Ψυχαγωγία

Ζώδια

Αιγόκερως

  Αιγόκερως

[22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου]

«επιστροφή

Γενικά Χαρακτηριστικά

Ο Αιγόκερως είναι Ζώδιο της γης και τον κυβερνά ο πλανήρης Κρόνος. Χαρακτηρίζεται από την λέξη «χρησιμοποιώ». Με τον Αιγόκερω φτάνουμε στο ζενίθ του Ζωδιακού κύκλου, που συμβολίζει την ανάγκη για εποπτεία, διοίηκηση και επιβολή. Εγκαινιάζει την εποχή του χειμώνα και αντιπροσωπέυει τις κατεστημένες αξίες.

Ο Αιγόκερως είναι επιφυλακτικός και πειθαρχημένος και παίρνει την ζωή στα σοβαρά. Δύο από τα σημαντικότερα χαρακτιριστικά του είναι δύναμη χαρακτήρα και αξιοπρέπεια. Η επιτυχία ποτέ δεν προσφέρεται στο πιάτο σε ένα Αιγόκερω. Είναι επιτυχημένος επειδή αγωνίστηκε και δούλεψε σκληρά και όχι επειδή είχε τύχη. Το γεγονός είναι ότι πετυχαίνει οπουδήποτε. Δεν είναι άνθρωπος που θα καυχηθεί για τις γνώσεις και τις ικανότητες του και δεν θα κάνει τίποτα για να τραβήξει την προσοχή σας. Θα παραμείνει στην αφάνεια, ενόσω οι άλλοι θα παινεύονται και θα κάνουν επίδειξη ταλέντου χασομερώντας και ξεχνώντας τον αρχικό τους στόχο. Μοιάζει λίγο με το παραμύθι του λαγού και της χελώνας. Ο Αιγόκερως είναι η χελώνα που θα φτάσει στον τέρμα περπατώντας αργά και σταθερά, πριν καλά καλά το καταλάβετε. Ο στόχος του είναι η επιτυχία και επιτυχία για αυτόν είναι χρήματα και θέση διευθυντή. Δεν ενδιαφέρεται για προβολή και φήμη αλλα για την θέση κύρους που του χαρίζει δύναμη τον κάνει απαραίτητο. Από την κορυφή θα κοιτά χαμογελαστός όλους εκείνους που φαινόνταν καλύτερα, καθώς σκαρφαλώνουν ακόμη με δυσκολία.

Ο Αιγόκερως χαρακτηρίζεται από κοφτερό, επιχειρηματικό μυαλό αι φιλοδοξία. Οι πράξεις του είναι υπέυθυνες, ήρεμες και σκόπιμες. Τρέφει μεγάλο σεβασμό για εκείνους που τον προσπέρασαν στο δρόμο. Σέβεται την εξουσία και τιμά την παράδοση. Μερικοί τον βρίσκουν σνόμπ, αλλά εκείνος τους θεωρεί με την σειρά του ανόητους και επιπόλαιους. Να θυμάστε όμως πως είναι πολύ σοφός και δεν θα δημιουργήσει ανώφελους εχθρούς λέγοντας το. Ακολουθεί σταθερά τον δρόμο του και δεν ακολουθεί σύντομα μονοπάτια, γιατί γνωρίζει πως είναι γεμάτα παγίδες. Η επιτυχία έρχεται σίγουρα, αλλά ίσως λίγο αργά. Ο Αιγόκερως ξέρει να περιμένει όσο θα χρειαστεί, μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή. Θα αρπάξει αμέσως την ευκαιρία, ενώ ο απερίσκεπτος λαγός θα κοιμάται ανέμελα.

Ο Κρόνος κυβερνά τον Αιγόκερω και του χαρίζει αυστηρή πειθαρχεία και αυταπάρνηση. Επίσης δυστυχώς μελανχολία, σοβαρότητα και απαισιοδοξία. Ο Αιγόκερως μελανχολεί όταν νιώσει πως τον κακομεταχειρίζονται ή δεν τον εκτιμούν και σκυθρωπιάζει. Το ονομάζει ευαισθησία αλλά η αιτία βρίσκεται αλλου. Είναι ο φόβος για το μέλλον, η ανησυχία για το παρόν, η καχυποψία ότι ίσως γελοιοποιήθηκε ή ότι είναι ανεπαρκής. Δεν ανέχεται εύκολα το πείραγμα και ζητά τον σεβασμό και την εκτίμηση σας. Ίσως όμως καταπιεί πολλές προσβολές και απογοητεύσεις από τον επιπόλαιο λαγό μέχρις ότου φτάσει στο τέρμα. Σημασία έχει ο στόχος του και δεν θα παρεκκλίνει ποτέ, μόνο και μόνο για να κάνει την ανόητη επίδειξη δύναμης. Η νίκη του είναι η καταλληλότερη εκδίκηση, έτσι πιστεύει.

Είναι φιλόδοξος αλλά ποτέ δεν θα το δείξει. Προτιμά να ενεργεί παρά να μιλά και να επιδεικνύεται. Δεν έχει καιρό για κουβέντες.

Ο Αιγόκερως απεχθάνεται το κουτσομπολιό και δεν ανακατεύεται σε υποθέσεις που δεν τον αφορούν. Αν όμως θελήσετε την βοήθεια του θα την δώσει με πολλή σοβαρότητα. Πιθανόν να γνωρίζετε κάποιον Αιγόκερω με πολύ σημαντική θέση. Ζητείστε του να σας βοηθήσει να μεταφέρετε ένα χαλί στο καινούργιο διαμέρισμα σας. Είναι ικάνος να διασχίσει μια ολόκληρη λεωφόρο με το χαλί στους ώμους του, κατασκονισμένος και σε όλο τον δρόμο θα χαιρέτα σοβαρούς διάφορους γνωστούς από το επαγγελματικό περιβάλλον του. Δεν είναι τσιγκούνης, αλλα μια και μπορεί να σας βοηθήσει, θα το κάνει ευχαρίστος.

Ο Αιγόκερως αγαπά την ασφάλεια και δεν πρόκειται να την βάλει σε κίνδυνο. Είναι ικανός να παντρευτεί από συμφέρον, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να απιστήσει έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες. Ο Αιγόκερως απεχθάνεται το διαζύγιο και θεωρεί τον γάμο πολύ σοβαρή υπόθεση για να πειραματιστεί πάνω του. Δεν πιστευεί στο κεραυνοβόλο έρωτα και προτιμά η αγάπη να ανθίζει σιγά σιγά και σταθερά.

Είναι ντροπαλός και δεν έχει καθόλου αυτοπεποίθηση, ως προς την εμφάνιση του. Χρειάζεται να τονώσετε πότε πότε το ηθικό του και να τον ωθείτε σε πιο αισιόδοξα, ρομαντικά όνειρα. Η αλήθεια είναι ότι κλεινεται πολύ στον εαυτό του γιατί φοβάται μην πάρετε υπερβολικό θάρρος ή εκμεταλλευτείτε τις αδυναμίες του. Του λείπει ο ενθουσιασμός και ο αυθορμιτισμός. Να θυμάστε πως έχει ανάγκη από το σεβασμό και την εκτίμηση σας.

Ο Αιγόκερως είναι φιλόσοξος αλλά ξέρει να το κρύβει. Αγαπά το παρελθόν και τους γέρους. Είναι αυστηρός, επιφυλακτικός και ξέρει που πηγαίνει. Κτίζει με ασφάλεια το μέλλον και δεν τον νοιάζει αν ο δρόμος περνά από τα παρασκήνια. Η ζωή στην κορυφή του βουνού, εκεί όπου μόνο τα κατσίκια μπορούν να φτάσουν.

...επιστροφή
Υδροχόος

  Υδροχόος

[20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου ]


«επιστροφή

Γενικά Χαρακτηριστικά

Ο Υδροχόος είναι Ζώδιο του αέρα και τον κυβερνούν ο Κρόνος και ο Ουρανός. Ο Ουρανός συμβολίζει την παρέκκλιση από τις συμβατικές αξίες, την πρωτοτυπία, τις αλλαγές, την προοδευτικότητα, την ανεξαρτησία, την ευφυία. Τα απροσδόκητα γεγονότα και την ισχυρογνωμοσύνη. Ο Υδροχόος είναι το Ζώδιο της φιλίας και του ανθρωπισμού και συμβολίζεται από την λέξη «ξέρω».

Πρέπει να είστε πάντα έτοιμοι να αντιμετωπίσετε το απροσδόκητο μαζί του. Παρά το γεγονός ότι είναι ευγενικός και ήσυχος, ο Υδροχόος αγαπά να προκαλεί τους άλλους με την εκκεντρική του συμπεριφορά. Είναι μισός Κρόνος και μισός Ουρανός, το κατεστημένο και η αλλαγή, άκρα αντίθετα ενωμένα σε ένα ανθρώπο. Θα φορέσει περίεργα ρούχα και θα πεί περίεργα πράγματα μόνο και μόνο για να προκαλέσει τον συντιριτισμό σας.

Ο Υδροχόος έχει παρα πολλούς φίλους. Πιάνει φιλίες με τον οποιοδήποτε και χρησιμοποιεί συνεχώς τη λέξη φίλος. Το γεγονός βέβαια πως δεν συνδέεται πολύ με κανένα, απλά θέλει να μαθαίνει τα πάντα για εσας από καθαρή περιέργεια.

Όταν βρεί αυτό που ζητά, το μυστήριο εξαφανίζεται και εκείνος φέυγει αναζητώντας καινούργιο ενδιαφέρον. Πάρτε το απόφαση ότι δεν είσαστε τίποτα άλλο από ένα μικρό ψηφιδωτό στην πλάκα του κόσμου.

Ο Υδροχόος είναι Ζώδιο της ευφυίας. Οι περισσότεροι επιστήμονες και οραματιστές έχουν γεννηθεί τον Φεβρουάριο. Ο κόσμος δεν μπορεί να τους καταλάβει γιατί προχωρούν πολύ μπροστά και τους θεώρει τρελούς. Ο Έντισον, ο Παστέρ, ο Γαλιλαίος ήταν Υδροχόοι και δεν είναι τυχαίο.Ο Ουρανός του χαρίζει την ικανότητα να βυθίζεται μέσα στο άγνωστο, του χαρίζει «διαίσθηση», τηλεπάθεια και ικανότητα να μαντέυει το μέλλον, ακόμη, τις σκέψεις και τις ανάγκες σας. Είναι ικανός να σηκώσει το τηλέφωνο και να ξέρει ποιος είναι πρίν ακόμα χτυπίσει. Μαντέυει ακόμη και τις πιο θαμμένες σκέψεις σε αόρατα κύματα.

Ο Υδροχόος απεχθάνεται τις προλήψεις και τα ταμπού. Πιστεύει πως οι παλιές αξίες είναι λανθασμένες και πως ο κόσμος χρειάζεται αλλαγή, αλλά δεν θα διακηρύξει ποτέ ανοιχτά τις ιδέες του, ιδιαίτερα στην πολιτική, γιατί εκτός από επαναστάτης είναι και έξυπνος. Σέβεται την παράδοση και την εξουσία, χάρις στην επίδραση του Κρόνου, αλλά δεν θα δυστάσει να ξεσκεπάσει τις ανόητες προλήψεις.

Είναι αδύνατο να περιορίσεις έναν Υδροχοό, όταν δεν θέλει. Είναι ανικανός να αποκτήσει ένα μόνιμο ενδιαφέρον, και να αποφεύγει να δεσμέυεται προκαταβολικά με καθήκοντα και υποχρεώσεις. Είναι ειλικρινής και απεχθάνεται το ψέμα και την εξαπάτηση. Αποφεύγει να δανείζει και έτσι βάζει σε κίνδυνο την φιλία σας. Βλέπετε αν δεν κρατήσετε την υπόσχεση σας δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να είναι φίλος σας. Ο ίδιος κρατά τον λόγο του και δεν αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς, το ίδιο όμως απαιτεί και από τους άλλους. Δεν είναι σπάταλος και είναι πολύ τίμιος. Αλλά είναι ικανός να καταστρέψει όλη την εικόνα εξαπατώντας σας με χίλιους έξυπνους τρόπους. Θα σας πεί τόσα πολλά που τελικά θα μπερδευτείτε. Η αναζήτηση της αλήθειας συγκρούεται με τις επιθυμίες του. Παρόλα αυτά δεν θα προσπαθήσει ποτέ να σας επιβάλει την γνώμη του. Εσείς, παλί με την σειρά σας δεν πρέπει να ανακατευτείτε στις υποθέσεις του. Πιστέυει πως ο ένας πρέπει να σέβεται την ελευθερία του άλλου, και να μην καταστρέφει την ατομικότητα του. Σπάνια θα αγωνιστεί με πάθος για μια υπόθεση, όπως ένας Σκορπιός. Ζεί σύμφωνα με τους δικούς του κανόνες και δεν ανακατεύεται στιν υποθέσεις των άλλων.

Ο Υδροχόος δεν θα εμπιστευθεί, αν δεν σας περάσει πρώτα από μικροσκόπιο. Είναι και αυτό ένα σημείο οπου διαφέρει από τον αφελή καλόκαρδο Τοξότη. Από την στιγμή όμως που θα αποφασίσει πως αξίζετε την φιλία του, θα σας δεχθεί αδιαφορώντας για την γνώμη των άλλων, και δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη.

Ο Υδροχόος είναι ικανός να ξεχάσει τα πιο σημαντικά πράγματα. Έχει όμως καταπληκτική δύναμη αυτοσυγκέντρωσης. Είναι ικανός να κάνει κάτι και συνχρόνως να παρατηρεί κάτι άλλο με προσοχή.

Είναι το σύμβολο του ορθολογισμού και του ανθρωπισμού. Αγαπά τις πρωτότυπες ιδέες και την αλλαγή και είναι εχθρός του κατεστημένου. Είναι εκκεντρικός, κοινωνικός και ονειροπόλος. Θα έλεγε κανείς πως μάλλον ονειρέυεται παρά ενεργεί. Συχνά δογματικός και ξεροκέφαλος και ειρωνέυεται τον συνομιλιτή του, για να μειώσει την σοβαρότητα των επιχειρημάτων του. Απεχθάνεται την ρουτίνα και την πίεση. Είναι παιδί του Ουρανού και ζεί κάπου μακριά στο μέλλον, πέρα από τα σύννεφα, μέσα στην μοναξιά της σοφίας.

...επιστροφή

Χρήσιμες Πληροφορίες
Ψυχαγωγία Ρέθυμνο


Σινεμά Ρέθυμνο

Σινεμά ΠΑΝΤΕΛΗΣ:

Αίθουσα 1:
Αίθουσα 2:

Σινε Απόλλων:

Σχετικές Κατηγορίες


Δημοσκόπηση
Θα συμμετέχετε στο καρναβάλι?
ναι
όχι
ίσως

Δείτε αποτελέσματα


Εκδηλώσεις

[ δείτε ακόμη ]


myΡέθυμνο η Κοινότητά μου!

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: