Περιβαλλοντική δράση στον Ευληγιά


Κατηγορία: Περιβάλλον

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του δάσους του Ευληγιά το π. Σάββατο που διοργάνωσε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρεθύμνης.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης, παρευρέθηκε στην περιβαλλοντική αυτή παρέμβαση και συνεχάρη τον καθένα συμμετέχοντα ξεχωριστά για την πολύτιμη, ανιδιοτελή συνεισφορά του σε δράσεις που προάγουν την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια μας.

Συγκεκριμένα, τα  Στελέχη του Τμήματος με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Κουνδουράκη- Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο, σε στενή συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου και τον Εντεταλμένο Δημ.  Σύμβουλο κ. Τάσο Συριανόγλου, συντόνισαν την σημαντική αυτή περιβαλλοντική δράση στην οποία έλαβαν ενεργά μέρος  η Σχολή Αστυφυλάκων, το 547 Τ.Π, ο Ερυθρός Σταυρός,  οι Σαμαρείτες, ο Μηχανοκίνητος Αθλητικός Ρεθυμνιώτικος Σύλλογος (Μ.Α.Ρ.Σ.) και εθελοντές δημότες. Συμπολίτες επιχειρηματίες προσέφεραν νερά, αναψυκτικά  και μεγάλους σάκους οικοδομής για τη μεταφορά των απορριμμάτων.

Τις προηγούμενες ημέρες, η Αντιπεριφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου διέθεσε ειδικό χορτοκοπτικό όχημα (καταστροφέας) προκειμένου να καθαριστούν τα πρανή των δρόμων ώστε να  διευκολυνθεί το έργο των συμμετεχόντων στον καθαρισμό του δάσους. Χάρη στην άψογη συνεργασία των υπηρεσιών,  των φορέων και των ιδιωτών που στήριξαν αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία η οποία εντάσσεται στις δράσεις του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου, ο σημαντικότερος πνεύμονας πρασίνου του Ρεθύμνου, απαλλάχτηκε από απορρίμματα κι εύφλεκτες ύλες  που γέμισαν 7 φορτηγά (πευκοβελόνες και κλαδιά)  και 6  μεγάλους σάκους οικοδομής ( απορρίμματα).

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 8 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 12 το μεσημέρι. Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίηση και την ανακούφισή τους  για το αποτέλεσμα ενώ το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου τους διαβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη εμπειρία θ'αποτελέσει τη βάση για την καλύτερη και πιο έγκαιρη οργάνωση αντίστοιχων δράσεων στο μέλλον. 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα

Σχολιάστε:
Θέσεις & Απόψεις
Σχετικές Κατηγορίες


Δημοσκόπηση
Ποιά πιστεύετε είναι η πιο κερδοφόρα εκμετάλευση της γής;
Αμπελουργία
Ελαιουργία
Οπωροκηπευτικά
΄Αλλη
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα

Καιρός

Καιρός Ρέθυμνο

Στατιστικά Καιρού

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: