Ιστορία Kiteboard


Κατηγορία: Θάλασσα

Αποστολέας:

Στεφανάκης Πέτρος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
<%@LANGUAGE="VBSCRIPT" CODEPAGE="1252"%> Untitled Document

Ηδη από τον 13-14ο αιώνα, στην περιοχή της Κίνας και της Πολυνησίας έχει καταγραφεί η χρήση αετών, ως την κινητήρια δύναμη για την ώθηση σκαφών για την εκτέλεση μεταφορών. Οι λαοί αυτοί έχοντας μακρόχρονη παράδοση στην πτήση διαφόρων τύπων αετών είχαν επιτύχει αξιοσημείωτες επιδόσεις σε σημείο που να μπορούν να κινούν ως και τα αλιευτικά τους σκάφη με τη βοήθεια μεγάλης ισχύος αετών.

Το 1800 ο βρετανός εφευρέτης George Pocock δημιούργησε μεγάλους αετούς ικανούς να τραβούν μικρά καρότσια στη στεριά και βάρκες στο νερό.

 Το 1919 ο αμερικανός Samuel Cody ήταν ο πρώτος άνθρωπος, που κατάφερε να περάσει με την χρήση αετού το στενό της Μάγχης.

Στα μέσα του 20ου αιώνα, το 1950 , παρατηρούνται πολλές ανεξάρτητες και επιτυχημένες προσπάθειες για kitesail , τόσο σε στεριά όσο και σε θάλασσα χρησιμοποιώντας αλεξίπτωτα αεροπορικής χρήσης.

Το 1970 ο αμερικανός σχεδιαστής αετών Peter Powell από την Florida  έφτιαξε ένα Delta Kite , με το οποίο έκανε και πλεύσεις με μικρές βάρκες αλλά και το χρησιμοποίησε στην ξηρά με buggies . Την ίδια χρονιά ο άγγλος Keith Stewart , με αετούς ιδίας σχεδίασης και με την χρήση ενός καταμαράν 9 ποδιών διασχίζει το στενό της Μάγχης.

Το 1977 παρατηρείται σημαντική εξέλιξη, αφού ο ολλανδός Gijsbertus Adrianus Panhuise κατοχυρώνει την πρώτη ευρεσιτεχνία με αριθμό NL 07603691 για ένα νέο άθλημα, το οποίο χρησιμοποιεί ένα είδος surf board , πάνω στο οποίο στέκεται ο ανάβατης, ο οποίος χρησιμοποιεί ως κινητήρια δύναμη αλεξίπτωτο μεταφέροντας τη δύναμη αυτού στον ίδιον και στο σκάφος μέσω ενός γάντζου.

Ένα χρόνο μετά, το 1978 , ο αμερικανός Dave Culp σχεδιάζει τον πρώτο αετό με φουσκωτό χείλος προσβολής.

Το 1980 ο Arnaud de Rosnay , φημισμένος για την πραγματοποίηση περίεργων και επικίνδυνων αποστολών, περνάει το στενό της Μάγχης surf board και αετό αντί για πανί. Το 1980 ο Ελβετός Andreas Kuhn χρησιμοποιεί σκι θαλάσσης και παραπέντε εκτελώντας την πρώτη τηλεοπτικά καταγεγραμμένη προσπάθεια.

Το 1987 οι αδελφοί Bruno & Dominique Legaignoux εδραιώνονται στον χώρο του kite boarding κατοχυρώνοντας παγκοσμίως την υπ'αριθ. US 4708078 πατέντα των φουσκωτών αετών της WIPIKA ( Wind Powered Inflatable Kite Airkraft ), ενώ η αρχική ονομασία ήταν WIPICAT ( Wing Propelled Inflatable Catamaran ).

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα

Σχολιάστε:
Θέσεις & Απόψεις
Σχετικές Κατηγορίες


Δημοσκόπηση
Ποιός πιστεύετε ότι είναι ο λόγος που δεν χρησιμοποιούνε οι πολίτες τα αστικά λεωφορεία;
Ακριβό εισιτήριο
Ελλειπής κάλυψη οδικού δικτύου
Χρόνος αναμονής στη στάση
Χρόνος διαδρομής
Αλλοι τρόποι μετακίνησης

Δείτε αποτελέσματα
Χρήσιμες Πληροφορίες

Ταξινομήσεις επιβατικών οχημάτων σε όλη την Ελλάδα για το 2006

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: