Ψυχαγωγία

Ζώδια

Τοξότης

  Τοξότης

[22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου]

«επιστροφή

Γενικά Χαρακτηριστικά

Ο Τοξότης είναι Ζώδιο της Φωτιάς και τον κυβερνά ο πλανήτης Δίας. Χαρακτηρίζεται από την λέξη «Αντιλαμβάνομαι». Συμβολίζει την φιλοσοφία και την ανάγκη της επέκτασης μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Αντιπροσωπεύει τον δρόμο προς μια ανώτερη γνώση.

Ο Τοξότης είναι τίμιος, ειλικρινής και αυθόρμητος. Δεν λεεί ποτέ ψέματα, όχι τόσο γιατί αγαπά την αλήθεια, αλλά περισσότερο γιατί συνήθως δεν σκέφτεται πριν μιλήσει, όπως άλλωστε κάνουν όλα τα Ζώδια της Φωτιάς. Είναι ικανός να σας πληγώσει με τα σχόλια του μόνο και μόνο γιατί έτσι του κατέβηκε. Θα καταλάβει το λάθος του όταν θα είναι πολύ αργά, και τότε θα προσπαθήσει να επανορθώσει, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο.

Ο Τοξότης πιστεύει πως είναι ο καλύτερος διπλωμάτης του κόσμου και του είναι δύσκολο να καταλάβει ότι σας πλήγωσε. Μην τον κρίνετε αυστηρά. Έχει σίγουρα καλή πρόθεση. Στην πραγματικότητα είναι καταπληκτικά τίμιος και ειλικρινής και προσπαθεί πάντα να σας διασκεδάζει. Τουλάχιστον αυτό ξεκινά να κάνει, άλλο αν τελικά αποτυνχαίνει καμιά φορά. Το σίγουρο είναι παντώς πως δεν μπορείται να του κρατήσετε κακία.

Ο Τοξότης είναι εξωστρεφής, ομιλητικός και βρίσκεται πάντα με κόσμο. Αγαπά τις πρωτότυπες ιδεές και το μυαλό του κινείται ακατάπαυστα, ακόμα και όταν μοιάζει να κοιμάται. Κινείται συνεχώς και του είναι αδύνατο να καθήσει ακίνητος σε μια θέση. Λατρεύει τα ταξίδια και τις συνεχείς μετακινήσεις. Στο σπίτι του θα υπάρχει πάντα μια βαλίτσα μισογεμάτη, για κάθε ενδεχόμενο. Μπορεί να αποφασίσει, να διοργανώσει και να ξεκινήσει μια εκδρομή, όλα αυτά μέσα σε μια μόνο ώρα. Το ότι δεν του φτάνουν τα χρήματα, δεν είναι ποτέ ανασταλτικός παράγων. Αγαπά το απρόοπτο και τους αυτοσχεδιασμούς. Το πολύ- πολύ να συνεχίσει περπατώντας τα υπόλοιπα 150 μίλια- είναι πολύ αισιόδοξος, για να σκεφτεί τέτοιες λεπτομέρειες.

Ο Τοξότης είναι παρορμητικός και αυθόρμητος. Αν κάποιος τον στριμώξει ή του φερθεί χυδαία, δεν θα διστάσει να ανοίξει καυγά και είναι ικανός να τα βάλει μόνος του με 20 αντιπάλους μαζί. Το βασικό του όπλο είναι το κοφτερό μυαλό και τα έξυπνα επιχειρήματα του, κι αλίμονο σ'αυτόν που θα πέσει θύμα του σαρκασμού ενός Τοξότη.

Απεχθάνεται τον περιορισμό και τους κανόνες και αρνείται να συμβιβαστεί με τα όσα προστάζει η κοινωνία. Είναι ικανός να αρρωστήσει, αν τον πιέσετε. Είναι αφελής, γενναίος και αισιόδοξος και αρνείται να παραδεχθεί την σοβαρότητα της ζωής, τουλάχιστον οσο είναι νέος. Δεν αγαπά τις πολλές ευθήνες και σπαταλά την ενεργητικότιτα του, με αποτέλεσμα να εξασθενεί.

Ο Τοξότης αγαπά τα τυχερά παιχνίδια και είναι πολύ τυχερός. Αν δεν συγκρατήσει την τάση του, κινδυνέυει να χάσει ολόκληρη περιουσία. Είναι σπάταλος και γενναιόδωρος. Είναι αδύνατον για αυτόν να κάνει οικονομία, εκτός αν υπάρχει κάποια συντιριτική επίδραση στο γεννητικό του χάρτη. Ο τυπικός Τοξότης θα σου δώσει χρήματα χωρίς ποτέ να σε κάνει να νιώσεις υποχρεωμένος να του τα δώσεις πίσω. Είναι ικανός επίσης να ξοδεύει τον μισθό του σε μια βραδιά και μετα να αναρωτιέται που ξόδεψε τόσα λεφτά.

Ο τοξότης είναι πραγματικά διασκεδαστικός και μπορεί να σας μιλά και να μην καταλάβετε πώς πέρασε η ώρα. Πιάνει αμέσως κουβέντα με τον καθένα, ακόμη και με αγνώστους στο δρόμο, για αυτό έχει πολλούς γνωστούς. Είναι φοβερά αδέξιος και χαλάει ότι και αν πιάσει στα χέρια του. Είναι εκκεντρικός, αντικομφορμιστής και ιδεαλιστής. Έχει καταπληκτική μνήμη αλλα δεν θυμάται ποτέ που άφησε το πανωφόρι του ή το καπέλο του. Είναι ακατάστατος και δεν συμπαθεί και πολύ τις δουλειές του σπιτιού. Θα τις κάνει, όμως, όταν ξέρει πως δεν υπάρχει κανείς άλλος που μπορεί να τις κάνει.

Ένας Τοξότης δεν δένεται πολύ με την οικογένεια του και συνήθως ζεί μόνος του. Θα τους επισκέπτεται συχνά, αλλά δεν θα επιτρέψει καμία ανάμιξη του στα προσωπικα του. Ήδη η ζωή του είναι ετσι οργανωμένη, που πολλοί θα είχαν αντιρρήσεις. Δεν του αρέσει να τον πιέζουν για αυτό παντρεύεται πολύ αργά ή και καθόλου. Δεν σημαίνει αυτό πως δεν έχει σχέσεις με το αντίθετο φύλο. Αντίθετα, είναι το μεγαλύτερο του ενδιαφέρον. ¶λλο έρωτας, άλλο γάμος.

Ο Τοξότης δεν μπορεί να πει ψέματα. Είναι τόσο τίμιος, που η αλήθεια θα καθρεφτιστεί αμέσως στο πρόσωπο του. Δεν είναι καθόλου εχέμυθος, αλλά είναι πολύ περίεργος και αδιάκριτος.

Ο χαρούμενος και αισιόδοξος Τοξότης είναι πάντα μια πνοή άυρας στις παρέες. Έχει ανάγκη από ζεστασιά, ευθυμία, ποικιλία και κυρίως ελευθερία για να ευτυχήσει. Μια συμβουλή-θα τον βοηθούσε αν δεν ήταν τόσο ευθύς με τους φίλους του. Η διπλωματία είναι πολλές φορές προτιμότερη. Έτσι δεν είναι?

...επιστροφή

Χρήσιμες Πληροφορίες
Ψυχαγωγία Ρέθυμνο


Σινεμά Ρέθυμνο

Σινεμά ΠΑΝΤΕΛΗΣ:

Αίθουσα 1:
Αίθουσα 2:

Σινε Απόλλων:

Σχετικές Κατηγορίες


Δημοσκόπηση
Θα συμμετέχετε στο καρναβάλι?
ναι
όχι
ίσως

Δείτε αποτελέσματα


Εκδηλώσεις

[ δείτε ακόμη ]


myΡέθυμνο η Κοινότητά μου!

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: