Ψυχαγωγία

Ζώδια

Κριός

  Κριός

[21 Μαρτίου-19 Απριλίου]

«επιστροφή

Γενικά Χαρακτηριστικά

Ο Κριός είναι ζώδιο της φωτιάς και τον κυβερνά ο πλανήτης ¶ρης. Είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Αντιπροσωπεύει τη γέννηση. Είναι το μωρό του ζωδιακού κύκλου και χαρακτηρίζετε από τη φράση «εγώ είμαι». Όπως ένα παιδάκι θα βάλει τα κλάματα μόλις πεινάσει αδιαφορώντας αν κοιμάται ι μαμά του, έτσι και ο Κριός θα σε φωνάξει ξημερώματα για να σου δηλώσει μια ξαφνική ιδέα. Είναι εγωκεντρικός αλλά ποιος μπορεί να θυμώσει με ένα μικρό?

Όταν πιεστεί να κάνει κάτι ή του αφαιρέσουν κάτι , κάνει σαν παιδί, ξεφωνίζει. Και έτσι οι άλλοι υποχωρούν μόνο και μόνο για να βρουν την ησυχία τους.

Είναι πεισματάρης και αυταρχικός. Λατρεύει την κίνηση, την ταχύτητα για αυτό δυστυχώς η ζωή του είναι γεμάτη ατυχήματα. Οι κινήσεις του είναι γρήγορες και επιδέξιες όπως ακριβώς και η σκέψη του. Δεν είναι καθόλου υπομονετικός. Οι λεπτομέρειες δεν είναι το αγαπημένο του θέμα. Έχει όμως μια καταπληκτική ικανότητα στο να αποφασίζει και να ενεργεί γρήγορα την ώρα ακριβώς που το φαγητό καίγεται, το μωρό τσιρίζει, το τηλέφωνο χτυπάει, όλα αυτά συγχρόνως , και ενώ οι άλλοι έχουν καταθέσει τα όπλα και ψάχνουν για ηρεμιστικά. Μην το ζαλίζετε με μεγάλες και λεπτομερείς ιστορίες. Δεν έχει υπομονή να σας ακούσει και θέλει να έρθετε αμέσως στο θέμα. Ο Κριός θα ρίξει σπάνιες κλεφτές ματιές στο δωμάτιο. Όταν το κάνει σημαίνει πως δεν τον ενδιαφέρει άλλο ότι λέτε. Μην θιγείτε, θυμηθείτε πως είναι ένα παιδάκι χωρίς υπομονή. Διαθέτει μια αφέλεια που σε αφοπλίζει. Είναι άφοβος και ατρόμητος. Όταν αποτύχει θα δοκιμάσει ξανά γεμάτος εμπιστοσύνη ξεχνώντας το πάθημα του. Είναι πολύ ειλικρινής και ευθύς για να θέτει τα πράγματα με επιφυλακτικό τρόπο. Ότι νιώθει το λέει απευθείας αδιαφορώντας αν πληγωθεί. Αυτή η πλήρης έλλειψη διπλωματίας στην συμπεριφορά του πολλές φορές κάνει κακό και στον ίδιο. Κανείς όμως δεν μπορεί να τον σταματήσει.

Ο Κριός είναι σαν εύφλεκτη ύλη, ανοίγει τον δρόμο του μέσα στη ζωή με την τόλμη, την πρωτοβουλία και την δράση. Παρόλα αυτά απεχθάνεται τον φυσικό πόνο, αντίθετα ο Κριός μπορεί να είναι πολύ σκληρός με τους άλλους. Πολλοί στρατηγοί, χειρούργοι, εξερευνητές, αστυνομικοί αλλά και δήμιοι είναι γεννημένοι κάτω από αυτό το ζώδιο. Ο Κριός κυβερνά τον πόλεμο τους μετεωρίτες και τις μεγάλες φωτιές. Ζητά από εσάς να τελειώσετε τη δουλεία γρήγορα, αλλά αν το κάνετε, ποτέ δεν θα πει ευχαριστώ. Είναι αυτοδημιούργητος και δεν υπολογίζει τίποτε υλικό ή πνευματικό, εγκαταλείποντας αισθήματα, σχέσεις, υπάρχοντα χωρίς την παραμικρή λύπη. Και ποτέ δεν κοιτά πίσω. Θα είναι χωρίς αμφιβολία ο επικεφαλής στη καριέρα που διάλεξε ή θα έχει ένα δικό του επάγγελμα. Αν δεν είναι, μπορείς τότε εύκολα να αναγνωρίσεις τη δυσαρέσκεια του. Μισεί την υποταγή. Ο Κριός θα προτιμούσε να πεθάνει παρά να πιαστεί αδύνατος και μερικοί Κριοί διακινδυνεύουν κυριολεκτικά το πρώτο για αν αποφύγουν το δεύτερο. Μην πεις ποτέ σε ένα Κριό πως ξόφλησε. Δεν θα στο συχωρήσει ποτέ. Είναι υπερβολικά υπερήφανος και θέλει να είναι πάντα πρώτος.

Ο Κριός ποτέ δεν σκέφτεται την αποταμίευση και πάντα χειρίζεται τα χρήματα του με σύνεση. Δεν χαρακτηρίζεται από σταθερότητα και συχνά δείχνει παιδική έλλειψη ευθύνης. Μπορεί να ξεχάσει τα χρέη του γιατί καινούργια προβλήματα απορροφούν πάντα όλη του την προσοχή. Θα πληρώσει το λογαριασμό του με χαρά και προθυμία αλλά θα σου κοπεί η αναπνοή μέχρι να πληρώσει. Ο Κριός σπάνια μένει για πολύ στο κρεβάτι, εκτός αν χρειαστεί να τον δέσεις. Διαθέτει μια δυνατή αισιοδοξία, όπως άλλωστε και τα άλλα ζώδια της Φωτιάς που τον προφυλάσσουν από τις χρόνιες ασθένειες , που προκαλούνται από έντονη μελαγχολία και απαισιοδοξία. Ο Κριός πραγματικά πιστεύει ότι είναι αναντικατάστατος. Κανείς δεν μπορεί να κάνει την δουλεία τόσο καλά όσο ο ίδιος. Πραγματοποιεί τα σχέδια του με επιτυχία ξεπερνώντας όμως πολλές φορές τις δυνάμεις του με αποτέλεσμα μια νευρική κατάπτωση ή κάποιο έλκος στομάχου. Πάντως δεν είναι τεμπέλης. Ο Κριός είναι παρορμητικό ζώδιο. Φέρεται όπως ακριβώς νιώθει εκείνη τη στιγμή χωρίς να σκέφτεται, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες. Οι Κριοί είναι γνωστοί για τους τρομερούς θυμούς τους, όμως εξατμίζεται αμέσως και όλα ξερνιούνται. Πληγώνεσαι και ξαφνιάζεται που εσύ θυμάσαι ακόμη και όσα σου είπε χωρίς να τα εννοεί. Αν του δοθεί η ευκαιρία θα ζητήσει συγνώμη και από τον χειρότερο εχθρό του, άσχετα με το τι φοβερά λόγια του είχε πει, όταν έβραζε από θυμό. Ζητά από σένα να τον παραδέχεσαι ακόμη και όταν ο ίδιος καλλιεργεί την απώθηση. Βλέπεις δεν θυμώνει συγκεκριμένα με εσένα. Θα υποστείς εσύ την έκρηξη, η φωτιά όμως κατευθύνεται εναντίον μιας ιδέας ή μιας κατάστασης που την βρίσκει αφόρητη. Ένα είναι σίγουρο- οι καυγάδες τον αναζωογονούν.

Οι Κριοί λένε ψέματα για να σώσουν την κατάσταση. Συνήθως όμως τα αποφεύγουν γιατί αποκαλύπτονται. ¶λλωστε η αλήθεια είναι προτιμότερη και πιο γρήγορη. Βλέπετε ο Κριός είναι πολύ απασχολημένος με τον εαυτό του για να ασχολείται με οποιονδήποτε άλλο. Ο τυπικός Κριός θα γευματίσει με ζητιάνους και βασιλιάδες με την ίδια ευκολία και θέρμη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως αδιαφορεί για το χρήμα. Εκείνα που τον θέλγουν πιο πολύ είναι η φήμη και ο έπαινος. Είναι πιστός φίλος και θα σας βοηθήσει οπωσδήποτε και με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Θα πληγωθεί πολύ αν δεν τον ευχαριστήσετε και δεν τον παινέσετε για αυτό.

Ο Κριός μπορεί να συζητά επί ώρες για θέματα για τα οποία δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα. Επίσης έχει την ικανότητα να βγάζει συμπεράσματα από τη συζήτηση που εσείς ούτε καν υποπτευθήκατε. Ποτέ δεν θα μπορέσετε να βάλετε τη συζήτηση σε ένα συγκεκριμένο κανάλι. Ο Κριός θα πηδάει από θέμα σε θέμα, θα καταλαβαίνει αυτό που αυτός θέλει και δεν θα βγάλετε ποτέ άκρη. Υπομονή. Μην ξεχνάτε πως είναι ανυπόμονος και ανήσυχος. Ακόμη πως είναι ανίκανος να παραδεχτεί οποιαδήποτε ήττα. Πάντως είναι αισιόδοξος. Όλα θα πάνε καλά. Οι Κριοί είναι πολύ έξυπνοι μαχητές και βιάζονται να εξουδετερώσουνε κάθε εμπόδιο πολύ πριν έρθει σε αυτούς . Καταδιώκουν την επιτυχία με μανία. Ίσως όμως για αυτό αποτυχαίνουν συχνά. Οι Κριοί είναι ιδεαλιστές και προκαλούν εύκολα τη συμπάθεια. Ένας Κριός πολύ σπάνια γίνετε πολιτικός. Ίσως γιατί δεν είναι και τόσο καλός οικονομολόγος. Ίσως γιατί δεν μπορεί να διατυμπανίσει τη γνώμη του αδιαφορώντας για το τι σκέφτεται ή χρειάζεται ο λαός. Δεν παύει όμως να είναι ιδιαιτέρα ευχάριστος στις συναναστροφές του. Διαθέτει συνήθως ένα ασυνήθιστα φιλικό πρόσωπο επιβλητικός τρόπους σταθερή χειραψία. Παίρνει την πρωτοβουλία να σου μιλήσει πρωκτός, είναι πάντα ευδιάθετος και ζεστός με τους τρόπους. Είναι τίμιος και ειλικρινής. Αν τον κατηγορήσεις για ατιμία, θα σε κοιτάζει με μεγάλη έκπληξη, θα γουρλώσει τα μάτια του από τρόμο που σκέφτηκες να αμφιβάλλεις για αυτόν. Ο Κριός δεν ενδιαφέρεται για το παρελθόν εφόσον πέρασε πια άλλα και ούτε για το μέλλον μια και είναι ακόμη πολύ μακριά.

Ο Κριός είναι πάντα ο πρωτοπόρος. Σπάνια ασχολείται με το να φτιάχνει μεγάλες περιουσίες. Ότι έχει δεν είναι στην διάθεση του γιατί ικανοποιεί τον εγωισμό του αλλά κάνει και τους άλλους ανθρώπους ευτυχισμένους. Αν νιώθεις απογοήτευση θα σε γεμίσει με εμπιστοσύνη για τον εαυτό σου, θα σε πλημμυρίσει όνειρα. Καλά θα κάνεις να είσαι έτοιμος γιατί έχεις πραγματικά να κάνεις με έναν πολύ μαχητικό και δραστήριο άνθρωπο που δεν ανέχεται να του λένε όχι.

...επιστροφή

Χρήσιμες Πληροφορίες
Ψυχαγωγία Ρέθυμνο


Σινεμά Ρέθυμνο

Σινεμά ΠΑΝΤΕΛΗΣ:

Αίθουσα 1:
Αίθουσα 2:

Σινε Απόλλων:

Σχετικές Κατηγορίες


Δημοσκόπηση
Θα συμμετέχετε στο καρναβάλι?
ναι
όχι
ίσως

Δείτε αποτελέσματα


Εκδηλώσεις

[ δείτε ακόμη ]


myΡέθυμνο η Κοινότητά μου!

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: