Ψυχαγωγία

Ζώδια

Ιχθείς

  Ιχθείς

[20 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου]


«επιστροφή

Γενικά Χαρακτηριστικά

Οι Ιχθείς είναι Ζώδιο του Νερού και τους κυβερνούν ο Ποσειδώνας και ο Δίας. Μαζί τους βρίσκουμε στο τέλος του Ζωδιακού Κύκλου. Είναι το Ζώδιο του οραματισμού, της ευαισθησίας και της ποικιλίας χαρακτήρων. Συμβολίζει το θάνατο και την αιωνιότητα.

Στον Ιχθύ βρίσκουμε τον ενθουσιασμό και τον ιδεαλισμό του Κριού, αλλα όχι τον δυναμισμό του. Την ηρεμία και την σταθερότητα του Ταύρου αλλά όχι την εργατικότητα του. Την ευκινησία και την ευλώττία του Διδύμου και το καυστικό πνεύμα. Την ευαισθησία και την κακοδιάθεση του Καρκίνου. Το χιούμορ, την οκνηρία και την σπατάλη του Λέοντα. Την ευγένεια συναισθημάτων και την εσωτερική γνώση της Παρθένου. Το αίσθημα της δικαιοσύνης του Ζυγού. Το μυστικισμό του Σκορπιού αλλά όχι την σκληρότητα του. Την αφοσίωση στο καθήκον αλλά και τις μελανχολίες του Αιγόκερου. Τέλος την διαίσθηση του Υδροχόου. Το μόνο δικό του χαρακτηριστικό είναι η ικανότητα να βλέπει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σαν ένα ενιαίο σύνολο και είναι ο μόνος που καταλαβαίνει την ιστορία σαν συνέχεια.

Οι Ιχθείς είναι ήπιοι και ευαίσθητοι. Δεν είναι λαίμαργοι και δεν ανησυχούν για το μέλλον, αντίθετα μάλιστα είναι ανέμελοι και απρόσεχτοι. Έχουν την τάση να ακολουθούν το ρεύμα για αυτό δυστηχώς καμία φορά ακολουθούν τον έυκολο δρόμο του συμβιβασμού και αυτόσπαταλιούνται.

Οι Ιχθείς είναι λιγάκι τεμπέλήδες και σπάνια θα τους δείτε να δουλεύουν σκληρά ή να έχουν νέυρα. Σπάνια θα αντιδράσουν βίαια, ακόμη και αν ακούσουν το χειρότερο. Μένουν επιφανειακά αδιάφοροι στις προσβολές και την κακή κριτική των άλλων. Αν το παρακάνετε όμως θα σας πολεμήσουν χρησιμοποιώντας μια καυστική, έξυπνη γλώσσα, αλλα ποτέ βία. Συνήθως είναι τόσο ήρεμοι όσο ζουν την γαλήνη της μόνο για λίγο. Σύντομα επανέρχεται η ηρεμία, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια.

Οι Ιχθείς έχουν καραπληκτική μνήμη, επίσης μεγάλο υποκριτικό ταλέντο για αυτό γίνονται καταπληκτικοί ηθοποιοί. Είναι ομώς ευαίσθητοι, για αυτό η συνεχής κακή κριτική ίσως τους κάνει να παρατήσουν την προσπάθεια, ακριβώς μόλις φτάσουν στην επιτυχία. Ζητούν την ενθάρρυνση και την παραδοχή σας, γιατί αμφιβάλλουν για τις ικανότητες τους και φοβούνται πως δεν θα τα καταφέρουν. Μελανχολόυν και ζητούν καταφύγιο, αντι να αγωνιστούν, για αυτό πολλοί τους θεωρούν ασταθείς και αδύναμους. Μην αφήνετε την ήρεμη επιφάνεια να σας ξεγελάσει. Οι Ιχθείς συνήθως παίρνουν τα πράγματα ήσυχα, εκτός αν συμβεί κάτι πολύ σοβαρό. Ζούν στο χτες, το σήμερα και το αύριο και ξέρουν πως όλα έχουν μια αιτία. Έχουν καταπληκτική διαίσθηση και πολλές φορές προβλέπουν, προαισθάνονται τι θα συμβεί. Ακριβώς επειδή έχουν ένα μάτι για κάθε πλευρά, όπως τα ψάρια, βλέπουν δεξιά και αριστερά αλλά όχι μπροστά τους.

Οι Ιχθείς είναι γοητευτικοί, έχουν φαντασία και λεπτό χιούμορ. Τα αστεία τους είναι σπάνια αυθόρμητα. Τα χρησιμοποιούν για να κρύψουν τις αληθινές σκέψεις, τα αισθήματα τους. Είναι πάγια τακτική να κρύβουν την αλήθεια, έχουν ανάγκη από μερικά μικρά «δικά τους» μυστικά και κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει για αυτό. Φοβούνται μην πληγωθούν για αυτό διατηρούν μια ψυχρή μάσκα αδιαφορίας που σε ξεγελά.

Πολλοί Ιχθείς καταλήγουν να στρέφουν την αγάπη και την συμπόνοια τους στον ίδιο τους τον εαύτο με κίνδυνο να αυτοκαταστραφούν. Είναι αλτρουίστες, ιδεαλιστές, γαλήνιοι και σοφοί. Έχουν μέσα τους μεγάλη δύναμη που, αν την ανακαλύψουν, μπορεί να κάνουν θαύματα.

Προσαρμόζονται εύκολα και είναι υπέυθηνοι, αν και μερικοί μπορεί να φτάσουν να ζούν με την ελεημοσύνη των άλλων. Για να βρούν τον στόχο τους χρειάζονται ένα ήρεμο, όμορφο περιβάλλον, ενθάρρυνση και όχι πιέσεις. Χρειάζονται την αγάπη και την έγκριση σας. Το κατάλληλο λουλούδι στο κατάλληλο χώμα. Ή έστω νερό!

...επιστροφή

Χρήσιμες Πληροφορίες
Ψυχαγωγία Ρέθυμνο


Σινεμά Ρέθυμνο

Σινεμά ΠΑΝΤΕΛΗΣ:

Αίθουσα 1:
Αίθουσα 2:

Σινε Απόλλων:

Σχετικές Κατηγορίες


Δημοσκόπηση
Θα συμμετέχετε στο καρναβάλι?
ναι
όχι
ίσως

Δείτε αποτελέσματα


Εκδηλώσεις

[ δείτε ακόμη ]


myΡέθυμνο η Κοινότητά μου!

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: