Διαρροή λυμάτων στην ακτή Κουμπέ


Κατηγορία: Περιβάλλον-Αγροτικά

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την προχθεσινή διαρροή μικρής ποσότητας λυμάτων στην ακτή του Κουμπέ, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες κι επισκέπτες για τα εξής:

Το πρόβλημα που προέκυψε δεν οφείλεται σε ανεπάρκεια του αντλιοστασίου το οποίο λειτουργεί  στη συγκεκριμένη περιοχή κι εξυπηρετεί τις επιχειρήσεις εστίασης και τις λιγοστές κατοικίες της οδού Ακρωτηρίου (γνωστή και ως «Δρούβα»). Μάλιστα, υπό κανονικές συνθήκες,  το εν λόγω αντλιοστάσιο είναι υπεραρκετό  αφού δέχεται μικρή ποσότητα λυμάτων ενώ οι αντλίες του έχουν πολλαπλάσια δυναμικότητα.
Το προχθεσινό περιστατικό προέκυψε, όπως διαπιστώθηκε από αυτοψία που διενήργησαν τεχνικοί της ΔΕΥΑΡ, στις εγκαταστάσεις των παρακείμενων επιχειρήσεων εστίασης από τη δυσλειτουργία των λιποσυλλεκτών  που διαθέτουν, οι οποίοι χρήζουν συχνότερων καθαρισμών  δεδομένης της αύξησης των πελατών των επιχειρήσεων τους θερινούς μήνες. Αυτή η δυσλειτουργία των λιποσυλλεκτών προκάλεσε διαφυγή λιπών στο αντλιοστάσιο με αποτέλεσμα την απόφραξη των συγκροτημάτων του και την εκροή μικρής ποσότητας λυμάτων, όχι στη θάλασσα, αλλά  στην ακτή.
Μετά την αναφορά του προβλήματος η ΔΕΥΑΡ:

  • Παρενέβη αμέσως μόλις ειδοποιήθηκε και αποκατέστησε σύντομα τη λειτουργία του συστήματος ελαχιστοποιώντας την ποσότητα λυμάτων που κατέληξε στην ακτή
  • Επικοινώνησε με τους επιχειρηματίες και προέβη στις απαραίτητες συστάσεις  και την επισήμανση των υποχρεώσεων τους, και τέλος
  • Σχεδιάζει, μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου, για προληπτικούς λόγους, να υποστεί τη δαπάνη δημιουργίας πρόσθετης κατασκευής  στο υφιστάμενο αντλιοστάσιο προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια, ατυχή συμβάντα, για τα οποία λυπόμαστε πολύ.                                                                                   

                                                                                                     ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΡ

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα

Σχολιάστε:
Θέσεις & Απόψεις
Σχετικές Κατηγορίες


Δημοσκόπηση
Ποιά πιστεύετε είναι η πιο κερδοφόρα εκμετάλευση της γής;
Αμπελουργία
Ελαιουργία
Οπωροκηπευτικά
΄Αλλη
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα

Καιρός

Καιρός Ρέθυμνο

Στατιστικά Καιρού

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: