Με τον πρόεδρο της ΓΕΣΑΣΕ και τους προέδρους των τεσσάρων ομοσπονδιών αγροτικών συλλόγων της Κρήτης συναντήθηκε η κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ


Κατηγορία: Γεωργικά

Αποστολέας:

Σχοιναράκη - Ηλιάκη Ευαγγελία

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Τη Νομάρχη Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη επισκέφθηκαν ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ, κ. Γιώργος Γωνιωτάκης και οι τέσσερις πρόεδροι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Νομών Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, κύριοι Ηλίας Χαλακατεβάκης, Ζαχαρίας Κουκουλάκης, Ζαχαρίας Σπυριδάκης και Στάθης Κορνάρος αντίστοιχα.

Όλοι συνεχάρησαν και ευχαρίστησαν την κ. Σχοιναράκη για την κίνησή της να ορίσει ως αντινομάρχη σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης τον κ. Σπυριδάκη, ένα πρόσωπο που έχει αγωνιστεί με σθένος για την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών του Νομού μας και έχει δώσει πολλές μάχες για να αποκτήσουν τα αγροτικά προϊόντα τη θέση που τους αξίζει. Τόνισαν ότι η κ. Σχοιναράκη με αυτήν την κίνησή της ενισχύει τον αγροτικό κόσμο και δείχνει ακόμα μια φορά στην πράξη τη στήριξή της στους αγρότες μας, των οποίων η δραστηριότητα αποτελεί πυλώνα της οικονομίας του νησιού μας.

Από την πλευρά της η κ Σχοιναράκη υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στην επιλογή του κ. Σπυριδάκη καθώς θεωρεί σημαντικό οι παρεμβάσεις και οι υποδομές που σχεδιάζονται για τον αγροτικό κόσμο να έχουν τη σφραγίδα των ίδιων των αγροτών. Η Νομάρχης τόνισε για ακόμα μια φορά ότι επιβάλλεται η σύζευξη του τουρισμού με την αγροτική παραγωγή, καθώς οι δύο αυτοί τομείς είναι αλληλένδετοι ως πυλώνες της οικονομίας του νησιού μας.

Τη συζήτηση απασχόλησαν και οι περυσινές κοινές κινητοποιήσεις των αγροτών του νησιού στον Πειραιά με τον κ. Γωνιωτάκη να ευχαριστεί την κ. Σχοιναράκη που έδωσε δυναμικά το παρών στο πλευρό τους. Παράλληλα τονίστηκε ότι στόχο των αγροτών μας αποτελεί ο ενιαίος συντονισμός των Νομαρχιών του νησιού στο κομμάτι της αγοράς με μικτά κλιμάκια ως ελεγκτικούς μηχανισμούς  ενάντια στα καρτέλ και την ασυδοσία σε βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Νομάρχης αναφέρθηκε στη σύσκεψη που θα πραγματοποιήσει η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας τη Δευτέρα με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αθήνα, στην οποία θα παρευρίσκεται ως τακτικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΝΑΕ. Η κ. Σχοιναράκη ζήτησε τη συνεργασία των εκπροσώπων των αγροτών και ο κ. Γωνιωτάκης θα της καταθέσει υπόμνημα με τις θέσεις και τις διεκδικήσεις τους, προκειμένου να τις απευθύνει στην Υπουργό.

Σε δηλώσεις της η κ. Σχοιναράκη ανέφερε: «Είχα μια συνάντηση με τον πρόεδρο της ΓΕΣΑΣΕ το Γιώργο Γωνιωτάκη και τους προέδρους των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης για τα θέματα που τους αφορούν και βεβαίως για το γεγονός ότι ένας δικός τους άνθρωπος ορίστηκε από εμάς ως αντινομάρχης, υπεύθυνος για θέματα αγροτικής ανάπτυξης, προβολής των τοπικών προϊόντων και τουρισμού, που αποτελούν και τη βαριά μας βιομηχανία.

Η κουβέντα ήταν εποικοδομητική, η συνεργασία είναι δεδομένη και εκείνο που πρέπει να δούμε είναι πώς, όπως οι ίδιοι τόνισαν, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις κάνουμε δημιουργικά βήματα που θα στηρίξουν τους αγρότες, ιδιαίτερα μάλιστα στο κομμάτι των ελέγχων. Στόχος είναι να προστατεύσουμε τα αγροτικά προϊόντα της Κρήτης αλλά και να τα προβάλλουμε παντού, προκειμένου να αποκτήσουν τη θέση που πραγματικά τους αξίζει, δίνοντας και το αντίστοιχο αποτέλεσμα στους παραγωγούς.

Είδαν πολύ θετικά την τοποθέτηση του Ζαχάρη του Σπυριδάκη ως αντινομάρχη. Εμείς δεν κάναμε τίποτα περισσότερο από το χρέος μας, να αποτυπώσουμε δηλαδή την τιμή και την ευγνωμοσύνη μας προς τους αγρότες στο πρόσωπο του προέδρου τους. Τη Δευτέρα η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας έχει μια συνάντηση με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την κ. Μπατζελή, και τον Υφυπουργό, στην οποία θα συμμετάσχω ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΝΑΕ. Στη συνάντηση αυτή θα καταθέσω τα ζητήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Κρήτης στο σύνολό τους, αλλά και σε κεντρικό επίπεδο. Είναι σημαντικό λοιπόν το γεγονός ότι οι αγρότες της Κρήτης και ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ με ενισχύουν με υπόμνημα όπου καταγράφονται όλα τα θέματα που τους απασχολούν».

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα

Σχολιάστε:
Παλαιότερα άρθρα Γεωργικά

Περισσότερα >>

Θέσεις & Απόψεις
Σχετικές Κατηγορίες


Δημοσκόπηση
Ποιά πιστεύετε είναι η πιο κερδοφόρα εκμετάλευση της γής;
Αμπελουργία
Ελαιουργία
Οπωροκηπευτικά
΄Αλλη
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα

Καιρός

Καιρός Ρέθυμνο

Στατιστικά Καιρού

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: