Ψυχαγωγία

Ζώδια

Παρθένος

  Παρθένος

[22 Αυγούστου -22 Σεπτεμβρίου]

«επιστροφή

Γενικά Χαρακτηριστικά

Η Παρθένος είναι Ζώδιο της Γης με κυβερνήτη πλανήτη τον Ερμή. Χαρακτηρίζεται από την λέξη «Αναλύω». Οι Παρθένοι είναι έξυπνοι και έχουν την ικανότητα να ασχολούνται με τις λεπτομέρειες. Δουλεύουν σκληρά και είναι απόλυτα ειλικρινείς και έντιμοι.

Το όνομα του Ζώδιου τους δεν είναι τυχαίο. Οι Παρθένοι δύσκολα αποφασίζουν τον γάμο και γενικά προτιμούν την μοναξία. Δεν είναι φλύαροι, δεν είναι καθόλου επιδειξίες ή γλετζέδες. Αποφέυγουν τις πολυπληθείς συγκεντρώσεις, τα πάρτυ, τα ξενίτια. Πιέζουν τον εαυτότους γιατι είναι κοσμικοί αλλά δεν θα επιτρέψουν ποτέ καμία ελαφρότητα. Είναι πάντα τόσο απασχολημένοι, ώστε δεν έχουν καιρό για γλέντια και άλλες τετοιες ανοησίες.

Είναι εύκολο να αναγνωρίσετε έναν Παρθένο. Δεν κάθεται ποτέ στην ίδια θέση για πολλή ώρα, ακόμη κι όταν πρόκειται να δει τηλεόραση. Θα πηγαίνει από καρέκλα σε καρέκλα με μια έκδηλη ανησυχία, λές και έχει να λύσει το σοβαρότερο πρόβλημα. Είναι γεννημένος να ανησυχεί. Δεν μπορεί να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα σκέπτεται, θα δουλεύει, θα συγυρίζει, θα τριγυρίζει συνεχώς, ακόμη κι όταν κάνει μια τυπική επίσκεψη. Μην σας ξεγελούν τα όμορφα, ήρεμα μάτια του. Ακόμη και αν τον δείτε να ονειροπολεί για λίγο, θα αναπηδήσει ξαφνικά και θα τρέξει στη δούλεια του.

Οι Παρθένοι είναι πολύ έξυπνοι και εργατικοί. Το μυαλό τους είναι κοφτερό και διαυγές και η παρατηρητικότητα τους παροιμιώδης. Θα ανακαλύψει στο δευτερόλεπτο όλες τις ατέλειες στο ντύσιμο σας. Οι ίδιοι είναι φιλάρεσκοι και ίσως λίγο συντιρητικοί. Τους αρέσει να κοιτάζονται στον καθρέφτη και να κάνουν μπάνιο τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα. Μια συμβουλή- μην κριτικάρετε ποτέ την εμφάνιση τους. Οσο κριτικοί και αν είναι οι ίδιοι με τους αλλους, δεν θα ανεχθούν επικρίσεις για τον ίδιο τους τον εαυτό. Παρ'όλα αυτά δεν είναι καθόλου εγωιστές. Απλώς δεν αντέχουν την κριτική. Οι ίδιοι ξέρουν τα ελαττώματα τους και αυτό φτάνει.

Ο Παρθένος είναι ειλικρινής, διακριτικός, λεπτολόγος, μανιακός με την καθαριότητα, απαιτιτικός στην περιποίηση, στο φαγητό, στην δουλεία του, στις σχέσεις του. Όσο και αν αγαπά κάποιον, δεν κλείνει τα μάτια στα ελαττώματα του. Δεν τρέφει αυταπάτες για τίποτα και κυρίως ξέρει τι θέλει.

Απεχθάνεται την ανευθυνότητα, την τεμπελιά, την αργοπορία. Ο ίδιος είναι εργατικός και ακριβής στο έπακρο, όσο για το καθήκον του ακόμη και αν σμπαραλιαστούν τα νεύρα και το στομάχι του, ακόμη και αν πέσει κάτω από εξάντληση και υπερκόπωση. Πολλές φορές αυτό συμβαίνει ακριβώς επειδή αναλαμβάνει ευθύνες μεγαλύτερες από τις δυνάμεις του. Και αν χειρότερο είναι ότι συνήθως πληρώνεται λιγότερο από όσο θα έπρεπε για την σκληρή δουλειά του.

Οι Παρθένοι αρρωσταίνουν συχνά γιατί ανησυχούν και εργάζονται πολύ. Το άνχος και η ένταση που τους χαρίζει ο Ερμής δημιουργούν προβλήματα στο στομάχι και τα νεύρα. Συχνά υποφέρουν και από πονοκεφάλους ή εχουν προβλήματα στα πόδια, γιατί ο συγκυβερνήτης πλανήτης του ζωδίου τους είναι ο κουτσός αλλα πανέξυπνος κι εργατικός Ήφαιστος. Το σπίτι τους είναι γεμάτο φάρμακα για όλες τις περιπτώσεις. Δεν παίρνουν τίποτα, αν δεν ξέρουν τα συστατικά τους. Ένας Παρθένος ξέρει πάντα να σας πεί το κατάλληλο φάρμακο για οποιαδήποτε αρρώστια. Και αν δεν υπάρχει στο φαρμακείο του θα τρέξει να σας αγοράσει. Ένας Παρθένος έχει πάντα μια φυσική εύνοια και ένα ενδιαφέρον για τους άλλους. Οι Παρθένοι γίνονται τέλειοι νοσοκόμοι.

Τίποτα δεν βγάζει έναν Παρθένο από τις συνήθειες του. Αγοράζει σαπούνια και χαρτικά, με τις κάσες, και αν χρειαστεί να ταξιδέψει, θα κουβαλήσει μαζί του τα χάπια του, τα σαπούνια του, το νερό του. Το βρίσκει αντιοικονομικό και επικίνδυνο να ψωνίζει από οπου ναναι ότι ναναι.

Το σπίτι του είναι πάντα πεντακάθαρο και το προσέχει με ευλάβεια. Μην πειράζετε τα πράγματα του! Και μη τα αλλάζετε θέση! Θα γίνει θηρίο και θα περάσουν ώρες μέχρι να ηρεμίσει τελείως. Είναι στη φύση του να φέρνει την τάξη από το χάος. Μισεί την ανακατωσούρα και τη σύγχυση όσο τίποτα.

Οι Παρθένοι είναι έξυπνοι αλλά έχουν την τάση να ανησυχούν υπερβολικά με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουν συχνά. Συνήθως βρίσκονται σε μεγάλη ένταση και δύσκολα μπορούν να την κρύψουν. Όταν μάθουν να κυβερνούν τις πολύπλοκες λεπτομέρειες της ζωής τους, αντί να τους κυβερνούν εκείνες, μπορούν να διαμορφώσουν την ζωή τους όπως κανείς άλλος.

Η Παρθένος είναι Ζώδιο του καθήκοντος. Θα βοηθήσει οποιονδήποτε αβοήθητο πλάσμα, θα προσφέρει το χρόνο και την ενεργητικότητα του,αλλά μέχρι ένα σημείο. Το «όχι» της είναι όχι και ποτέ δεν θα υποσχεθεί κάτι που αμφιβάλλει αν μπορεί να κάνει. Η Παρθένος αγαπά την αλήθεια, την οικονομια, την ακρίβεια, την διακριτικότητα και τους λογικούς ανθρώπους. Δεν τρέφει αυταπάτες και έχει πολύ καλούς τρόπους. Ζητά την ασφάλεια στην δουλειά και το σπίτι της. Κρύβει τα αισθήματα της και δεν εκδηλώνει την τρυφερότητα της, έτσι ώστε οι άλλοι να την νομίζουν κρύα και μονόχνωτη μεχρι να την γνωρίσουν καλα. Αν δεχτείτε μια φιλοφρόνηση από έναν Παρθένο να είστε σίγουροι πως είναι ειλικρινής. Οι Παρθένοι αγαπούν τα κουίζ και τα σταυρόλεξα και παίζουν καταπληκτικά χαρτιά.

Αν ψάχνετε κάποιον για να βασιστείτε πάνω του για μια δουλειά αναζητήστε έναν Παρθένο. Ο λόγος του είναι συμβόλαιο και η εργατικότητα παροιμιώδης. Η ζωή του, όμως είναι γεμάτη καθήκοντα και μοναξιά.

...επιστροφή

Χρήσιμες Πληροφορίες
Ψυχαγωγία Ρέθυμνο


Σινεμά Ρέθυμνο

Σινεμά ΠΑΝΤΕΛΗΣ:

Αίθουσα 1:
Αίθουσα 2:

Σινε Απόλλων:

Σχετικές Κατηγορίες


Δημοσκόπηση
Θα συμμετέχετε στο καρναβάλι?
ναι
όχι
ίσως

Δείτε αποτελέσματα


Εκδηλώσεις

[ δείτε ακόμη ]


myΡέθυμνο η Κοινότητά μου!

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: