Αναγεννησιακό Φεστιβάλ

Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου 2010

Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου 2010

   24 Χρόνια Ποιότητας και Διασκέδασης!

Πρόγραμμα αναγεννησιακού φεστιβάλ 2010

Περιεχόμενα
÷ Καλωσόρισμα
÷ Σχεδιασμός Οργάνωση
÷ Προπώληση Εισιτηρίων
÷ Τόπος εκδηλώσεων
÷ Πρόγραμμα εκδηλώσεων
÷ Παρατηρήσεις
÷ Τιμές
÷ Επικοινωνία
÷ Χάρτης περιοχής
÷ παλαιότερα

Καλωσόρισμα

Το 24ο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου σας προσκαλεί να γίνετε πρωταγωνιστές, μύστες και συνδημιουργοί, εμπνευστές και συνταξιδιώτες στη γοητευτική διαδρομή ενός παρελθόντος γεμάτου μουσική, θεατρικής έκφρασης και κίνησης.

Στην καρδιά του καλοκαιριού, το Ρέθυμνο υποδέχεται φημισμένα φωνητικά σύνολα από την Ευρώπη και τον κόσμο αλλά και αντιπροσωπευτικά της εποχής της Αναγέννησης θεατρικά σχήματα για να μας συντροφεύσουν σε αυτή την ξεχωριστή περιπλάνηση που διαδραματίζεται στο Παρόν με στόχο να εγκαθιδρύσει ένα ζωντανό διάλογο με το μακρυνό Παρελθόν και να εμπλουτίσει τη σχέση μας με τις Τέχνες.

Οι τελετές έναρξης και λήξης του κορυφαίου αυτού θεσμού που κάθε χρόνο μας προσφέρει γενναιόδωρα την δυνατότητα μια υγιούς εσωτερικής μεταμόρφωσης, που αντανακλάται στην καθημερινότητά μας και την αναγεννά, είναι αφιερωμένες φέτος στη Μάνα Γη. Ο Πολιτισμός με το Περιβάλλον, η πνευματική παραγωγή με τον φυσικό πλούτο, τα στοιχεία της ανθρώπινης υπόστασης με τα στοιχεία της Φύσης συστρατεύονται, για να ισχυροποιήσουν τους άρρηκτους και προαιώνιους δεσμούς μας με τη Γη, που προσφέρει Ζωή.

Η χρονική σύμπτωση της διοργάνωσης του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ με το Διεθνές Τουρνουά Σκακιού εισάγει και τον Αθλητισμό στη μεγάλη αυτή Γιορτή, που αναδεικνύει την ταυτότητα του τόπου μας, και προσδιορίζουν και τη δική μας ταυτότητα και επιμονή να αντιστεκόμαστε στη μετριότητα με δράσεις που τιμούν τον Πολιτισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του.

Γιώργης Χ. Μαρινάκης
Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου

Πέπη Μπιρλιράκη Μαμαλάκη
Η Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Η.Ρ. Εντεταλμένη Δημ. Σύμβουλος Πολιτισμού - Τουρισμού

επιστροφή επάνω

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η διοργάνωση του 2010 παραμένει πιστή στο όραμα του θεσμού να συμβάλει στην αναζωογόνηση-αναγέννηση του τρόπου που προσεγγίζουμε τις τέχνες, τις επιστήμες, καθώς και την εμπειρία της φύσης, η οποία ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα των καλλιτεχνών στην περίοδο της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης. Βασικό μας μέλημα είναι η δημιουργία διαλόγου ανάμεσα σε διαφορετικές μορφές τέχνης, διαφορετικούς πολιτισμούς, διαφορετικές εποχές, με σημείο εκκίνησης την «παλιά μουσική». Στο κέντρο των εκδηλώσεων παραμένει το πρώτο φυσικό και πιο αγαπημένο όργανο των ανθρώπων, η φωνή. Θα ταξιδέψουμε στην παλιά μουσική μέσω, παραστάσεων και συναυλιών όπου η φωνητική μουσική, η κίνηση και η θεατρική έκφραση θα συνδημιουργήσουν μία μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία.

Μαζί μας θα είναι το θεατρικό φωνητικό σύνολο Romeo & Julia Kören, το σύνολο Fuoco E Cenere με τον μαριονετίστα Bruno Leone, η Kαμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής σε όργανα εποχής με μαέστρο τον Γιώργο Πέτρου και σολίστες τους Μαίρη-'Έλεν Νέζη, Λένια Ζαφειροπούλου, Kristina Hammarströem, Ειρήνη Καράγιαννη, Gemma Bertagnolli, Πέτρο Μαγουλά, η ορχήστρα Il Fondamento με μαέστρο τον Paul Dombrecht και σολίστα τη Liesbeth Devos, οι μουσικοί Pierre Hamon, Marc Mauillon, Vivabiancaluna Biffi, Angélique Mauillon καθώς και η χορεύτρια και χορογράφος Anne Martin. Στα πλαίσια της τελετής λήξης του Παγκόσμιου Τουρνουά Σκακιού, με το Κουαρτέτο Mozart του Σάλτσμουργκ θα απολαύσουμε τη μετάβαση από το μπαρόκ στον προκλασικισμό (ύφος galante) και στην πρώιμη κλασική περιόδο.

Στην προσπάθειά μας να ενεργοποιήσουμε, να ενισχύσουμε και να αναδείξουμε την νεανική (και όχι μόνο!) δημιουργικότητα, θα πραγματοποιηθούν Μαθήματα Σχεδίου Πορτραίτων στο αναγεννησιακό ύφος.

Θα απολαύσουμε τις θεατρικές παραστάσεις: "ΤΡΙΚΥΜΙΑ" του Shakespeare, "ΛΙΟΓΕΝΝΗΤΗ" του Γιώργη Καλογεράκη, "Ο 'Έμπορος της Βενετίας" του Shakespeare, "Η Γυναίκα Στοιχειό" του Πέδρο Καλντερόν, και "ΛΟΚΑΝΤΙΕΡΑ" του Goldoni.

Σημαντικότατο ρόλο θα έχουν πάλι, στο Φεστιβάλ, οι τελετές έναρξης και λήξης, σχεδιασμένες και πραγματοποιημένες από εθελοντές.

Συνοψίζοντας, ο σχεδιασμός έγινε με άξονα την επιθυμία να προσελκύσουμε τα παιδιά με τις οικογένειές τους να συμμετάσχουν στη "δική τους διοργάνωση". Θέλουμε να προσφέρουμε ένα ποιοτικό αλλά και προσιτό φεστιβάλ όπου μικροί και μεγάλοι θα παρακολουθήσουν με ευχαρίστηση, θα διασκεδάσουν, θα μάθουν, αλλά και θα πρωταγωνιστήσουν.

Άρτεμις Παπαδάκι
υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την οργάνωση του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου

επιστροφή επάνω

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

  1. ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ (Info Kiosk) πλ. Τεσσάρων Μαρτύρων. (μόνο για τις παραστάσεις του Θεάτρου Ερωφίλη)
  2. ΘΕΑΤΡΟ "ΕΡΩΦΙΛΗ" Mία ώρα πριν από κάθε εκδήλωση. Tηλ. 28310 28101
  3. TΖΑΜΙ ΝΕΡΑΤΖΕ (ΩΔΕΙΟN) Mία ώρα πριν από κάθε εκδήλωση. Τηλ. 28310 22724

επιστροφή επάνω

ΤΟΠΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Οι περισσότερες από τις εκδηλώσεις του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ γίνονται στο θέατρο Ερωφίλη στην Φορτέτζα. Ορισμένες συναυλίες όμως γίνονται στο ωδείο Ρεθύμνου που βρίσκεται στην Παλιά Πόλη, ενώ όλες οι εκθέσεις ζωγραφικής γίνονται στην αίθουσα πυροβολικού στη Φορτέτζα.

επιστροφή επάνω

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να προσέρχεστε στο χώρο των εκδηλώσεων τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης.

Οι συναυλείες στον χώρο του Ωδείου (Τζαμί Νερατζέ) δεν διαθέτουν αριθμημένες θέσεις.

Απαγορεύεται αυστηρά η μετακίνηση καθισμάτων στους χώρους εκδηλώσεων.

Στο χώρο του φρουρίου λειτουργεί αναψυκτήριο. Παρακαλούμε να μην μεταφέρετε αναλώσιμα αγαθά στο χώρο του θεάτρου.

επιστροφή επάνω

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Δωρεάν είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου στα παιδιά μέχρι 17 ετών. Εξαιρούνται οι θεατρικές παραστάσεις στο θέατρο Ερωφίλη.

Για την έκδοση φοιτητικών εισιτηρίων, καθώς και για την είσοδο με αυτά στις παραστάσεις, παρακαλούμε να επιδεικνύετε τη φοιτητική σας

ταυτότητα.

Μετά την έναρξη της παράστασης στο θέατρο Ερωφίλη δεν ισχύουν αριθμημένες θέσεις.

Σε περίπτωση ακύρωσης της εκδήλωσης λόγω κακών καιρικών συνθηκών, ανωτέρας βίας κλπ. οι κάτοχοι θα ενημερωθούν από τον τύπο για την επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου τους ή την τυχόν πραγματοποίηση της εκδήλωσης σε άλλο χρόνο.

επιστροφή επάνω

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γραφείο Πολιτισμού Δήμου Ρεθύμνου

Αρκαδίου 50, Ρέθυμνο, 74100
28310 40150 (40151/3) / 28310 40139 (ΦΑΞ)
politismos@rethymno.gr | www.rethymno.gr
επιστροφή επάνω

δείτε παλαιότερα:
Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου 2009
Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου 2008
Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου 2007
Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου 2006
Χρήσιμες Πληροφορίες
Ψυχαγωγία Ρέθυμνο


Σινεμά Ρέθυμνο

Σινεμά ΠΑΝΤΕΛΗΣ:

Αίθουσα 1:
Αίθουσα 2:

Σινε Απόλλων:

Σχετικές Κατηγορίες


Δημοσκόπηση
Θα συμμετέχετε στο καρναβάλι?
ναι
όχι
ίσως

Δείτε αποτελέσματα


Εκδηλώσεις

[ δείτε ακόμη ]


myΡέθυμνο η Κοινότητά μου!

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: