμετάδοσης ασύρματου σήματος (Wi-Fi hotspots): Όταν χρησιμοποιείτε σημεία αναμετάδοσης ασύρματου σήματος να περιορίζετε τον τύπο των δραστηριοτήτων που εκτελείτε και να προσαρμόζετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας της συσκευής σας, ώστε να περιορίζεται ο κύκλος των προσώπων που μπορούν να έχουν πρόσβαση στη συσκευή σας.
  • Προστατεύστε τα χρήματά σας: Όταν εκτελείτε τραπεζικές συναλλαγές, ή πραγματοποιείτε αγορές μέσω διαδικτύου, να ελέγχετε αν οι αντίστοιχοι δικτυακοί τόποι είναι ασφαλείς. Αναζητείτε διευθύνσεις στο διαδίκτυο, που αρχίζουν με τους χαρακτήρες https:// ή “shttp://”, οι οποίοι σημαίνουν ότι ο αντίστοιχος δικτυακός τόπος λαμβάνει επιπλέον μέτρα ασφαλείας, για να διασφαλίζει το απόρρητο των πληροφοριών που παρέχετε. Οι χαρακτήρες Http:// σημαίνουν ότι ο δικτυακός τόπος δεν είναι ασφαλής.
  • Σταματήστε τα ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Τα ανεπιθύμητα   μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνιστούν απειλή για την ασφάλειά σας. Μην ανοίγετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και επισυναπτόμενα αρχεία που προέρχονται από άγνωστους αποστολείς.
  • Σε περίπτωση αμφιβολίας διαγράψτε το μήνυμα: Όταν σύνδεσμοι που περιέχονται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνύματα μέσω tweeter, σχόλια και επιγραμμικές διαφημίσεις φαίνονται ύποπτα, είναι προτιμότερο, ακόμη και αν γνωρίζετε την πηγή, να τα διαγράφετε, ή κατά περίπτωση, να επισημάνετε τη σχετική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ως ανεπιθύμητη.
  • Προωθείτε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μόνο αν το περιεχόμενό τους είναι κατάλληλο: Εξετάστε το ενδεχόμενο να διαγράψετε το ιστορικό του μηνύματος, προτού το προωθήσετε.
  • Να είστε προσεκτικοί όταν περιηγείσθε στο Διαδίκτυο.
  • Μην μεταφορτώνετε έγγραφα και υλικό από μη αξιόπιστες τοποθεσίες.
  • Να επιδεικνύετε ιδιαίτερη προσοχή όταν χρησιμοποιείτε υπολογιστές δημόσιας χρήσης: Να συνδέεστε με υπολογιστή δημόσιας χρήσης, μόνο αν η σύνδεσή σας είναι κρυπτογραφημένη (κάτι που αποδεικνύεται από μια κλειδαριά που εμφανίζεται στην κάτω δεξιά πλευρά του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε και από τους χαρακτήρες ‘https://’ στην αρχή της διεύθυνσης του δικτυακού τόπου).
  • Χρησιμοποιείτε υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μόνο έγκυρων και αξιόπιστων επιχειρήσεων.

 

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. εφιστά την προσοχή των καταναλωτών.
Για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες,
ας απευθυνθούμε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., τηλ. 2310-233333, ώρες 09:00 – 14:30.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: