Ψεκασμοί για κουνούπια και κατσαρίδες


Κατηγορία: Περιβάλλον-Αγροτικά

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Mε αφορμή τις διαμαρτυρίες συμπολιτών μας σχετικά με την έξαρση των κουνουπιών και των κατσαρίδων, τις οποίες φιλοξενείτε κατά καιρούς στην εφημερίδα ή τις ραδιοφωνικές σας εκπομπές, θα θέλαμε να ενημερώσουμε για τα εξής:
Φέτος, ο Δήμος μας ξεκίνησε, νωρίτερα από  κάθε άλλη χρονιά, το πρόγραμμα μυοκτονίας κι ο ανάδοχος εργολάβος έχει ήδη υλοποιήσει 2  ψεκασμούς απεντόμωσης  (ποντίκια και κατσαρίδες) στα φρεάτια κοινόχρηστων χώρων καθώς και τοποθέτηση δολωματικών σταθμών για τα ποντίκια, σε όλη την έκταση του παραλιακού μετώπου (από το Λύκειο Ελληνίδων μέχρι το ξενοδοχείο «Περλ»)
 Ο επόμενος ψεκασμός έχει προγραμματιστεί για τις 16 Ιουνίου 2015, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, δεδομένου ότι με τη βροχή, η επίδραση του φαρμάκου ακυρώνεται. 
Βέβαια , θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι ψεκασμοί,  από το συμβεβλημένο με το Δήμο εργολάβο, γίνονται σε κοινόχρηστους χώρους. Εστίες όμως τρωκτικών και  εντόμων υπάρχουν και σε ακάλυπτους χώρους πολυκατοικιών, αυλές σπιτιών και εν γένει σε  ιδιωτικούς χώρους, για τους οποίους θα πρέπει να μεριμνήσουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες ώστε και οι παρεμβάσεις του Δήμου, συνδυαστικά με την παρέμβαση των ιδιωτών, να είναι αποτελεσματικότερες. 
Χρήσιμο θα ήταν επίσης, πέραν της καταστολής του φαινομένου (μέσω ψεκασμών) να λαμβάνονται και προληπτικά μέτρα από τους συμπολίτες όπως να φροντίζουν να μην υπάρχουν επιφάνειες με λιμνάζοντα νερά στους χώρους τους, να τοποθετούν σίτες στα παράθυρα, να μεριμνούν εφόσον διαθέτουν πισίνα για το συχνό καθαρισμό της κλπ.
Σε ότι αφορά τους ψεκασμούς για τα κουνούπια, είναι έργο που το εκτελεί Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου,  σε όλο το Νομό, μέσω εργολάβου. Την εποπτεία εκτέλεσης του έργου έχει ο Δήμος και ήδη προγραμματίστηκε έκτακτος ψεκασμός, την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015, στην περιοχή Γεράνι, λόγω της εκδήλωσης έντονων κρουσμάτων επίθεσης κουνουπιών στους κατοίκους της περιοχής.
Ο συγκεκριμένος ψεκασμός παρότι προγραμματισμένος θα αναβληθεί μόνον σε περίπτωση πρόβλεψης βροχόπτωσης.

 

                                                             Από το Γραφείο Τύπου

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα

Σχολιάστε:
Θέσεις & Απόψεις
Σχετικές Κατηγορίες


Δημοσκόπηση
Ποιά πιστεύετε είναι η πιο κερδοφόρα εκμετάλευση της γής;
Αμπελουργία
Ελαιουργία
Οπωροκηπευτικά
΄Αλλη
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα

Καιρός

Καιρός Ρέθυμνο

Στατιστικά Καιρού

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: