ΔΤ Εκστρατεία κατά του Σχολικού Εκφοβισμού


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γρ. Πολιτισμού Δήμου Ρεθύμνου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Εκστρατεία κατά του Σχολικού Εκφοβισμού – Η σιωπή δε σταματά τη βία. Μη φοβάσαι, μίλα!"

Ο Δήμος Ρεθύμνης και η  Κ.Ε.ΔΗ.Ρ με την υποστήριξη της Περιφερειακής  Ενότητας Ρεθύμνης, πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη στο Σπίτι του Πολιτισμού  ενημερωτική συνάντηση – συζήτηση  με θέμα: «Εκστρατεία    κατά του Σχολικού Εκφοβισμού – Η σιωπή δε σταματά τη βία. Μη φοβάσαι, μίλα!».
 Η εκδήλωση, αφιερωμένη στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, είχε σκοπό να μεταβάλλει την παθητική στάση της κοινωνίας του Ρεθύμνου, να ευαισθητοποιήσει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και να ενημερώσει για τους τρόπους πρόληψης  και αντιμετώπισης του φαινομένου μέσα από δράσεις και προγράμματα εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών σε  συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.
 Να σημειωθεί ότι η εκστρατεία κατά του σχολικού εκφοβισμού  (bullying)  ξεκίνησε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ρεθύμνης τον περασμένο Γενάρη και αποτέλεσε το κοινωνικό μήνυμα για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2015 με τίτλο «Η σιωπή δε σταματά τη βία. Μη φοβάσαι, μίλα!».
Στην κατάμεστη αίθουσα του Σπιτιού του Πολιτισμού παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι της εκκλησίας, της αστυνομίας, του λιμεναρχείου, του στρατού, της εκπαίδευσης, εκπρόσωποι  δημοσίων και ιδιωτικών φορέων και πλήθος γονέων.
 Στο χώρο φιλοξενήθηκε επίσης η έκθεση ζωγραφικής των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό που δόθηκε στους μαθητές με αφορμή το κοινωνικό μήνυμα του Ρεθ. Καρναβαλιού 2015.
Την ενημερωτική συνάντηση χαιρέτησε εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, η κ. Μαρία Λιονή, Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, και ο κ. Γιώργος Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης.
Κύριοι ομιλητές ήταν ο κ. Κουρκούτας Ηλίας, Καθηγητής, Διευθυντής Εργαστηρίου Ψυχολογίας & Ειδικής Αγωγής, ο κ. Πλεξουσάκης Στέφανος, Μ.Sc., University of Greenwich, Συμβουλευτικός Ψυχολόγος, Υποψ. Διδάκτωρ Τμήματος Ψυχολογίας, η κ. Λούση Σιρινιάν, συνεργάτης του Προγράμματος Αριάδνη (Safe Internet) Παν/μίου Αθηνών, η κ. Έλενα Βιταλάκη, Δρ. εκπαιδευτικός – Δρ Αναπτυξιακής Ψυχολογίας Επιστ. Συν. Παν/μίου Κρήτης, ο κ. Κασσωτάκης Ιωακείμ, Αντιεισαγγελέας  Πρωτοδίκων Ανηλίκων για το Ρέθυμνο και η κ. Πέγκυ Φούρκα, Συγγραφέας & Εικονογράφος Παιδικών εκπαιδευτικών παιδικών βιβλίων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για το Δημοτικό σχολείο. Συντονίστρια ήταν η κ. Δέσποινα Μαυράκη, δασκάλα, μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ και της οργανωτικής – εθελοντικής ομάδας της εκστρατείας.
Οι εξαίρετοι ομιλητές έδωσαν το στίγμα τους με τη δυναμική τους παρουσία κι ανέλυσαν ο καθένας από τη δική του σκοπιά το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας του σχολείου και της οικογένειας προκειμένου να αναγνωρίζονται τα σημάδια φαινόμενων ενδοσχολικής βίας, ώστε να αντιμετωπίζονται έγκαιρα και αποτελεσματικά.
Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να εκφράσουν τις απορίες τους. Ακολούθησε μπουφές με κρητικές λιχουδιές,  προσφορά της τουριστικής σχολής «Τεχνολογία και Εκπαίδευση Tourism School».
 Τις προσεχείς μέρες θα μοιραστεί σε όλα τα σχολεία και σε όλους τους μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του Ν. Ρεθύμνης ενημερωτικό φυλλάδιο με θέμα «Πρόληψη - Έγκαιρη αντιμετώπιση – Αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού» το οποίο απευθύνεται σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ και της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δ. Ρεθύμνης.
 Η εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη του Τμήματος Παιδείας,  της Διεύθυνσης Π.Ε. Ν. Ρεθύμνης, της Διεύθυνσης Δ.Ε. Ν. Ρεθύμνης, το Σύλλογο Ξενοδόχων, της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δ. Ρεθύμνου, της τουριστικής σχολής «Τεχνολογία και Εκπαίδευση Tourism School». Τα έντυπα της εκδήλωσης επιμελήθηκε εθελοντικά η γραφίστρια Παπαδάκη Δήμητρα.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: