Εβδομάδα Δωρεάν Ελέγχου Δυσλιπιδαιμίας 21-25 Οκτωβρίου


Κατηγορία: Υγεία

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Με την παρούσα επικοινωνία θέλω να σε ενημερώσω ότι το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο Ιατρικών Εργαστηρίων IATRICA οργανώνει «Μια Εβδομάδα Δωρεάν Προληπτικό Έλεγχο Δυσλιπιδαιμίας» υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ) και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Υποστηρικτής της καμπάνιας είναι τα πιστοποιημένα Μικροβιολογικά Εργαστήρια του Δικτύου IATRICA, ενώ παρέχεται και διατροφολογική υποστήριξη από τη Nutrimed.

Ο στόχος της καμπάνιας αυτής είναι η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τον κίνδυνο για την υγεία τους που αντιπροσωπεύουν τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα τους καθώς και ο ΔΩΡΕΑΝ έλεγχος μέσω αιματολογικής εξέτασης όλων των ανασφάλιστων, άνεργων και άπορων δημοτών σου άνω των 30 ετών. Ο δωρεάν δυσλιπιδαιμικός έλεγχος περιλαμβάνει την μέτρηση στο αίμα της ολικής χοληστερόλης, της HDL χοληστερόλης, της LDL χοληστερόλης, των τριγλυκεριδίων καθώς και του αθηρωματικού δείκτη.

Κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας μας είναι «Δώσε κι ΕΣΥ ένα δώρο ζωής σε αυτούς που αγαπάς». Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι άνδρες και όλες οι γυναίκες του Δήμου σου άνω των 30 ετών που είναι άποροι, ανασφάλιστοι ή άνεργοι. Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια  μπορούν να επισκεφτούν τα συμβεβλημένα ιατρεία του Δικτύου IATRICA κατόπιν ραντεβού.

Η συντονισμένη αυτή καμπάνια δωρεάν ελέγχου δυσλιπιδιαμίας σε πανελλαδικό επίπεδο  υποστηρίζεται με παράλληλες δράσεις όπως τηλεοπτικό βίντεο, ραδιοφωνικό σποτ, καταχωρήσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό Tύπο καθώς και εκτεταμένη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και αφισών στους  Δήμους μέλη μας.

Για το λόγο αυτό απευθύνομαι σήμερα σε σένα προκειμένου να υποστηρίξεις προσωπικά την κοινή μας αυτήν προσπάθεια στο Δήμο σου, ώστε να ενημερωθούν οι δημότες σου και να προσέλθουν για τη δωρεάν εξέταση. Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες σου, θα καθορισθούν οι ενέργειες για την αποστολή και διανομή του έντυπου υλικού. Μαζί με την παρούσα επιστολή, έχει αποσταλεί ένας  φάκελος με όλα τα ενημερωτικά φυλλάδια και τις αφίσες της καμπάνιας. Επίσης έχει ήδη αποσταλεί στο γραφείο σου e-mail με το ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΠΟΤ της Καμπάνιας με την παράκληση να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου σου και να προωθηθούν στα τοπικά ΜΜΕ.

Ευελπιστούμε στη συμμετοχή του Δήμου σου με την τοποθέτηση και διανομή του ενημερωτικού υλικού (Δημαρχεία, ΚΕΠ, ΚΑΠΗ, Βρεφονηπιακούς σταθμούς, Δημοτικά Ιατρεία, Πολιτιστικά Κέντρα, Φαρμακεία), Τοπικά ΜΜΕ, ιστοσελίδα του Δήμου, κλπ και θεωρούμε πως μέσω της συμβολής αυτής περισσότεροι άνεργοι, άποροι και ανασφάλιστοι δημότες σου θα ενημερωθούν και θα πραγματοποιήσουν το δωρεάν έλεγχο δισλιπιδιαμίας. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα σημαντικό  να ορίσεις έναν υπάλληλο υπεύθυνο που θα συντονίσει την καμπάνια στο Δήμο σου και θα παρέχει πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους δημότες σου.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα

Σχολιάστε:
Θέσεις & Απόψεις
Σχετικές Κατηγορίες


Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι το κάπνισμα πρέπει να απαγορευθεί σε όλους τους δημόσιους χώρους;
Ναι
Όχι

Δείτε αποτελέσματα

Έξυπνοι μετρητές


Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Ενημέρωση


...περί ομορφιάς


Καλοκαίρι...συμβουλέςγνώριζες ότι...

Choco lovers? Λατρεύεις τη σοκολάτα; Πολύ καλά κάνεις, αφού υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν ότι η σοκολάτα (η dark) και το κακάο κάνουν καλό στην υγεία. Εχουν αντιοξειδωτική δράση και βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Και μην ξεχνάς: όσο πιο dark η σοκολάτα τόσο πιο healthy.

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: