Σωσίβιο σωτηρίας για τον Ελληνικό Νηογνώμονα ζητούν ΕΣΕΕ και ΣΕΒΕ


Κατηγορία: Θάλασσα

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Άμεση λύση στα προβλήματα που έχουν ανακύψει λόγω της δυσλειτουργίας του Ελληνικού Νηογνώμονα, ζήτησαν με κοινή επιστολή τους ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης και ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Δημήτρης Λακασάς προς τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη, η οποία πιο συγκεκριμένα αναφέρει :

«Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα είναι μία παραδοσιακά ναυτιλιακή χώρα και η εμπορική της ναυτιλία έχει διαδραματίσει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας, στην αύξηση του κύρους της σε διεθνές επίπεδο και στην κοινωνική περιφερειακή συνοχή. Ο ναυτιλιακός κλάδος υπήρξε μάλιστα ο πρόδρομος της διεθνοποίησης των υπολοίπων οικονομικών κλάδων της χώρας, ο οποίος, παρά τον διεθνή χαρακτήρα του, διατηρεί στενούς δεσμούς με την υπόλοιπη ελληνική οικονομία.

Με αυτά τα δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από τις 30.08.10 ο Ελληνικός Νηογνώμονας, μια σημαντική επιχείρηση που σχετίζεται με την ναυτιλία, μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Μέχρι την παραπάνω ημερομηνία δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου και πιστοποίησης των υπηρεσιών που παρέχει από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με αποτέλεσμα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναστείλει προσωρινά τη δραστηριότητα έκδοσης πιστοποιητικών αξιοπλοΐας και μάλιστα για όλες τις κατηγορίες και για όλα τα πλοία ανεξάρτητα από τη σημαία που έχουν υψωμένη.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, συνεπεία της εν λόγω ανάκλησης, βρίσκονται «στον αέρα» περίπου 5.800 σκάφη, τα οποία είναι εγγεγραμμένα και παρακολουθούνται από τον Ελληνικό Νηογνώμονα και τα οποία τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους, 2011, θα βρεθούν χωρίς πιστοποιητικά αξιοπλοΐας, εφόσον ως τότε δεν έχει δοθεί λύση στο θέμα της πιστοποίησης του παραπάνω οργανισμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη ένας πολύ μεγάλος αριθμός διαχειριστών πλοίων εγγεγραμμένων στον Ελληνικό Νηογνώμονα αντιμετωπίζει το πρόβλημα να αποχωρήσει από αυτόν, έχοντας υποστεί οικονομική ζημιά, καθώς έχει ήδη πληρώσει για πιστοποιητικά που θα λήξουν τον Φεβρουάριο του 2011 και θα πρέπει να πληρώσει ξανά για την έκδοση νέων πιστοποιητικών.

 

Το ζήτημα αυτό προέρχεται από μια ιδιωτική επιχείρηση με μακρά μεν ιστορία αλλά με συσσωρευμένα πλέον προβλήματα που εκθέτουν την χώρα μας διεθνώς. Απαιτείται λοιπόν να ληφθούν μέτρα από το Υπουργείο σας που θα διασφαλίσουν την παροχή αξιόπιστων και υψηλού επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών προς την ελληνική και ξένη ναυτική βιομηχανία.

Τονίζουμε μάλιστα ότι, πέραν της πιστοποίησης πλοίων, και οι άλλες παρεχόμενες από τον Ελληνικό Νηογνώμονα υπηρεσίες όπως η πιστοποίηση προϊόντων βιομηχανίας και διασφάλισης ποιότητας ISO, ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την ελληνική βιομηχανία παραναυτιλιακών δραστηριοτήτων όπως τις επιχειρήσεις τροφοδοσίας και πετρέλευσης πλοίων και ναυτικού εξοπλισμού (έπιπλα, ηλεκτρολογικά-ηλεκτρονικά είδη, κ.ά.), που επιθυμούν να αυξήσουν το μερίδιό τους στον χώρο της ναυτιλίας, ενισχύοντας άμεσα ή έμμεσα τις εξαγωγές τους.

Μία από τις λύσεις που θα μπορούσατε να εξετάσετε είναι η ενσωμάτωση των υπηρεσιών του Ελληνικού Νηογνώμονα στον Κλάδο Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων (Διεύθυνση Επιθεώρησης Πλοίων) του Υπουργείου σας».

 

 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα

Σχολιάστε:
Θέσεις & Απόψεις
Σχετικές Κατηγορίες


Δημοσκόπηση
Ποιός πιστεύετε ότι είναι ο λόγος που δεν χρησιμοποιούνε οι πολίτες τα αστικά λεωφορεία;
Ακριβό εισιτήριο
Ελλειπής κάλυψη οδικού δικτύου
Χρόνος αναμονής στη στάση
Χρόνος διαδρομής
Αλλοι τρόποι μετακίνησης

Δείτε αποτελέσματα
Χρήσιμες Πληροφορίες

Ταξινομήσεις επιβατικών οχημάτων σε όλη την Ελλάδα για το 2006

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: