Ψυχαγωγία

Ζώδια

Λέων

  Λέων

[22 Ιουλίου- 21 Αυγούστου]

«επιστροφή

Γενικά Χαρακτηριστικά

Ο Λέων είναι Ζώδιο της Φωτιάς με κυβερνήτη πλανήτη τον Ήλιο. Τον χαρακτιρίζει η λέξη «Θέλω». Ο Λέων έχει ανεπτυγμένο μέσα του το αίσθημα της ιδιοκτησίας και νομίζει πως του ανήκουν οι πάντες και τα πάντα. Προσέξτε τον επιβλητικό τόνο της φωνής του και την μεγαλοπρεπή του συμπεριφορά καθώς κοιτάζει αφυπσηλού τους κατώτερους θνητούς.

Ο Λέων χρειάζεται ένα ακροατήριο και θέλει πάντα να τον περιμένουν. Δεν υπάρχει Λέων εσωστρεφής, αντίθετα θα μιλά και θα γελά συνεχώς και θα είναι αδύνατο να μην τον προσέξετε. Καταφέρνει πάντα να τραβά την προσοχή με τη ρητορική του ικανότητα, το χτυπητό κάπως ντύσιμο του, τους επιδεικτικούς τρόπους του. Περπατά νωχελικά και μεγαλόπρεπα με ένα εκτυφλωτικό χαμόγελο που σας σκλαβώνει για πάντα.

Ο βασιλιάς Λέων έχει πάντα ανάγκη από υπηκόους. Μιλά με κάποια ελαφριά υπέροχη και δίνει απλόχερα συμβουλές με ένα καταδεχτικό τρόπο, ακόμα και για το πώς πρέπει να ρυθμίζεις την ζωή σου. Του αρέσει να δίνει συμβουλές ή διαλέξεις και συχνά οι Λέοντες γίνονται δασκάλοι, πολιτικοί ή ψυχολόγοι. Πράγματι είναι καταπληκτικοί. Ένας Λέων θα λύσει άνετα τα προβλήματα σας και θα σας βοηθήσει γενναιόδωρα. Το περίεργο είναι όμως πως δεν θα καταφέρει να λύσει ποτέ τα δικά του πρβλήματα.

Έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται με επιτυχία ξένες περιουσίες αλλά ο ίδιος είναι πολύ σπάταλος. Οποιοσδήποτε Λέων, όσο φτωχός και να είναι θα ζεί σα βασιλίας και θα ντύνεται το ίδιο μια και δίνει ιδαίτερη σημασία στο ντύσιμο του. Πιστέυει πως τα ρούχα συμβάλλουν στην κοινωνική προβολή. Το σπίτι του θα είναι γεμάτο με εκείνα τα ψιλοπράγματα που σας δίνουν την αίσθηση του πλούτου και της χλιδής . Ο Λέων δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτά.

Ο Λέων είναι τίμιος, περήφανος, αξιοπρεπής και πολύ τρώτος. Μπορείτε να τον εμπιστευθείτε αλλά, προς θεού,μην τον πληγώσετε ποτέ, γιατι αλίμονό σας. Αν δεν σεβαστείτε την σοφία, την γενναιοδώρια και την ανωτερότητα του θα σας εκδικηθεί. Βέβαια οι Λέοντες είναι όλο λόγια και δραματικές θεατρικές κινήσεις, αλλά είναι άσχημο να κάνεις εχθρό σου ένα Λέοντα.

Ο μόνος τρόπος για να τον αντιμετωπίσετε είναι η κολακεία. Θα υποκύψει αμέσως κι από λιοντάρι θα μετατραπεί σε γατάκι. Η ματαιοδοξία είναι συνυφασμένη με την φύση του και εδώ ακριβώς βρίσκεται η Αχίλλειος πτέρνα του. Τυφλωμένος από τις κολακείες δεν βλέπει ποτέ την αλήθεια και δεν κρίνει σωστά. Έτσι συνήθως αποτυχαίνει, διαλέγοντας λάθος φίλους και λάθος σύντροφο. Αν βέβαια δεν θέλετε να καταφύγετε στην κολακεία, υπάρχει και άλλος δρόμος. Ένας Λέοντας θα εκτιμήσει σίγουρα το χιούμορ και την καλή σας διάθεση.

Ο Λέων λατρεύει την επίδειξη και την σπατάλη. Είναι γλετζές , playboy , και πότε-πότε μεγάλος παίκτης. Σπάνια θα κάνει οικονομία αλλα το περίεργο είναι ότι συνήθως βρίσκει λεφτά. Βέβαια είναι τίμιος και ποτέ δεν εκμεταλλεύεται κανένα, είναι όμως και τυχερός. Του αρέσει να καλεί κόσμο στο σπίτι του. Το θεωρεί ένα είδος επίδειξης. ¶λλωστε ο κόσμος του είναι απαραίτητος. Μην γελαστείτε από το ήρεμο παρουσιαστικό του. Μέσα του κρύβεται μια νευρική ένταση, μια ανάγκη για συνεχή αναγνώριση και παραδοχή.

¶λλωστε ενας Λέων δεν ζεί χωρίς αγάπη. Το πάθος είναι μέρος της ζωής του. Ζεί έντονα, αγαπά με πάθος, αρρωσταίνει βίαια. Δεν υπάρχει Λέων που να αγαπά την μοναξία. Έχει πάντα ανάγκη από υπηκόους και ένα σύντροφο να τον καταλαβαίνει και να κολακεύει το Εγώ του. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως στις δύσκολες στιγμές το βάζει στα πόδια. Ο Λέων μπορεί να αγαπά την καλοπέραση αλλά όταν χρειαστεί είναι υπόδειγμα θάρρους και δύναμης, χωρίς ποτέ να ζητήσει την βοήθεια των άλλων. Μπορεί να γκρινιάζει πως τα κάνει όλα μόνος του, αυτό όμως του αρέσει γιατί έτσι μπορεί να γκρινιάζει ελέυθερα. Βέβαια δεν σπαταλά ποτέ άσκοπα τις δυνάμεις του και παρόλο που είναι ενθουσιώδης, είναι αρκετά λογικός ώστε να μελετήσει τις πιθανότητες αποτυχίας. Αντίθετα από τον Κριό δεν θα αγωνιστεί ποτέ χωρίς λόγο. Είναι δημιουργικός έχει καλές ιδεές και αρκετή φυσική ικανότητα επιλογής. Γίνεται καλός αθλητής γιατι η υπερηφάνεια του του χαρίζει μια μεγάλη ανταγωνιστική τάση.

Ο Λέων είναι καλόκαρδος και αγαπά όλο τον κόσμο. Αν χρειαστείτε δανεικά θα σας δώσει οπωσδήποτε, ακόμα και αν χρειαστεί να δανειστεί ο ίδιος από κάπου αλλού. Ποτέ δεν θα παραδεχτεί πως δεν μπορεί να σας βοηθήσει.

Ο Λέων λατρεύει το κουτσομπολίο. Μπορεί να σας πείσει για οτιδήποτε αλλά ο ίδιος δεν πείθεται εύκολα. Βοηθά τους άλλους ακόμη κι όταν ο ίδιος βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Βέβαια μην του ζητήσετε ποτέ να δουλέψει σκληρά. Του αρέσει περισσότερο να λιάζεται φορώντας τα μαύρα του γυαλιά και να χασμουριέται πότε-πότε διώχνοντας τις μύγες.

Ο Λέων λατρεύει τα παιδιά και κυβερνά την παιδική ηλικία. Τα παιδιά Λέοντες θα έπρεπε να ενθαρρύνονται να διοργανώνουν πάρτυ, θα κρατήσουν τις αναμνήσεις αυτές για πάντα. Όταν μεγαλώσουν θα διοργανώσουν παιδικές θεατρικές παραστάσεις στο σπίτι ή στο κήπο. Πρέπει όμως να προσέξουν να μην έχουν τόσες απαιτήσεις από τα παιδιά τους γιατι θα τον καταπιέζουν και θα τα κάνουν ανχωτικά.

Αυτός είναι ο αλαζονικός, ματαιόδοξος Λέων. Είναι πιστός και δίκαιος, τίμιος και αισιόδοξος. Είναι βέβαια λίγο τεμπέλης και απεχθάνεται την σκληρή δουλεία. Είναι γλετζές και δανδής, απεχθάνεται την πλήξη. Είναι εγωιστής. Έχει όμως μια καρδία καθαρή σαν τον χρυσάφι που τον αντιπροσωπεύει και θα γεμίσει με ενδιαφέρον την ζωή σας. Αντιμετωπίστε με χιούμορ τα δραματικά του ξεσπάσματα και τα υπερβολικά του φερσίματα. Δείξτε του αγάπη και τρυφερότητα. Πάνω από όλα δείξτε του την εκτίμηση σας.

...επιστροφή

Χρήσιμες Πληροφορίες
Ψυχαγωγία Ρέθυμνο


Σινεμά Ρέθυμνο

Σινεμά ΠΑΝΤΕΛΗΣ:

Αίθουσα 1:
Αίθουσα 2:

Σινε Απόλλων:

Σχετικές Κατηγορίες


Δημοσκόπηση
Θα συμμετέχετε στο καρναβάλι?
ναι
όχι
ίσως

Δείτε αποτελέσματα


Εκδηλώσεις

[ δείτε ακόμη ]


myΡέθυμνο η Κοινότητά μου!

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: