Ψυχαγωγία

Ζώδια

Δίδυμος

  Δίδυμος

[21 Μαΐου-21 Ιουνίου]

«επιστροφή

Γενικά Χαρακτηριστικά

Οι Δίδυμοι είναι Ζώδιο του αέρα και τους κυβερνά ο πλανήτη Ερμής. Τους χαρακτηρίζει η λέξη «Σκέπτομαι». Η ζωή των Διδύμων είναι γεμάτη ταχύτητα και αλλαγές. Μιλούν γρήγορα, χειρονομούν, και δεν κρατούν το βλέμμα τους σε ένα αντικείμενο για παραπάνω από λίγα δευτερόλεπτα.

Ένας Δίδυμος μπορεί να καταλάβει την ουσία ενός βιβλίου με ένα απλό ξεφύλλισμα και γίνεται καλός δάσκαλος και μαθητής. Θα διαβάσει πρώτα την τελευταία σελίδα ενός περιπετειώδους μυθιστορήματος και μετά θα γυρίσει μπροστά και πάλι πίσω. Είναι ανυπόμονος σε όλα τα θέματα. Έχει πολλά ενδιαφέροντα πολλές φορές παράξενα και πήδα από το ένα στο άλλο με εκπληκτική γρηγοράδα. Μπορεί να κάνει πράγματα συγχρόνως εξαιτίας της δυαδικής φύσης του, που του χαρίζει διπλές ικανότητες αλλά και μεγάλη ανησυχία.

Μπορείτε να αναγνωρίσετε εύκολα έναν Δίδυμο έχει ένα ευκίνητο βάδισμα, αεικίνητα μάτια και κινεί συνεχώς τα όμορφα χέρια του όταν μιλά. Θα σας μιλήσει για όλα τα θέματα, πηδώντας από το ένα στο άλλο με καταπληκτική ευκολία και αν βρεθεί σε αδιέξοδο αλλάζει θέμα τόσο γρήγορα κι επιδέξια, που είναι άσκοπο να προσπαθήσετε να αποδείξετε πως έχετε δίκιο. Ο Ερμής του χαρίζει ευγλωττία και ικανότητα στο γράψιμο. Ο Δίδυμος μιλά με τις ώρες στο τηλέφωνο λέει καταπληκτικά ανέκδοτα μπορεί να σας πείσει για οτιδήποτε, ακόμη έχει ταλέντο στο γράψιμο. Μπορεί να διηγηθεί με εξαιρετική ζωντάνια γεγονότα που άλλος θα τα θεωρούσε άσχετα και χωρίς νόημα. Οι Δίδυμοι γίνονται πολύ καλοί δημοσιογράφοι και παρατηρητές. Δεν αγαπούν τους καυγάδες, λατρεύουν τις λογομαχίες και έξυπνες στιχομυθίες, ειδικά όταν προκαλούν στον αντίπαλο αμηχανία. Διαθέτουν μια τέτοια πνευματική σβελτάδα που σίγουρα θα βγουν νικητές.

Ο Δίδυμος αισθάνεται πάντα νέος και φέρεται σα νέος. Είναι δύσκολο να προσδιορίσεις την ηλικία του, έτσι που τρέχει από εδώ και από εκεί αλλάζοντας γνώμη, σκοπούς και ενδιαφέροντα. Απεχθάνεται τη ρουτίνα και την μονοτονία, λατρεύει τις αλλαγές, τα ταξίδια, τον κόσμο, τη φασαρία. Δεν ενδιαφέρεται για σταθερή κατοικία και πιστεύει πως η ποικιλία είναι το αλάτι της ζωής. Βλέπετε το μέταλλο των Δίδυμων είναι ο υδράργυρος που η στάθμη του ανεβοκατεβαίνει συνεχώς.

Την ζωή του Δίδυμου την κυβερνά περισσότερο το μυαλό παρά η καρδιά του. Αποφεύγει να διατυπώνει τις γνώσεις του σε χαρτί γιατί και ο ίδιος ξέρει πως αύριο κιόλας μπορεί να αλλάξει γνώμη. Μπορεί να είναι ταλαντούχος συγγραφέας αλλά ποτέ δεν θα γράψει την ιστορία της δικής του ζωής. Ο Δίδυμος θέλει να τα ξέρει όλα είναι φοβερά κουτσομπόλης. Του είναι αδύνατον να διηγηθεί μια ιστορία ή ένα γεγονός χωρίς να προσθέσει κάτι δικό του, που ίσως τελικά αλλάξει το όλο νόημα Αυτό βέβαια δεν είναι ψέμα, είναι φαντασία, κι ο Δίδυμος δεν υποψιάζεται καν πως αυτό είναι λιγάκι ανεύθυνο. Διαιρέστε δια του δύο ή δια του τρία ότι σας λέει. Τότε ίσως φτάσετε στην αλήθεια. Οι Δίδυμοι έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση κι αισιοδοξία και δεν νοιάζονται τελικά τι θα πείτε για αυτούς. Αντίθετα, οι ίδιοι θα πούνε πολλά για σας, από πίσω σας και, το χειρότερο, εσείς θα νομίζετε ότι σας συμπαθούν, γιατί πράγματι ο Δίδυμος είναι πολύ διπλωμάτης. Οι Δίδυμοι είναι ασταθείς συναισθηματικά και τους αρέσει να φλερτάρουν. Αν τελικά, πάρουν στα σοβαρά το δεσμό τους θα ανησυχούν πολύ και θα προσπαθήσουν να το κρύψουν. Θα φερθούν άσχημα, θα φύγουν, θα θυμώσουν. Τελικά όμως, θα γυρίσουν πίσω και θα δεχθούν την μοίρα τους. Είναι όμως πολύ δύσκολο να κρατήσεις τον άστατο Δίδυμο.

Γενικά οι Δίδυμοι έχουν την τάση να κρύβουν τα αισθήματα τους και τα πραγματικά τους κίνητρα. Σαν τους Ιχθείς, κάνουν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που αισθάνονται και αυτή τους η ικανότητα τους σπρώχνει στην πολιτική και στις δημόσιες σχέσεις. Ένας Δίδυμος πωλητής μπορεί να πείσει ένα Εσκιμώο πως χρειάζεται οπωσδήποτε ένα αιρ- κοντισιον και ένα Αιγύπτιο πως του είναι απαραίτητος ένας πλήρης εξοπλισμός. Μπορεί να πουλήσει το οτιδήποτε. Η ικανότητα του είναι καταπληκτική, μπορεί όμως να οδηγηθεί στην ατιμία και η μεγάλη ικανότητα στα χέρια τον κάνει τέλειο παραχαράκτη και πλαστογράφο. Ευτυχώς η πλειοψηφία των Δίδυμων είναι τίμιοι και τα αναπόφευκτα ψέματα τους δεν κάνουν τόσο κακό.

Οι Δίδυμοι μιλούν πολλές γλώσσες και έχουν πολλές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, γιατί είναι περίεργοι και θέλουν να τα ξέρουν όλα. Οι Δίδυμοι είναι ιδεαλιστές αλλά βλέπουν τα πράγματα πάντα στη επιφάνεια, αντίθετα από τον Τοξότη, με τις βαθιές φιλοσοφικές ιδέες του. Οι Δίδυμοι πρέπει πάντα να προσέχουν, μην σπαταλήσουν άδικα τις δυνάμεις τους. Έχουν τόσα ενδιαφέροντα που ίσως ποτέ δεν βρουν έναν συγκεκριμένο δρόμο στη ζωή τους, και θα τρέχουν εδώ και εκεί χωρίς σκοπό.

Οι Δίδυμοι αγαπούν την μαγειρική μόνο σαν διασκέδαση και τρών πολύ. Ένας πραγματικός Δίδυμος θα μαγειρεύει για τους φίλους του, θα μίλα αδιάκοπα στο τηλέφωνο, θα έχει πολλούς , αλλά όχι αληθινούς φίλους. Ο καλύτερος φίλος ενός Δίδυμου είναι το δεύτερο εγώ του, οι υπόλοιποι άνθρωποι εξυπηρετούν απλώς την ανάγκη του για επικοινωνία και αλλαγή, μια και δεν μπορούν να τον ακολουθήσουν στις αλλεπάλληλες αλλαγές του.

Έχω ένα φίλο Δίδυμο που ήταν ο αιώνιος φοιτητής στο μαθηματικό τμήμα. Όλη μέρα προσπαθούσε να ανακαλύψει πώς γίνεται η καλύτερη μαγιονέζα και ότι έφτιαχνε το έτρωγε μόνος. Έπαιζε 5-6 μουσικά όργανα μεταξύ αυτών και τούρκικο ζουρνά. Ήταν το αγαπημένο παιδάκι όλης της παρέας, τελικά όμως δεν είχα κανένα συγκεκριμένο στόχο και αναρωτιέμαι πόσο μπορεί να κρατήσει η περίοδος των παχέων αγελάδων. Είμαι βλέπετε Αιγόκερως και βλέπω τα πράγματα πολύ πρακτικά.

Ο Δίδυμος ζει στον αέρα, δεν μπορεί να ζήσει στη γη. Ψηλότερα όλο και πιο ψηλά, εκεί είναι καλύτερα, έτσι πιστεύει. Είναι ανήσυχος, ανικανοποίητος, ένας «πνευματικός εξερευνητής» που αναζητά συνεχώς ένα καινούργιο ιδεώδες, μια καλύτερη λύση, μια καλύτερη ζωή. Δεν έχει υπομονή, διαθέτει όμως μια εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ, μια ευχάριστη διάθεση, που τον κάνουν αγαπητό και περιζήτητο.

Αν χρειάζεστε μια φρέσκια ιδέα για οτιδήποτε, ρωτήστε έναν Δίδυμο, και θα σας δώσει εκατοντάδες.
...επιστροφή

Χρήσιμες Πληροφορίες
Ψυχαγωγία Ρέθυμνο


Σινεμά Ρέθυμνο

Σινεμά ΠΑΝΤΕΛΗΣ:

Αίθουσα 1:
Αίθουσα 2:

Σινε Απόλλων:

Σχετικές Κατηγορίες


Δημοσκόπηση
Θα συμμετέχετε στο καρναβάλι?
ναι
όχι
ίσως

Δείτε αποτελέσματα


Εκδηλώσεις

[ δείτε ακόμη ]


myΡέθυμνο η Κοινότητά μου!

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: