Ενημερωτική συνάντηση για το Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών


Κατηγορία: Περιβάλλον

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Εκτενή ενημέρωση για το Πρόγραμμα Καταπολέμησης των Κουνουπιών έκανε σήμερα στους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων των Κοινοτήτων Δήμου Ρεθύμνου,  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κα Μαρία Καββάλου.

Με την ενημέρωση αυτή, έκλεισε ο κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων που έγινε για το συγκεκριμένο θέμα στην πλειοψηφία των Δήμων του Νομού (Αγ. Βασιλείου, Αμαρίου, Μυλοποτάμου  και Ρεθύμνου) προκειμένου όλοι οι πολίτες να υιοθετήσουν  βασικούς, απλούς, καθημερινούς τρόπους αντιμετώπισης των κουνουπιών που,  διαπιστωμένα, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας στον ανθρώπινο οργανισμό. Με αυτό το πνεύμα, η κα Καββάλου παρουσίασε  με εγκυρότητα και πληρότητα, μέσω τη χρήσης οπτικοακουστικού υλικού αλλά και μέσα από το διάλογο που ακολούθησε της παρουσίασης,  όλο το Πρόγραμμα Καταπολέμησης των κουνουπιών που θα εφαρμόσουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, έγινε ενημέρωση για το Πρόγραμμα των Ψεκασμών (3-4 Ψεκασμοί σε όλο το Νομό) την καλή εκτέλεση των οποίων θα παρακολουθούν και θα βεβαιώνουν οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων μαζί με τους Επόπτες Δημόσιας Υγείας κι ένα Γεωπόνο του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ παράλληλα θα γίνει χαρτογράφηση των εστιών που εμφανίζουν αυξημένη δραστηριότητα επώασης κουνουπιών ώστε να παρακολουθηθεί η εξέλιξη τους μετά τους ψεκασμούς.

Οι συμμετέχοντες στη σημερινή συνάντηση έλαβαν έντυπο ενημερωτικό υλικό το οποίο μπορούν να προμηθευτούν και οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες από το Δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες που ασχολούνται με το Πρόγραμμα. Πρόκειται για ένα εύχρηστο έντυπο το οποίο παρέχει χρήσιμες πληροφορίες (λειτουργία των κουνουπιών ως μεταβιβαστές λοιμώξεων, εστίες ανάπτυξης κλπ)    και συμβουλές για την ατομική μας προστασία αλλά και για τα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε στην καθημερινότητά μας για την εξάλειψή τους.

Τέλος, σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα Καταπολέμησης τους με Ψεκασμούς θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα 30 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τον Οκτώβριο 2012.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα

Σχολιάστε:
Θέσεις & Απόψεις
Σχετικές Κατηγορίες


Δημοσκόπηση
Ποιά πιστεύετε είναι η πιο κερδοφόρα εκμετάλευση της γής;
Αμπελουργία
Ελαιουργία
Οπωροκηπευτικά
΄Αλλη
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα

Καιρός

Καιρός Ρέθυμνο

Στατιστικά Καιρού

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: