Τρίτος κύκλος ανοιχτών διαλέξεων προβληματισμού και παρέμβασης


Κατηγορία: Πανεπιστήμιο

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

ΤΡΙΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ – ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

 Συνεχίζονται για τρίτη συνεχή χρονιά οι Ανοιχτές Διαλέξεις Προβληματισμού και Παρέμβασης, στο Δημαρχείο Ρεθύμνου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2007 με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Κρήτης , του Δικτύου Εθελοντών του Δ.Ρ. και του Δήμου Ρεθύμνου η οποία έτυχε θερμής ανταπόκρισης από τους κατοίκους της πόλης μας, γεγονός που ενθάρρυνε τη συνέχισή της.

Φέτος, τη διοργάνωση του Κύκλου Ανοιχτών Διαλέξεων ανέλαβε το Παιδαγωγικό Τμήμα Π.Ε. της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης με επικεφαλής τον κ. Οικονομίδη Βασίλη- Επίκουρο Καθηγητή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Π.Κ. και τον κ. Ελευθεράκη Θεόδωρο, Λέκτορα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπ/σης του Π.Κ. και ο Δήμος Ρεθύμνου. Συντονιστής του φετινού Διαλέξεων, αντί του Δικτύου Εθελοντών, θα είναι ο κ. Παπαδάκης Νίκος, Ιατρός- Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Περαμάτος. Με την ευκαιρία, ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μανόλη Καλλέργη-ιατρό για τη συμβολή του στην επιτυχία των δύο προηγούμενων Κύκλων διαλέξεων και την συνολική προσφορά του.      

 Η θεματική ενότητα που θα αναπτυχθεί στις διαλέξεις αφορά το «Σχολείο και την Κοινωνία». Μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες διαλέξεις από καταξιωμένους καθηγητές του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου μας που ανταποκρίθηκαν να θερμά και σε αυτό το κάλεσμα για να μοιραστούν με γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο τη γνώση και την εμπειρία στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων στις οποίες εκτός από τις εισηγήσεις αναπτύσσεται κι ένας γόνιμος και ωφέλιμος για όλους τους συμμετέχοντες διάλογος. Η πρώτη Διάλεξη θα δοθεί την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009, στις 8.30 το βράδυ, στο Δημαρχείο από τον κ. Κορώση Κωνσταντίνο, και θα έχει θέμα «Τι περιμένει ο έφηβος από την οικογένειά του;».

Οι διαλέξεις θα δίδονται κάθε δεύτερη Τετάρτη με εξαίρεση τις 3 πρώτες που έχουν προγραμματιστεί μία για κάθε Τετάρτη επί 3 συνεχόμενες εβδομάδες.

(Το συνολικό Πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σε Συνέντευξη Τύπου η οποία θα δοθεί την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009. θα σας ενημερώσουμε σχετικά την ερχόμενη Δευτέρα).  

Ελπίζουμε και ο φετινός κύκλος διαλέξεων να τύχει της υψηλής ανταπόκρισης που αξίζει σε κάθε πρωτοβουλία που υπηρετεί τη δια βίου μάθηση, ευαισθητοποιεί τους πολίτες σε σημαντικά κοινωνικά θέματα και δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης ενός δημόσιου διαλόγου που καλλιεργεί ενεργούς και σωστά ενημερωμένους πολίτες.
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:
Παλαιότερα άρθρα Πανεπιστήμιο

Περισσότερα >>Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: