Καθαρισμός του Ευληγιά


Κατηγορία: Περιβάλλον

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Ξεκίνησαν οι προγραμματισμένες περιβαλλοντικές επεμβάσεις του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνης σε περιοχές πρασίνου της πόλης μας, στο πλαίσιο των δράσεων για την αντιπυρική προστασία. Ήδη, τα αρμόδια συνεργεία μαζί με εθελοντές πραγματοποιούν καθαρισμό, αποψίλωση και απομάκρυνση εύφλεκτων υλών,  σε  περιοχές περιαστικού πρασίνου όπως είναι ο Μασταμπάς και η Αγ. Ιωάννου ενώ το προσεχές Σάββατο 23 Ιουνίου 2012, στις 7.30 το πρωί  θα ξεκινήσει  η εκστρατεία καθαρισμού του δάσους του Ευληγιά, όπου κι έγινε αυτοψία  τις προηγούμενες ημέρες .

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, σε αυτή τη δράση θα λάβουν μέρος, εκτός των Υπηρεσιών του Δήμου, η Σχολή Αστυφυλάκων με 140 άτομα, το 547 Τ.Π., οι Σαμαρείτες, ο Ερυθρός Σταυρός, και η ομάδα οχημάτων 4Χ4. Αρκετοί είναι εξάλλου οι επιχειρηματίες της πόλης μας που συνδράμουν το συγκεκριμένο έργο με τη δωρεάν διάθεση χρήσιμων υλικών ενώ άξιο αναφοράς είναι και το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει εθελοντές για συμμετοχή σε αυτό. 

Θεωρούμε πως έχει ιδιαίτερη σημασία  να  κοινοποιείται στην κοινωνία μας κάθε περιβαλλοντική παρέμβαση, στην οποία μπορούμε όλοι να λάβουμε μέρος μια και, πέραν του αναμφισβήτητα σημαντικού αισθητικού αποτελέσματος (καθαρά δάση και αλσύλλια), η ελαχιστοποίηση των κινδύνων πρόκλησης και επέκτασης πυρκαγιάς και μάλιστα σε σημεία που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από πυκνοκατοικημένη περιοχή, είναι   ζωτικής σημασίας.

Όσοι λοιπόν από τους συμπολίτες μας επιθυμούν να ζήσουν από κοντά την σπουδαία αυτή εμπειρία, δεν έχουν παρά να επισκεφθούν το πρωί του Σαββάτου το δάσος του Ευληγιά και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Κι επειδή η ώρα συνάντησης (7.30 το πρωί ) είναι λίγο βάρβαρη για τους υπναράδες, τους ενημερώνουμε ότι θα είναι ευπρόσδεκτοι όποια ώρα θελήσουν να  γίνουν ενεργά Μέλη της Ομάδας που  έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο!  Αρκεί... να μην καθυστερήσουν πολύ διότι η περιβαλλοντική αυτή εκστρατεία ξεκινά νωρίς το πρωί ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι συμμετέχοντες από τη ζέστη των μεσημεριανών ωρών.    

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα

Σχολιάστε:
Θέσεις & Απόψεις
Σχετικές Κατηγορίες


Δημοσκόπηση
Ποιά πιστεύετε είναι η πιο κερδοφόρα εκμετάλευση της γής;
Αμπελουργία
Ελαιουργία
Οπωροκηπευτικά
΄Αλλη
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα

Καιρός

Καιρός Ρέθυμνο

Στατιστικά Καιρού

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: