ΔΤ για συνέλευση οικοπεδουχων εκτος Σχ Πόλης


Κατηγορία: Περιβάλλον-Αγροτικά

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στην ανοικτή συνέλευση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Οικοπεδούχων    εκτός Σχεδίου Πόλεως συμμετείχε ο Δήμος Ρεθύμνης δια του Αντιδημάρχου Ρεθύμνης κ. Βασίλη Θεοδωράκη, του Εντεταλμένου για θέματα Πολεοδομικού Σχεδιασμού Δημοτικού Συμβούλου κ. Κονταξάκη Νίκου και του Εντεταλμένου σε θέματα σχεδίασης και ωρίμανσης μελετών και έργων για το 5ο ΣΕΣ κ. Τσιμπισκάκη Ματθαίου. 
Οι εκπρόσωποι του Δήμου συμμετείχαν το δημόσιο διάλογο σχετικά  με το σημαντικό αυτό ζήτημα και κατέθεσαν τη θετική στάση του Δήμου απέναντι στην επέκταση του Σχεδίου Πόλεως επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Ρεθύμνης ήδη εξετάζει λεπτομερώς τις υφιστάμενες δυνατότητες και τους εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης του έργου επέκτασης Σχ. Πόλης  εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να επιτευχθεί  ο επιθυμητός στόχος με τη μικρότερη δυνατή ή και μηδενική επιβάρυνση των ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας στις υπό συζήτηση περιοχές.
 Από πλευράς των αρμοδίων Δημοτικών Συμβούλων τονίστηκε ότι αναγκαίο είναι , πέραν των προσπαθειών που καταβάλλει ο Δήμος για εξεύρεση πόρων από το 5ο ΣΕΣ προκειμένου να ξεκινήσει το έργο επέκτασης, να επανεξεταστούν οι προτάσεις των Οικοπεδούχων και να τεθούν προς συζήτηση, σε συνεργασία με το Δήμο ώστε να κριθεί κατά πόσο είναι υλοποιήσιμες σε νομικό και τεχνικό επίπεδο.
Συμφωνήθηκε λοιπόν, να πραγματοποιηθεί μια κοινή συνάντηση μεταξύ Δήμου και Οικοπεδούχων μέχρι το τέλος του Απριλίου με στόχο να επανεξεταστούν, σε ρεαλιστική βάση, όλες οι παράμετροι, να αξιολογηθούν οι προτάσεις ώστε να τεθούν στη συνέχεια στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου προκειμένου να οριστικοποιηθεί το περιεχόμενό τους και να προχωρήσουν συντονισμένα οι διεκδικήσεις από τις εμπλεκόμενες πλευρές.    Κατ’ αυτόν τον τρόπο,  θα προκύψει συνεργασία ωφέλιμη για τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες αφού εκτός των άλλων θα είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τις εξελίξεις και τα δικαιώματά τους χωρίς να τους δημιουργούνται προσδοκίες χωρίς αντίκρυσμα.

 

                                                                                              Από το Γραφείο Τύπου

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα

Σχολιάστε:
Θέσεις & Απόψεις
Σχετικές Κατηγορίες


Δημοσκόπηση
Ποιά πιστεύετε είναι η πιο κερδοφόρα εκμετάλευση της γής;
Αμπελουργία
Ελαιουργία
Οπωροκηπευτικά
΄Αλλη
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα

Καιρός

Καιρός Ρέθυμνο

Στατιστικά Καιρού

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: