Η ανθρωπιστική δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού


Κατηγορία: Υγεία

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Η ανθρωπιστική δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι πλέον γνωστή σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους κατοίκους της Γης. Οι άνθρωποι με τα ευγενικά πρόσωπα, την τρυφερή ψυχή και την αδιάκοπη θετική διάθεση είναι πάντα παρόντες σε κάθε δύσκολη στιγμή, σε κάθε ξέσπασμα της Φύσης, σε κάθε ανθρώπινη ανάγκη.

Πρόθυμοι, ανιδιοτελείς, δραστήριοι, αλληλέγγυοι και πάντοτε με υψηλό αίσθημα ευθύνης , οι εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού δίδουν μαθήματα ζωής και αξιοπρέπειας σ ένα κόσμο που υμνεί την ατομικότητα και τον εγωκεντρισμό.

Σήμερα, 250.000.000 εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού δραστηριοποιούνται σε 187 χώρες του κόσμου, άξιοι πρεσβευτές της Αγάπης και της Ανθρωπιάς.   

Η πόλη μας ευτυχεί να διαθέτει μια δραστήρια ομάδα εθελοντών Σαμαρειτών που είναι πάντοτε κοντά μας σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, σε κάθε πρωτοβουλία ανάδειξης του Πολιτισμού μας σε κάθε ανάγκη που προκύπτει και αφορά την προστασία της Φύσης και των πολιτών. Και είναι πραγματικά συγκινητική η αυθόρμητη ενεργοποίησή τους κάθε φορά που απαιτείται εκ των συνθηκών η παρέμβαση τους που είναι πάντοτε γενναιόδωρη, άδολη, απλόχερη, πολύτιμη.

Τους καταθέτουμε, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 150 χρόνων από τη γέννηση της ιδέας ίδρυσης από τον Ερρίκο Ντυνάν του Ερυθρού Σταυρού στο αιματοβαμμένο από τη μάχη χώμα του Σολφερίνο της Ιταλίας, τα αισθήματα της ευγνωμοσύνης και εκτίμησης μας καθώς και τις θερμές μας ευχαριστίες που υπάρχουν για να μας υπενθυμίζουν τη σημασία της ανθρωπιστικής δράσης και της υπέρβασης του εγώ προς όφελος των πολλών.

Εύχομαι να έχουν πάντα και σε κάθε γωνιά της Γης, τη δύναμη να υπηρετούν την ιδέα και το ιδανικό του εθελοντισμού που τιμά την ανθρώπινη ύπαρξη και της δίνει μια επιπλέον ξεχωριστή αξία.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: