«Ώρα της Γης»


Κατηγορία: Περιβάλλον

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδαςΟ Δήμος Ρεθύμνης με ισχυρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο σεβασμό του περιβάλλοντος και στην οικολογική συνείδηση όλων των Ρεθεμνιωτών συμμετέχει φέτος στην «Ώρα της Γης», μία πρωτοβουλία της οικολογικής οργάνωσης WWF, στην οποία συμμετέχουν 64 χώρες από όλον τον πλανήτη. Ο Δήμος Ρεθύμνης επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του ως επίσημος υποστηρικτής ήδη από την περασμένη Δευτέρα, πριν ακόμη η συμμετοχή μας τεθεί σαν πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανάμεσα σε έναν κατάλογο 270 οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης- υποστηρικτών της πρωτοβουλίας που καθημερινά ολοένα και αυξάνονται. Η WWF μάλιστα χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Δήμου Ρεθύμνης και ευχαρίστησε προσωπικά το Δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Χ. Μαρινάκη με απαντητική επιστολή που εστάλη την περασμένη Τρίτη. 


 
Η «Ώρα της Γης» ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας με τη συμμετοχή 2.2 εκατομμυρίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Μόλις έναν χρόνο αργότερα η εκστρατεία μετατράπηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα για το κλίμα με τη συμμετοχή 100 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 35 χώρες. Παγκοσμίως γνωστά κτίρια και τοποθεσίες όπως η γέφυρα Golden Gate και το Κολοσσαίο, σκοτείνιασαν για μία ώρα και μετατράπηκαν σε σύμβολα ελπίδας για ένα πρόβλημα που γίνεται κάθε ώρα και πιο έντονο.
 
Φέτος, το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 20:30, καλούνται οι πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα - την «Ώρα της Γης». Στόχος είναι να συμμετάσχουν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, σε περισσότερες από 1000 πόλεις, και όλοι μαζί να αποδείξουμε πως είναι δυνατόν να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
 
Αυτό το μήνυμα ελπίδας και δράσης μεταδίδει ο Δήμος Ρεθύμνης σε όλους τους συμπολίτες Ρεθυμνιώτες τους οποίους καλεί ήδη από την περασμένη Τρίτη μέσα από το διαδικτυακό του τόπο (www.rethymno.gr) μέσω της σχετικής ανάρτησης για την  «Ώρας της Γης» να συμμετάσχουν και ιδιωτικά, σβήνοντας τα φώτα και των δικών τους σπιτιών και καταστημάτων το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 20:30 και δηλώνοντας συμμετοχή ως επίσημοι υποστηρικτές της «Ώρας της Γης» στο διαδικτυακό τόπο earthhour
Η συμμετοχή όλων μας σε αυτή τη συμβολική κίνηση κρίνεται εξαιρετικά σημαντική για το περιβάλλον και για το μέλλον μας, αλλά αποτελεί και ένα ηχηρό μήνυμα για όσους επιμένουν να θέτουν σε κίνδυνο την τόσο πολύτιμη οικολογική ισορροπία.
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα

Σχολιάστε:
Θέσεις & Απόψεις
Σχετικές Κατηγορίες


Δημοσκόπηση
Ποιά πιστεύετε είναι η πιο κερδοφόρα εκμετάλευση της γής;
Αμπελουργία
Ελαιουργία
Οπωροκηπευτικά
΄Αλλη
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα

Καιρός

Καιρός Ρέθυμνο

Στατιστικά Καιρού

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: