Τι περιμένει ο Έφηβος από την Οικογένεια του


Κατηγορία: Πανεπιστήμιο

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Με τη Διάλεξη «Τι περιμένει ο Έφηβος από την Οικογένεια του» ξεκινά σήμερα (25/11/09) ο Τρίτος Κύκλος των Ανοιχτών Διαλέξεων Προβληματισμού και Παρέμβασης που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ρεθύμνης και το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Όπως είναι ήδη γνωστό, φέτος οι Διαλέξεις θα γίνονται στο χώρο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης (Πινακοθήκη Λ.Κανακάκις) στην οδό Χειμάρας 5, στην Π.Πόλη κάθε Τετάρτη στις 8.30 το βράδυ. 

Ομιλητής στη συγκεκριμένη διάλεξη είναι ο κ. Κορώσης Κωνσταντίνος, Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Π.Ε και όπως καταθέτει ο ίδιος: «Με την εν λόγω εισήγησή μας σκοπεύουμε να παραθέσουμε βασικά στοιχεία της ψυχολογίας και της κοινωνιολογίας των εφήβων.

Πρόκειται για μια περίοδο της ζωής του ανθρώπου που μας «γοητεύει» αλλά και μας «προβληματίζει». Η γοητεία της ηλικιακής φάσης της εφηβείας έχει στενή σχέση με το χτίσιμο ενός ανανεωμένου κόσμου με υλικά τις δικές τους ιδεολογίες και φιλοσοφίες οι οποίες όμως έχουν βαθιά και αδιάσειστα θεμέλια τον πολιτισμό των ώριμων ενηλίκων.

Οι προβληματισμοί μας προέρχονται από ένα μεσοδιάστημα της εφηβικής ηλικίας. Σύμφωνα με αυτό το χρονικό πλαίσιο, οι έφηβοι δεν είναι ούτε παιδιά αλλά ούτε και μεγάλοι. Όταν τους παρακινούμε να εργαστούν, για να μην κάθονται χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο στη ζωή τους, δικαιολογούνται πως είναι ακόμη μικροί.

Αντίθετα, όταν δεν τους επιτρέπουμε να αργούν τα βράδια έξω από το σπίτι, τότε ισχυρίζονται πως έχουν μεγαλώσει και δεν είναι το παιδάκι της μαμάς και του μπαμπά, για να κάθεται φυλακισμένο υπό την αυστηρή επίβλεψή τους.

Στον μικρόκοσμο της οικογένειας αναδύονται συγκρούσεις, ρήξεις, διαφωνίες κ.λπ. Οι έφηβοι εκφράζουν έντονα παράπονα για την καταπίεση των γονέων τους και ζητούν περισσότερη κατανόηση, αγάπη και προπάντων δημοκρατικό διάλογο.

Συζητήσεις δηλαδή όπου τον λόγο δεν έχουν μόνο οι γονείς αλλά και οι έφηβοι, για να βρεθούν λύσεις που θα ικανοποιούν και τις δύο πλευρές.                                              

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:
Παλαιότερα άρθρα Πανεπιστήμιο

Περισσότερα >>Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: