ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεργασία με τον Γραμματέα της φοιτητικής παράταξης ΠΑΣΠ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κ. Σταματόπουλο Ανδρέα είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργος Χ. Μαρινάκης στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο.
Ο Δήμαρχος, στο πλαίσιο του διαλόγου που επιθυμεί να έχει με όλους ανεξαρτήτως τους εκπροσώπους φοιτητικών παρατάξεων, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας του συνόλου της Πανεπιστημιακής κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων και των φοιτητών φυσικά, με την τοπική κοινωνία. >
>Η συζήτηση εξειδικεύτηκε σε θέματα που αφορούν βασικές ανάγκες των φοιτητών όπως είναι η στέγαση, η σίτιση και η μεταφορά τους στους στο Π.Κ. και ο Δήμαρχος κατέθεσε την άποψη ότι πολλές ανάγκες μπορούν ν αντιμετωπιστούν αρκεί να υπάρξει σοβαρός προγραμματισμός εν όψει του νέου ΕΣΠΑ. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος Ρεθύμνης είναι πρόθυμος να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή με τις υπηρεσίες του και να συνδράμει με οποιοδήποτε άλλο τρόπο κριθεί πρόσφορος.
Συζητώντας με τον κ. Σταματόπουλο για την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου περί δέσμευσης των ταμειακών αποθεμάτων των Δήμων, θέμα που συζητήθηκε εκτενώς στην προχθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, στην οποία ο Δήμαρχος έλαβε μέρος, ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε την εκτίμησή του ότι το πρόβλημα δεν είναι καθ’ εαυτή η δέσμευση αλλά η συστηματική υποχρηματοδότηση των Πανεπιστημίων και των Δήμων. Και οι δύο αυτοί θεσμοί αξιοποιούν τα λιγοστά διαθέσιμα οικονομικά τους αποθέματα για την κάλυψη άμεσων κι επειγουσών αναγκών τους και, εφόσον η συγκεκριμένη δέσμευση δεν προσφέρει το προσδοκώμενο όφελος στον κρατικό Προϋπολογισμό, θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί. Άποψη με την οποία συμφώνησε και ο Γραμματέας της ΠΑΣΠ.
Από το Γραφείο Τύπου
![]() |
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα |
![]() |
Εκτύπωση σελίδας |
![]() |
Αποστολή σε φίλο |
Σχολιάστε: