Ποτέ ξανά ΔΕΝ αγοράζουμε προϊόντα της ΦΑΓΕ


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

ΚΕ.Π.ΚΑ. Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, εδώ και δύο μήνες, έχει κηρύξει μποϋκοτάζ, κατά της εταιρίας ΦΑΓΕ, γιατί, σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης, αρνήθηκε να δικαιολογήσει τις αυξήσεις, στις τιμές των προϊόντων της, το 2009.
 
Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009, το ΚΕ.Π.ΚΑ. ενημέρωσε, με επιστολή του, την εταιρεία ΦΑΓΕ ότι θα προχωρούσαμε, σε μποϋκοτάζ, χωρίς ημερομηνία λήξης, κατά των προϊόντων της. Την ίδια ημέρα εκδώσαμε Δελτίο Τύπου, με το οποίο καλούσαμε τους καταναλωτές, να μην αγοράζουν προϊόντα της ΦΑΓΕ, από τις 11 Φεβρουαρίου 2009.
 
Στο μποϋκοτάζ, προσχώρησαν, ύστερα από κάλεσμα του ΚΕ.Π.ΚΑ. και της Ο.Ε.Κ.Ε. – Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών Ελλάδος, η ΠΑΣΕΓΕΣ, η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κιλκίς, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ρεθύμνου.
 
Στις 12 Φεβρουαρίου 2009, μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ. μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια, σε καφετέριες και καταστήματα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
 
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η ΦΑΓΕ απάντησε, στην επιστολή, που της είχαμε αποστείλει και με την οποία ενημερώσαμε, για το μποϋκοτάζ. Η εταιρία, απλά, ισχυρίστηκε ότι δεν είναι η πιο ακριβή, στην αγορά και απορούσε, γιατί στραφήκαμε, εναντίον της. Απαντήσαμε, αμέσως, στη ΦΑΓΕ, εξηγώντας ότι ο λόγος του μποϋκοτάζ ήταν η άρνησή της να αιτιολογήσει τις αυξήσεις των τιμών των προϊόντων της και απαιτήσαμε να απαντήσει, στο συγκεκριμένο θέμα ή να ανακαλέσει τις αυξήσεις της.
 
Την Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009, μοιράσαμε ενημερωτικό υλικό, έξω από σούπερ μάρκετ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην Πλατεία Αγ. Σοφίας.
 
Το Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2009, μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ., με πανό, μοίρασαν φυλλάδια, στους καταναλωτές, που ψώνιζαν, στο σούπερ μάρκετ Carrefour, στην Πυλαία.
 
Τη Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009, μοιράσαμε φυλλάδια και μαγνητάκια, στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος.
 
Στις 24 Φεβρουαρίου 2009, αναρτήσαμε πανό, κατά τη διάρκεια των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών και Αγοράς (Ε.Σ.Κ.Α.), στην Αθήνα. Μοιράσαμε ενημερωτικά φυλλάδια και μαγνητάκια, στα μέλη του Ε.Σ.Κ.Α. και στους δημοσιογράφους, που κάλυψαν τη συνεδρίαση. Καταγγείλαμε, δημόσια, τη στάση της ΦΑΓΕ και ζητήσαμε, από τους καταναλωτές να συνεχίσουν το μποϋκοτάζ των προϊόντων της.
 
Ανοίξαμε λογαριασμό, στο facebook, ο οποίος είχε θετική ανταπόκριση, από τους καταναλωτές. Σκοπός μας ήταν η γρηγορότερη ενημέρωση, όσο το δυνατόν περισσοτέρων καταναλωτών.
 
Στην ιστοσελίδα μας, ανεβάζαμε, άμεσα, όλες τις πληροφορίες.
 
Επικοινωνήσαμε, με ηχογραφημένο μήνυμα, με δεκάδες χιλιάδες καταναλωτές, σε όλη τη χώρα, για να τους ενημερώσουμε, για τη συνέχιση του μποϋκοτάζ.
 
Επικοινωνούσαμε, τακτικά, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, με όσα μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ. διαθέτουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και με τους bloggers, που στήριζαν τις προσπάθειες μας και τους ενημερώναμε, για τις εξελίξεις του μποϋκοτάζ.
 
Στις 25 Φεβρουαρίου 2009, στη Γενική Συνέλευση του ΚΕ.Π.ΚΑ., τα μέλη και οι φίλοι του ΚΕ.Π.ΚΑ. ενημερώθηκαν και παρέλαβαν ενημερωτικό υλικό, για να μοιράσουν, σε φίλους, συγγενείς, γνωστούς και συναδέρφους.
 
Στις 26 Φεβρουαρίου 2009, μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ., με πανό και τηλεβόα, μοίρασαν φυλλάδια και μαγνητάκια, για την ενδυνάμωση του μποϋκοτάζ, κατά της ΦΑΓΕ, στην Αγορά Μοδιάνο της Θεσσαλονίκης.
 
Στις 27 Φεβρουαρίου 2009, μοιράσαμε και πάλι, με πανό και τηλεβόα, ενημερωτικό υλικό, στην Αγορά Καπάνι της Θεσσαλονίκης.
 
Η ΦΑΓΕ συνέχιζε την αδιάλλακτη και προσβλητική, για τους καταναλωτές, στάση της.
 
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών αφιέρωσε τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, στην ενδυνάμωση του μποϋκοτάζ, κατά της εταιρίας ΦΑΓΕ. Το Σάββατο 14 Μαρτίου 2009, μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ. μοίρασαν φυλλάδια και μαγνητάκια, για τη συνέχιση του μποϋκοτάζ, στην κεντρική είσοδο του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos (11ο χιλ Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης / Μουδανιών).
 
Η ΦΑΓΕ, ως «αντίδραση», στο μποϋκοτάζ, άρχισε να μοιράζει «τζάμπα» γιαούρτια, σε περαστικούς καταναλωτές, σε λιμάνια και πλατείες. Η ΦΑΓΕ θεώρησε ότι οι καταναλωτές είμαστε ζητιάνοι, είμαστε «υποανάπτυκτοι», να μας κοροϊδεύει, με «καθρεφτάκια και χάντρες».
 
Δεν ήταν δυνατόν να επιτρέψουμε, στη ΦΑΓΕ, να μας υποτιμά και να μας προσβάλει. Έτσι, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2009, στις 11:00, το ΚΕ.Π.ΚΑ. μοίρασε φυλλάδια και μαγνητάκια, για τη συνέχιση του μποϋκοτάζ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
 
Ενημερωτικό υλικό, μοιράστηκε και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (Κομοτηνή, Νάουσα, Κοζάνη κ.λπ.), από ενώσεις καταναλωτών, μέλη της Ο.Ε.Κ.Ε.
 
Επειδή, όμως:
·         Η εταιρία ΦΑΓΕ επέμεινε να αρνείται να αιτιολογήσει τις αυξήσεις, που είχε επιβάλει, στο 60% των προϊόντων της,
·         Η εταιρία ΦΑΓΕ ακολουθούσε αλαζονική πολιτική, αγνοώντας, επιδεικτικά, όλες τις επιστολές, που το ΚΕ.Π.ΚΑ. της έχει αποστείλει, από τις 10 Φεβρουαρίου 2009,
·         Η εταιρία ΦΑΓΕ θεωρούσε ότι μπορεί να λειτουργεί, στην αγορά, κάνοντας ό,τι θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό, σε κανένα,
το ΚΕ.Π.ΚΑ. κάλεσε, στις 23 Μαρτίου 2009, τους καταναλωτές να δείξουν την αντίδραση και τη δυσαρέσκειά τους, για αυτή τη συμπεριφορά της ΦΑΓΕ.
 
Συντάξαμε επιστολή – διαμαρτυρία και καλέσαμε τους καταναλωτές να την υπογράψουν. Εκατοντάδες επιστολές κατέκλυσαν την εταιρεία. Έτσι, η ΦΑΓΕ, κάτω από τη μαζική αντίδραση και πίεση των καταναλωτών, άρχισε να αντιδρά. Άρχισε να στέλνει προσωπικές απαντητικές επιστολές «καρμπόν», όπου, όμως, απαντούσε «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».
 
Οι καταναλωτές αντέδρασαν και δεν αποδέχτηκαν τις επιστολές «καρμπόν» της ΦΑΓΕ, που και με αυτή της την κίνηση έδειξε και πάλι περιφρόνηση, στους καταναλωτές.
 
Την Τρίτη 7 Απριλίου 2009, καταγγείλαμε, στον Ε.Φ.Ε.Τ. ότι λάβαμε καταγγελίες καταναλωτών – μελών του ΚΕ.Π.ΚΑ. ότι η εταιρία ΦΑΓΕ, μοιράζει, στους δρόμους, δωρεάν, γιαουρτάκια, στους καταναλωτές, χωρίς να πληρούνται οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των προϊόντων και ζητήσαμε την άμεση παρέμβασή του Ε.Φ.Ε.Τ., για να σταματήσει η ΦΑΓΕ να βάζει, σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.
 
Όλες οι παραπάνω ενέργειές μας, ανακοινώνονταν, με δελτία τύπου.
 
Στις 07 Απριλίου 2009, αποστείλαμε, στη ΦΑΓΕ, την παρακάτω επιστολή μας:
«Η συμπεριφορά της εταιρίας σας, εδώ και δύο περίπου μήνες, που διαρκεί το μποϋκοτάζ, που κήρυξε το ΚΕ.Π.ΚΑ. κατά των προϊόντων σας, είναι τουλάχιστον προσβλητική και προκλητική.
·         Είστε η μοναδική εταιρία, που αρνείται να συνομιλήσει, με το ΚΕ.Π.ΚΑ., αναγνωρισμένη και πιστοποιημένη, πανελλαδική Ένωση Καταναλωτών, που εκπροσωπεί χιλιάδες καταναλωτές. Πρέπει να γνωρίζετε ότι πολυεθνικές, μεγάλες και μικρές εταιρίες συνομιλούν, με το ΚΕ.Π.ΚΑ., αν και, πολλές φορές, έχουμε έρθει, σε αντίθεση.
·         Μοιράζετε τζάμπα γιαούρτια, στους δρόμους, υποβαθμίζοντας τους καταναλωτές, σε «ζητιάνους και υποανάπτυκτους».
·         Θέτετε σε κίνδυνο, την υγεία των καταναλωτών, γιατί τα γιαούρτια, που μοιράζετε, μεταφέρονται, με φορτηγά, που δεν πληρούν τις συνθήκες τις συνθήκες υγιεινής.
·         Έχετε κάνει εκπτώσεις, στις τιμές των προϊόντων σας, αλλά δε δεσμεύεστε, επισήμως, ότι οι εκπτώσεις θα συνεχιστούν και μετά τη λήξη του μποϋκοτάζ.
 
Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε:
 
Παρόλη την προσπάθεια να «φιλτραριστεί» η ενημέρωση των καταναλωτών, στα Μ.Μ.Ε., για το μποϋκοτάζ, κατά της εταιρίας σας, εμείς έχουμε τρόπους, για να ενημερώνουμε:
·         60 bloggers βοηθούν τις προσπάθειές μας.
·         6.500 φίλοι μας ενημερώνονται και προπαγανδίζουν τις ενέργειές μας, μέσω των λογαριασμών μας, στο facebook.
·         Φίλοι μας ενημερώνονται και μέσω του twitter.
·         7.500 αντίτυπα του περιοδικού μας, «Καταναλωτικά Βήματα», που φέρει το απαγορευτικό σήμα, για την εταιρία σας, μοιράζονται κάθε δίμηνο.
·         2.500 μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ. ενημερώνονται, σε τακτά χρονικά διαστήματα, με ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά μηνύματα, για τις δράσεις του ΚΕ.Π.ΚΑ.
·         Εκδίδουμε περίπου δύο δελτία τύπου, κάθε εβδομάδα, στα οποία, πάντοτε, αναφέρουμε τη συμπεριφορά της εταιρίας σας.
·         Το 2008, μέλη του Δ.Σ. του ΚΕ.Π.ΚΑ. έδωσαν 1263 συνεντεύξεις. Δεσμευόμαστε ότι, σε κάθε ευκαιρία, θα υπενθυμίζουμε την προσβλητική και περιφρονητική σας στάση, σε κάθε συνέντευξή μας, από σήμερα και στο μέλλον.
·         Το μποϋκοτάζ, κατά της ΦΑΓΕ έχουμε, ήδη, αρχίσει να το προπαγανδίζουμε και στο εξωτερικό (Ευρώπη και Αμερική).
 
Αυτή η επιστολή αποτελεί την τελευταία μας προσπάθεια, προς την εταιρία σας, για τον τερματισμό του μποϋκοτάζ. Εάν, μέχρι την Παρασκευή 10 Απριλίου 2009, δεν έχουμε την επίσημη δέσμευσή σας ότι ανακαλείτε τις αυξήσεις του 2009, τη Δευτέρα 13 Απριλίου 2009, εμείς κηρύσσουμε μόνιμο αποκλεισμό των προϊόντων ΦΑΓΕ, από τις επιλογές των καταναλωτών.
 
Κύριε Φιλίππου,
 
Με βάση τα όσα σας αναφέρουμε, παραπάνω, πρέπει να έχετε αντιληφθεί ότι το ΚΕ.Π.ΚΑ. μπορεί να κρατήσει ζωντανή, στη μνήμη των καταναλωτών, τη συμπεριφορά της εταιρίας σας, στο διηνεκές. Επειδή η όλη μας πολιτική δεν είναι κατά της επιχειρηματικότητας, σας καλούμε να παρέμβετε, εσείς προσωπικά, στα στελέχη της επιχείρησής σας, για την επίλυση του προβλήματος, που δημιούργησε η εταιρία σας, προς όφελος των καταναλωτών και για το «καλό» της εταιρίας σας.»
 
Τους δυο περίπου μήνες, που διήρκεσε το μποϋκοτάζ, κατά της ΦΑΓΕ, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕ.Π.ΚΑ. έδωσαν περισσότερες από 60 συνεντεύξεις, σε έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι, από την κάλυψη του μποϋκοτάζ, από τα Μ.Μ.Ε., αλλά αναφέρουμε και παραπάνω, για αυτή τη στάση τους.
 
Η όλη συμπεριφορά της ΦΑΓΕ μας αναγκάζει να μην μπορούμε να την εμπιστευτούμε. Κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι μόλις τελειώσει το μποϋκοτάζ, η εταιρεία δεν θα αυξήσει, ξανά τις τιμές της.
 
Για τους λόγους αυτούς, το ΚΕ.Π.ΚΑ. καλεί τους καταναλωτές, σε μόνιμο αποκλεισμό των προϊόντων της ΦΑΓΕ, από τις επιλογές μας.
 
·         Ας δώσουμε ένα μήνυμα, ένα μάθημα, τόσο στη ΦΑΓΕ, όσο και σε όποια άλλη επιχείρηση θεωρεί ότι η αγορά είναι κτήμα της και οι καταναλωτές πρόβατα, επί σφαγήν!
·         Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μας περιφρονεί!!!
·         Κανένας δε δικαιούται να καταπατά τα νομοθετημένα δικαιώματα μας!!!
 
Ταυτόχρονα, το ΚΕ.Π.ΚΑ. δεσμεύεται ότι θα υπενθυμίζει το όνομα της εταιρείας και τα «σκάνδαλά» της, στους καταναλωτές, σε κάθε ευκαιρία, όπως αναφέρουμε και στην επιστολή μας της 7ης Απριλίου.
 
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. δεν υποστέλλει τη σημαία του αγώνα.
Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους καταναλωτές να ξεχάσουν
και αυτό το «σκάνδαλο» της ΦΑΓΕ.
 
Δίνουμε μήνυμα στους καταναλωτές:
Αποκλείουμε, διαχρονικά, τη ΦΑΓΕ, από τις επιλογές μας.
Ούτε ένα προϊόν της ΦΑΓΕ στο καλάθι μας.
Όλοι μαζί δείχνουμε τη δύναμη μας.
Όλοι μαζί μπορούμε!!!
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: