Γελάστε δυνατά γιατί σας κάνει καλό!


Κατηγορία: Υγεία-Ομορφιά

Αποστολέας:

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
Το γέλιο δεν είναι μόνο το αντίδοτο στο συσσωρευμένο στρες, αλλά ενισχύει και το ανοσοποιητικό, ενώ βοηθά σημαντικά στην ανάρρωση έπειτα από κάποια αρρώστια.

Σύμφωνα με το Elle, μεγάλη έρευνα που κράτησε 7 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων παρακολουθούνταν 54.000 Νορβηγοί με σοβαρές ασθένειες, έδειξε ότι αυτοί που διέθεταν χιούμορ και χαμογελούσαν παρά τις αντιξοότητες είχαν 70% περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν σε σχέση με τους πιο απαισιόδοξους.
Για να καταλάβουμε πόση δύναμη έχει το γέλιο αρκεί να δούμε με ποιον τρόπο επιδρά στο σώμα και την ψυχή μας. Τι συμβαίνει λοιπόν όταν ξεκαρδιζόμαστε:

1. Η έκκριση των ορμονών του στρες (κατά 70% η αδρεναλίνη και 39% η κορτιζόλη) μειώνεται. Παράλληλα, αυξάνονται τα επίπεδα αυτών που προάγουν την ευεξία (π.χ. κατά 27% η ενδορφίνη). Τα παραπάνω οδηγούν και σε πτώση της αρτηριακής πίεσης, προάγοντας έτσι την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.

2. Ενισχύονται οι δυνατότητες παραγωγής αντισωμάτων από τα ειδικά λεμφοκύτταρα τύπου Β του οργανισμού (αυτά μας προφυλάσσουν από τις μολύνσεις), αλλά και των αντίστοιχων τύπου Τ που λειτουργούν ως «ασπίδα προστασίας» του.

3. Ασκούνται οι κοιλιακοί μύες, το διάφραγμα και άλλα σημεία του σώματος.

4. Χαλαρώνουμε αλλά και αποπροσανατολιζόμαστε -έστω και προσωρινά- από πράγματα και καταστάσεις που μας προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα (θυμό, ενοχές κ.ά.).
Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που η «γιόγκα γέλιου» είναι μεγάλη τάση τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα. Γιατί; Επειδή αποτελεί μια διασκεδαστική μορφή άσκησης του σώματος και του πνεύματος. Μάλιστα, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι, ακόμη και όταν δεν γελάμε με την καρδιά μας αλλά προσποιητά στη διάρκεια του workout, το σώμα μας δεν αντιλαμβάνεται τη διαφορά κι έτσι ωφελούμαστε σε κάθε περίπτωση.
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα

Σχολιάστε:
Θέσεις & Απόψεις
Σχετικές Κατηγορίες


Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι το κάπνισμα πρέπει να απαγορευθεί σε όλους τους δημόσιους χώρους;
Ναι
Όχι

Δείτε αποτελέσματα

Έξυπνοι μετρητές


Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Ενημέρωση


...περί ομορφιάς


Καλοκαίρι...συμβουλέςγνώριζες ότι...

Choco lovers? Λατρεύεις τη σοκολάτα; Πολύ καλά κάνεις, αφού υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν ότι η σοκολάτα (η dark) και το κακάο κάνουν καλό στην υγεία. Εχουν αντιοξειδωτική δράση και βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Και μην ξεχνάς: όσο πιο dark η σοκολάτα τόσο πιο healthy.

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: