Ψυχαγωγία

Ζώδια

Ζυγός

  Ζυγός

[Σεπτέμβριου-22 Οκτωβρίου]

«επιστροφή

Γενικά Χαρακτηριστικά

Ο Ζυγός είναι Ζώδιο του αέρα και τον κυβερνά η Αφροδίτη. Κοινωνικοί και γοητευτικοί όσοι γεννήθηκαν τον Οκτώβρη, εχουν πολύ ανεπτυγμένο μέσα τους το αίσθημα της δικαιοσύνης. Οι Ζύγοι αγαπούν τους ανθρώπους αλλά μισούν τα μεγάλα πλήθη και την φασαρία. Επιζητούν την γαλήνη και την αρμονία, μισούν τους καυγάδες και τον πόλεμο, προσπαθούν πάντα να συμβιβάζουν αυτούς που τσακώνονται.

Οι Ζυγοί είναι πολύ έξυπνοι αλλά συνχρόνως πολύ αφελείς και εύπιστοι. Είναι καλόκαρδοι και τους είναι αδύνατο να πούν «όχι» σε ένα φίλο. Φοβούνται να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα. Ο κόσμος πιστεύει πως επειδή το Ζώδιο συμβολίζεται με την ζυγαριά της δικαιοσύνης, οι Ζυγοί είναι πάντα ισορροπημένοι. Αυτό είναι λάθος. Ο Ζυγός ακολουθώντας την ακριβή διαδικασία του ζυγίσματος, θα γέρνει μια από την μια και μια από την άλλη, μέχρις ότου καταφέρει να ισορροπίσει τα πράγματα μέσα του. Δυστυχώς όμως αυτή η περίοδος της απόλυτης ισορροπίας κρατά πολύ λίγο. Τον υπόλοιπο καιρό ο Ζυγός θα ταλαντεύεται ζυγίζοντας τα πράγματα και μη ξέροντας τι να αποφασίσει. ¶λλοτε θα είναι μελανχολικός και ανήσυχος, άλλοτε πάλι θα είναι χαρούμενος και αισιόδοξος. Βλέπετε ο Ζυγός είναι Ζώδιο του αέρα και πραγματικά αιωρείται ασταμάτητα. Δεν εχει όμως την δυαδική ιδιότητα των Διδύμων, οι οποίοι, όταν αλλάζουν προσωπικότητα, αλλάζουν απόλυτα. Ο Ζυγός διατηρεί την προσωπικότητα του, απλώς αλλάζει διάθεση. Αμφιταλαντεύται αναποφάσιστος, γιατί απεχθάνεται τις βιαστικές αποφάσεις. Θέλει να εξετάσει όλες τις πλευρές πριν βγάλει μια απόφαση. Βλέπετε αναζητά την ισορροπία, το τέλειο, μέχρι να το βρεί θα αιωρείται και ο ίδιος και οι ιδέες του.

Μερικοί θεωρούν τον Ζυγό τεμπέλη και αργόσχολο, άλλοι υπερβολικά εργατικό. Η αλήθεια είναι πως είναι και τα δύο. Ήδη αναφέραμε πως είναι μια έτσι και μια αλλιώς. Μπορεί να δουλεύει σκληρά και ασταμάτητα, μετά, όμως, χρειάζεται μια περίοδο ανάπαυσης για να αναλάβει πάλι δυνάμεις. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν πρόκειται να κουνήσει ούτε το δακτυλάκι του, όσο και να φωνάξετε. Άδικος κόπος, μια και βρίσκεται σε άλλο κόσμο! Μετά από αυτήν την χρονική περίοδο θα σηκώθει πάλι μόνος του θα γυρίσει στην σκληρή δουλειά. Είναι δήλαδη σαν να έχετε να κάνετε με δύο ανθρώπους. Διατηρεί μια τέλεια ισορροπία ανάμεσα από τόσο αντιφατικές καταστάσεις. Γνωρίζει άλλωστε πως η μεγαλύτερη απειλή της υγείας του είναι η υπεραπασχόληση του με κάτι.

Υπάρχει όμως και άλλος ένας κίνδυνος για την υγεία ενός Ζυγού-τα γλυκά! Επίσης τα οινοπνευματώδη. Ο Ζυγός δεν μπορεί να τους αντισταθεί.

Ακόμη και ένας αδύνατος Ζυγός έχει τις καμπύλες του και δεν είναι ποτέ υπερβολικά λεπτός. Αν, μάλιστα, έχει ανερχόμενο Τάυρο είναι παχύσαρκος. Πολλοί Ζυγοί βασανίζονται από έλκος επειδή τρώνε πολύ και έχουν αναστατωμένη συναισθηματική ζωή. Αγαπούν το υπερφολικό φαγητό, τα ποτά και τον έρωτα, αλλα γενικά είναι πολύ πιο υγιείς από πολλούς άλλους, εκτός αν κουράζονται πολύ.

Δεν μπορεί κανείς να πει πως ο Ζυγός είναι αυτό που λέμε όμορφος. Έχει, όμως, ένα χαμόγελο που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Είναι γοητευτικός, ελκυστικός, ευχάριστος. Πολλοί Ζυγοί έχουν λακάκια και λακουβίτσες στα μάγουλα , που φαίνονται όταν γελούν, αλλά, βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως όσοι έχουν λακάκια είναι απαραίτητα και Ζυγοί!

Οι Ζυγοί μιλούν πολύ και είναι ικανοί να ανοίξουν συζήτηση για το παραμικρό. Αν εσείς βαριέστε, θα μιλούν μόνοι τους για πολλή ώρα, αναλύοντας τα πάντα και φτάνοντας στο τελικό συμπέρασμα χωρίς την παραμικρή δική σας παρέμβαση. Σε περίπτωση που υποστηρίξετε μια γνώμη, θα υποστηρίξουν ακριβώς την αντίθετη. Είναι το αίσθημα της δικαιοσύνης που του υπαγορεύει την αντιλογία, γιατί πιστεύει πως για να καταλήξει κάπου πρέπει να ακουστούν όλες οι γνώμες και να αντιμετωπίσει το θέμα αντικειμενικά, από όλες τις πλευρές. Μόνον έτσι, πιστεύει, θα δοθεί η τέλεια λύση. Για αυτό ακριβώς μιλά πολύ θέλοντας να καλύψει όλα τα κενά, να εξετάσει όλες τις περιπτώσεις. Είναι όμως και πολύ καλός ακροατής, γεμάτος υπομονή, αλλά αν θεώρησει πως έχετε άδικο θα σας το πεί όσο και αν σας αγαπά. Είναι σκληρός δικαστής και ενδιαφέρεται μόνο για τα γεγονότα. Δεν ενδιαφέρεται για την ψυχολογική σας κατάσταση, όπως θα έκανε ένας Ιχθύς ή ενας Σκορπιός. Δεν θα σας δώσει ελαφρυντικά.

Ο Ζυγός απεχθάνεται την προκατάληψη, την συκοφαντία και την τυφλή πίστη. Ζητά την πραγματική αλήθεια, τη σωστή απάντηση, αφού μετρηθούν όλοι οι παράγοντες. Έτσι ο Ζυγός βρίσκεται σε μια κατάσταση μόνιμης αναποφασιστικότητας, προσπαθώντας να ζυγίζει όσο γίνεται πιο σωστά τα πράγματα. Αυτό μπορεί να εκνευρίσει έναν θετικό άνθρωπο, και πραγματικά υπάρχουν περιπτώσεις που χρειάζεται να παρθεί μια γρήγορη απόφαση. Ο Ζυγός όμως δεν πιέζεται.

Οι Ζυγοί μισούν την υπερβολή αν και οι ίδιοι υπερβάλουν συχνά. Αγαπούν τα βιβλία και έχουν την καταπληκτική ικανότητα να συγκεντρώνονται και να μελετούν πολύ σοβαρά θέματα. Αγαπούν την αρμονία των ήχων, των χρομάτων, την ορθή χρήση των λέξεων στον γραπτό και προφορικό λόγο. Όλοι οι Ζυγοί αγαπούν τις κοινωνικές σχέσεις και γενικά η ζωή τους είναι έντονη, χρειάζονται ένα σπίτι με μεγάλους χώρους υποδοχής και τέλεια προσεγμένη διακόσμηση.

Ο Ζυγός φέρνει την ειρήνη ανάμεσα στους ανθρώπους. Είναι ο αιώνιος αναζητητής της αρμονίας, του τέλειου. Είναι η αιώνια ζυγαριά που πάνω στους δίσκους της αμφινταλαντεύεται ο χρόνος και ο κόσμος ψάχνοντας την αλήθεια, την απόλυτη ισορροπία.

...επιστροφή

Χρήσιμες Πληροφορίες
Ψυχαγωγία Ρέθυμνο


Σινεμά Ρέθυμνο

Σινεμά ΠΑΝΤΕΛΗΣ:

Αίθουσα 1:
Αίθουσα 2:

Σινε Απόλλων:

Σχετικές Κατηγορίες


Δημοσκόπηση
Θα συμμετέχετε στο καρναβάλι?
ναι
όχι
ίσως

Δείτε αποτελέσματα


Εκδηλώσεις

[ δείτε ακόμη ]


myΡέθυμνο η Κοινότητά μου!

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: