θέματα αισθητικής

Συχνές Ερωτήσεις

Καθημερινά γεννιούνται απορίες σχετικά με την υγεία μας γύρω από ιατρικά θέματα αλλά και θέματα αισθητικής. Παρακάτω παραθέτουμε κάποιες συχνές απορίες που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς με σύντομες και περιεκτικές απαντήσεις. Σκοπός μας δεν είναι να αναλύσουμε σε βάθος κάποια απάντηση αλλά να δώσουμε συνοπτικά μία περιγραφή απλή και κατανοητή.

Ερωτήσεις:

 1. Τα ψωμάκια φεύγουν με τη δίαιτα?
 2. Η λιποαναρρόφηση μπορεί να εφαρμοσθεί? Μετά την επέμβαση θα πονάω? Αν παχύνω θα ξαναεμφανισθούν τα ψωμάκια?
 3. Έχω έντονο πρόβλημα με το μεγάλο στήθος μου και είμαι ανύπαντρη. Θα αντιμετωπίσω πρόβλημα αν κάνω μείωση μαστών στο μελλοντικό θηλασμό των παιδιών μου?
 4. Έχω μεγάλη χαλάρωση στην κοιλιά μου μετά από δυο τοκετούς. Μπορώ να το αντιμετωπίσω με την γυμναστική?
 5. Έχω πολλές μικρές φλεβίτσες στα πόδια μου και μου δημιουργούν πρόβλημα.Πως φεύγουν?
 6. Είμαι 40 χρόνων και από τώρα εμφανίστηκαν καφέ κηλίδες στα χέρια μου. Βάζω λευκαντικές κρέμες και δεν υποχωρούν. Υπάρχει κάτι να κάνω?
 7. Το παιδί μου είναι 2 χρόνων και δυστυχώς έχει πολύ πεταχτά αυτιά. Σε ποια ηλικία πρέπει να γίνει η επέμβαση?
 8. Είμαι 22 χρόνων,με ύψος 1,70,βάρος 58 κιλά και αντικειμενικά τέλειες αναλογίες.Το πρόβλημα είναι ότι μου έχει παρουσιαστεί κυτταρίτιδα παρόλη την γυμναστική που κάνω.Πως μπορώ να την αντιμετωπίσω?
 9. Ο ένας μου μαστός είναι πολύ μεγαλύτερος από τον άλλο και έχω πρόβλημα αισθητικό και όταν είμαι γυμνή και ντυμένη. Μπορεί να γίνει κάτι?
 10. Ενώ τα πόδια μου είναι αρμονικά κολλάνε μεταξύ τους. Κάνω γυμναστική και η βελτίωση είναι μικρή. Τι μπορώ να κάνω?
 11. Είμαι σχετικά νέα γυναίκα 43 χρόνων και όμως βλέπω ότι το πρόσωπό μου έχει χαλαρώσει. Πρέπει να σκέφτομαι από τώρα το λίφτινγκ? Μήπως θα παραμορφωθώ μετά από αυτό?
 12. Τα χείλη μου είναι στενά.Για να τα μεγαλώσω θα μείνουν σημάδια?
 13. Έχω μία ρυτίδα κάθετη ανάμεσα στα φρύδια μου και 3-4 οριζόντιες στο μέτωπο. Είμαι 32χρόνων και δεν θέλω να κάνω λίφτινγκ. Μπορώ να τις εξαφανίσω αλλιώς?
 14. Το πρόβλημά μου είναι οι μαύροι κύκλοι στα μάτια μου ακόμα και αν είμαι ξεκούραστη. Θεραπεύεται αυτό?
 15. Είμαι 37χρόνων και έχω πλούσιο στήθος. Μετά από 3 εγκυμοσύνες και θηλασμούς, το στήθος μου άδειασε και χαλάρωσε. Μπορώ να κάνω κάτι με την γυμναστική?
 16. Είμαι άντρας 32χρόνων και αρκετά ευτραφής. Δεν με ενοχλούν τα κιλά μου ,αλλά με ενοχλεί αφάνταστα το μεγάλο μου στήθος. Η κόρη μου που είναι 5χρόνων με κοροϊδεύει και μου λέει πως πρέπει να φοράω σουτιέν!!! Τι να κάνω?
 17. Είμαι μελαχρινή και έχω έντονο πρόβλημα τριχοφυίας. Έχω ακούσει για τα λέιζερ. Είναι αποτελεσματικά? Πόσες φορές θα χρειασθεί για να απαλλαχθώ μόνιμα και χρειάζεται πολύ ώρα κάθε φορά?
 18. Έχω σακούλες στα βλέφαρα αν και είμαι νέος 28 ετών.Διορθώνονται με λέιζερ?
 19. Είμαι 27ετών και είχα άσχημη εφηβεία με πολλά σπυράκια ακμής που άφησαν σημάδια. Όλα αυτά τα χρόνια χρησιμοποιώ μέικάπ για να καλύψω τις λακουβίτσες που έχω στο πρόσωπό μου. Υπάρχει λύση για μένα?
 20. Έχω χάσει αρκετά κιλά και έχει δημιουργηθεί χαλάρωση στα μπράτσα. Πως αντιμετωπίζεται?
 21. Έχω παχύνει πολύ τον τελευταίο διάστημα και με τις δίαιτες χάνω και ξαναπαίρνω τα κιλά πολύ γρήγορα.Μπορώ να αδυνατίσω μόνιμα με λιποαναρρόφηση?
 22. Καπνίζω από νεαρή ηλίκια και έχω στο πάνω χείλι μου μικρές κάθετες ρυτίδες. Πως διορθώνονται?
 23. Θέλω να ακολουθήσω τη μόδα και να βάλω σκουλαρίκι στον αφαλό μου και σε άλλα μέρη.Γιατί να προτιμήσω το body piercing σε ιατρό και όχι σε άλλα καταστήματα που είναι και φθηνότερα?

Απαντήσεις:

1) Τα ψωμάκια είναι τοπική εναπόθεση λίπους λόγω ορμονικών οδηγιών και δεν μπορούν να φύγουν με δίαιτα. Κάνοντας δίαιτα μπορούμε να αδυνατίσουμε στο τοπικό πάχος, το πρόβλημα όμως είναι ότι αδυνατίζουμε και στο υπόλοιπο σώμα μας οπότε το τοπικό πάχος συνεχίζει να προεξέχει. Η μοναδική λύση σε αυτή την περίπτωση είναι η λιποαναρρόφηση η οποία αφαιρεί το λίπος από την προβληματική περιοχή και φέρνει ισορροπία στο περίγραμμα του σώματος (λιπογλυπτική).

...επιστροφή στη κορυφή

2) Η λιποαναρρόφηση γίνεται σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος όπου υπάρχει τοπική εναπόθεση λίπους (λιποδυστροφία). Γίνεται κατά κανόνα με γενική νάρκωση και ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος ο οποίος μηδενίζεται με απλά παυσίπονα. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του σε 2-3 ημέρες φορώντας του ειδικό κορσέ. Όπου εφαρμόζεται η λιποαναρρόφηση το πρόβλημα λύνεται οριστικά, διότι αφαιρούμε λιποκύτταρα τα οποία δεν αναγεννώνται. Οπότε και στην περίπτωση που παχύνετε θα παχύνετε ομοιόμορφα χωρίς να σχηματισθούν ποτέ ξανά τα ψωμάκια.

..επιστροφή στη κορυφή

3) Η μείωση μαστών αφορά κυρίως τον λιπώδη ιστό του μαστού.Ο αδένας ο οποίος βρίσκεται κάτω από τη θηλή μένει ανέπαφος όπως επίσης και τα γαλακτοφόρα σωληνάρια. Έτσι ο θηλασμός γίνεται κανονικά και δεν επηρεάζεται.

..επιστροφή στη κορυφή

4) Η χαλάρωση στην κοιλιά αφορά κυρίως το δέρμα λόγω ρήξης των ινών της ελαστίνης μετά την εγκυμοσύνη και λιγότερο από το μυϊκό σύστημα(ορθοί κοιλιακοί-λοξοί κοιλιακοί. Επειδή το δέρμα δεν είναι μυϊκός ιστός δεν μπορεί να γυμνασθεί. Ημόνη λύση στην περίπτωση αυτή είναι η κοιλιοπλαστική, που λύνει το πρόβλημα οριστικά, αφαιρώντας το περίσσευμα του δέρματος όπως επίσης και τις ραγάδες που υπάρχουν συνήθως κάτω από τον αφαλό.

..επιστροφή στη κορυφή

5) Οι φλεβίτσες αυτές που αναφέρετε λέγονται ευρυαγγείες και είναι είτε επιφανειακές με κόκκινο χρώμα, είτε βαθιές με μπλε χρώμα. Μπορούν να φύγουν με ενέσεις διαφόρων ουσιών που τις καταστρέφουν (τις βουλώνουν) ή πιο εύκολα και ανώδυνα με laser .Συνήθως χρειάζονται 4-5 συνεδρίες(μία φορά το μήνα)

..επιστροφή στη κορυφή

6) Οι καφέ κηλίδες στα χέρια εμφανίζονται λόγω της χρόνιας έκθεσης στον ήλιο. Οι κρέμες μπορούν να λειτουργήσουν βοηθητικά μόνο. Οι κηλίδες φεύγουν Με πολλούς τρόπους με πήλινγκ μηχανικό ( dermabration ) ή χημικό και με laser .Ανάλογα με το πόσο βαθιές είναι επιλέγεται η κατάλληλη θεραπεία και ο αριθμός των επαναλήψεων που χρειάζεται για να εξαφανιστούν.

..επιστροφή στη κορυφή

7) Τα πεταχτά αυτιά (αφεστώτα ώτα) χειρουργούνται σε ηλικία 5-6χρόνων(πριν το παιδί πάει στο σχολείο για ψυχολογικούς λόγους).Σ' αυτή την περίπτωση χρειάζεται ολική αναισθησία. Κατά τα άλλα τα αφεστώτα ώτα μπορούν να χειρουργηθούν σε οποιαδήποτε ηλικία με τοπική αναισθησία.

..επιστροφή στη κορυφή

8) Η κυτταρίτιδαείναι ένα σύνθετο πρόβλημα που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και πρέπει να αντιμετωπισθεί πολύπλευρα.

..επιστροφή στη κορυφή

9) Στην περίπτωση αυτή (ανισομαστία)συνιστώνται δυο ειδών επεμβάσεις. Είτε η σμίκρυνση του μεγαλύτερου μαστού, είτε η αύξηση του μικρότερου. Η σμίκρυνση όμως αφήνει κάποιες ουλές, ενώ η αύξηση(με τοποθέτηση κατάλληλου ενθέματος) δεν αφήνει καθόλου ουλές. Η επιλογή θα γίνει σε συνεννόηση με τον πλαστικό χειρουργό.

..επιστροφή στη κορυφή

10) Όσο συχνό είναι το πρόβλημα με τα ψωμάκια στους ,άλλο τόσο συχνή είναι η εναπόθεση λίπους τοπικά στην εσωτερική επιφάνεια των μηρών.Η γυμναστική στοχεύει στην εκγύμναση των προσαγωγών μυών αλλά το πρόβλημα φέρνει μικρή βελτίωση. Αν ο όγκος του λίπους είναι μικρός, μπορεί να βοηθήσει η λιποαναρρόφηση από μόνη της. Αν όμως το τοπικό λίπος είναι αρκετό τότε πρέπει να συνδυαστεί με λίφτινγκ μηρών, επειδή μετά το άδειασμα της περιοχής από το λίπος, θα επέλθει μεγάλη χαλάρωση του δέρματος.

..επιστροφή στη κορυφή

11) Εφόσον υπάρχει χαλάρωση στο πρόσωπο η ένδειξη είναι το λίφτινγκ που επανατοποθετεί τις αισθητικές μονάδες του προσώπου στην προηγούμενή τους θέση. Ουσιαστικά αυτή η επέμβαση γίνεται σε οποιαδήποτε ηλικία όταν υπάρχει χαλάρωση. ¶λλωστε όσο πιο έγκαιρα γίνεται τόσο πιο πολύ κρατάει το αποτέλεσμα(10χρόνια).Κίνδυνος παραμόρφωσης δεν υπάρχει. Οι διάφορες παραμορφώσεις που παρατηρείτε σε διάφορους ασθενείς προέρχονται από εγχύσεις υγρής σιλικόνης,που γίνονται όχι από πλαστικούς χειρουργούς γιατί αυτοί γνωρίζουν ότι αυτές οι ουσίες απαγορεύονται αλλά από γιατρούς με άσχετη ειδικότητα ή ακόμα χειρότερα από άσχετους με το ιατρικό επάγγελμα.

..επιστροφή στη κορυφή

12) Η αύξηση του ερυθρού των χειλιών μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Ένας τρόπος είναι χειρουργικός με αφαίρεση μίας μικρής λωρίδας δέρματος στο άνω χείλος. Παραμένουν όμως μικρά σημάδια από τα ράμματα στο περίγραμμα των χειλιών. Αύξηση όμως μπορεί να γίνει και με έγχυση ενθεμάτων (κολλαγόνου ή υαλουρονικού οξέος τα οποία όμως μεταβολίζονται μέσα σε 6-8μήνες και χρειάζεται επανάληψη).Υπάρχουν όμως και τα μόνιμα σωληνωτά ενθέματα τα οποία δεν απορροφώνται και δεν μετακινούνται και τα οποία μπαίνουν χωρίς σημάδια. Προσοχή ποτέ να μην δεχθείτε να σας γίνει έγχυση υγρής σιλικόνης λόγω του ότι μετακινείται από εκεί που γίνεται η έγχυση, έχει ανεξέλεγκτο αποτέλεσμα και προκαλεί παραμορφώσεις, οι οποίες δυστυχώς δεν μπορούν μετά να αντιμετωπισθούν με επιτυχία.

..επιστροφή στη κορυφή

13) Η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης σε αυτή την περίπτωση είναι η έγχυση αλαντοτοξίνης ( botox )Είναι εντελώς ανώδυνη και μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας αμέσως. Αν οι ρυτίδες είναι πολύ βαθιές, μπορεί να συνδιασθεί με έγχυση κολλαγόνου ή υαλουρονικού οξέος.

..επιστροφή στη κορυφή

14) Γενικά το δέρμα των βλεφάρων παρουσιάζει ιδιαιτερότητες(πολύ λεπτό χόριο)που το καθιστά πολύ ευαίσθητο σε διάφορες μεθόδους επέμβασης που γίνονται με άνεση στο υπόλοιπο πρόσωπο, όπως το χημικό πήλινγκ, το laser ή το μηχανικό πήλινγκ ( dermabration ).Για αυτό και οι μαύροι κύκλοι δεν μπορούν να θεραπευθούν παρά μόνο να βελτιωθούν λίγο με λευκαντικές κρέμες.

..επιστροφή στη κορυφή

15) Το στήθος αποτελείται κυρίως από λιπώδη ιστό και μαζικό αδένα. Δεν έχει μύες. Έτσι η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει οπουδήποτε αλλού εκτός από το στήθος. Η μόνη λύση στην περίπτωσή σας είναι η επέμβαση ανόρθωσης με ταυτόχρονη τοποθέτηση ενθέματος αν χρειάζεται.

..επιστροφή στη κορυφή

16) Η γυναικομαστία στους ευτραφείς άντρες σ' αυτή την ηλικία είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Σ' αυτή την περίπτωση η λύση είναι μόνο η χειρουργική επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται το λίπος με λιποαναρρόφηση και ένα τμήμα του μαζικού αδένα (αν χρειασθεί).Η επέμβαση είναι σύντομη και δεν έχει μετεγχειρητικούς πόνους.

..επιστροφή στη κορυφή

17) Τα τελευταίου τύπου λέιζερ έχουν εξελιχθεί ώστε να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στα προβλήματα της τριχοφυΐας. Βέβαια χρειάζονται περισσότερες από μία συνεδρίες(περίπου 8-10)ανάλογα τον τύπο του δέρματος. Τα τελευταίου τύπου λέιζερ ενισχυμένου παλμικού φωτός υψηλής ενέργειας, έχουν μεγάλη επιφάνεια εστίασης και ελεγχόμενη ενέργεια ώστε να καλύπτουν γρήγορα μεγάλες επιφάνειες του δέρματος χωρίς να προκαλούν εγκαύματα ή κοκκινίλες. Μπορούν να εφαρμοσθούν σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος και είναι ανώδυνα. Το αποτέλεσμα είναι πρακτικά μόνιμο εφ' όσον δεν υπάρχει ορμονολογικό πρόβλημα.

..επιστροφή στη κορυφή

18) Οι σακούλες στα βλέφαρα προέρχονται από χαλάρωση του κογχικού διαφράγματος και του δέρματος των βλεφάρων και την προβολή του κογχικού λίπους. Το λέιζερ δεν μπορεί να δράσει σε αυτή την περίπτωση. Η διόρθωση εδώ γίνεται μόνο χειρουργικά (βλεφαροπλαστική) και οι ουλές που αφήνει είναι ανεπαίσθητες ,σχεδόν αόρατες.

..επιστροφή στη κορυφή

19) Οι ουλές από την ακμή είναι ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα για τον πλαστικό χειρουργό. Έχουν προταθεί διάφορες μέθοδοι αντιμετώπισης-βαθιά χημικά πήλινγκ, δερμοαπόξεση ( dermabration ), απεπειθηλοποίηση με λέιζερ. Δυστυχώς τα αποτελέσματα είναι πτωχά ειδικά στις βαθιές ουλές.

..επιστροφή στη κορυφή

20) Η χαλάρωση στο δέρμα των βραχιόνων(όπως άλλωστε και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος)δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί ούτε με την γυμναστική(παθητική ή ενεργητική)ούτε με κρέμες, λέιζερ, μηχανήματα κ.λ.π. Η μοναδική λύση είναι η χειρουργική επέμβαση με αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος.

..επιστροφή στη κορυφή

21) Η λιποαναρρόφηση δεν είναι μέθοδος αδυνατίσματος. Με τη λιποαναρρόφηση αντιμετωπίζουμε τοπικά προβλήματα συσσωρευμένου λίπους (λιποδυστροφία) διαμορφώνοντας το περίγραμμα του σώματος.

..επιστροφή στη κορυφή

22) Οι κάθετες ρυτίδες μπορούν να αντιμετωπισθούν από πολλές πλευρές. Καταρχάς πρέπει να γίνει αποεπιθηλοποίηση με χημικό πήλινγκ ή δερμοαπόξεση ( dermabration )ή λέιζερ και κατόπιν να γεμίσουν οι ρυτίδες με κολλαγόνο ή υαλουρονικό οξύ. Μια μικρή έγχυση botox επίσης μπορεί να βοηθήσει.

..επιστροφή στη κορυφή

23) Ο ιατρός που αναλαμβάνει το body piercing μπορεί να στοιχίζει περισσότερο, αλλά να γνωρίζετε πως εκείνος ακολουθεί όλους τους κανόνες αντισηψίας, γνωρίζει την ανατομία του σώματος και ξέρει ακριβώς που μπορεί να γίνει η εφαρμογή. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγονται οι επιπλοκές που συμβαίνουν είτε τοπικά είτε συστηματικά(ενδοκαρδίτιδα κ.α.)Το να ακολουθεί κάποιος τη μόδα είναι δικαίωμά του αλλά το να φροντίσει να μην υποστεί βλάβη η υγεία που είναι υποχρέωσή του.

..επιστροφή στη κορυφή

Θέσεις & Απόψεις
Σχετικές Κατηγορίες


Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι το κάπνισμα πρέπει να απαγορευθεί σε όλους τους δημόσιους χώρους;
Ναι
Όχι

Δείτε αποτελέσματα

Έξυπνοι μετρητές


Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Ενημέρωση


...περί ομορφιάς


Καλοκαίρι...συμβουλέςγνώριζες ότι...

Choco lovers? Λατρεύεις τη σοκολάτα; Πολύ καλά κάνεις, αφού υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν ότι η σοκολάτα (η dark) και το κακάο κάνουν καλό στην υγεία. Εχουν αντιοξειδωτική δράση και βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Και μην ξεχνάς: όσο πιο dark η σοκολάτα τόσο πιο healthy.

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: