Μεταρρύθμιση και όχι κλασσική συνταγή προτείνει η ΕΣΕΕ για την ΕΓΣΣΕ αλλά και τις Κλαδικές Συμβάσεις


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Με την ευκαιρία της συνάντησης της ΕΣΕΕ με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των εργαζομένων  στον κλάδο του εμπορίου για την έναρξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης , ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης δήλωσε τα εξής:

«Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου αναλογιζόμενη τις σοβαρές ευθύνες, ιδιαίτερα στην τρέχουσα κρίσιμη οικονομική, συγκυρία και με δεδομένη την ουσιαστική σημασία που ενέχει η υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, υποστηρίζει την διασφάλιση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Είναι γεγονός ότι η ενσωμάτωση των τακτικών αποδοχών των δώρων και του επιδόματος στους 12 μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, αποτελεί μεταρρύθμιση και υπερβαίνει τις μέχρι σήμερα διαδικασίες των διαπραγματεύσεων. Παρά τις τεχνικές δυσκολίες που δημιουργούν οι τριετίες, τα οικογενειακά και άλλα επιδόματα, πιστεύουμε ότι τελικά θα προκύψουν θετικά αποτελέσματα, αφού θα διασφαλίσει το ετήσιο εισόδημα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση ενός θετικού κλίματος στην αγορά.

Η πρόταση που υποστηρίζει η ΕΣΕΕ, χωρίς αμφιβολία κινείται εντός του πλαισίου του Μνημονίου και θεωρούμε ότι θα γίνει αποδεκτή ακόμα και από την Τρόικα, αφού διατηρεί αμετάβλητες τις ετήσιες αποδοχές τουλάχιστον σε «ονομαστική» αξία για 3 χρόνια, ενώ εναρμονίζεται με τις εργασιακές συνθήκες της Ε.Ε.

 Η ΕΣΕΕ υπολογίζει ότι στην περίπτωση της ενσωμάτωσης του 13ου και 14ου μισθού το ελληνικό εμπόριο μπορεί μεν να μην απολάβει προσωρινά τα θετικά αποτελέσματα της αυτοτελούς καταβολής των δώρων, θα επιτύχει όμως να διευρύνει τον παραγωγικό χρόνο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, γεγονός που θα τονώσει τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας και θα ενισχύσει σε μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα τη ζήτηση.

Σε μια κρίσιμη για τον τόπο μας περίοδο οι εκπρόσωποι των εργοδοτών και εργαζομένων, καλούμαστε να συνεργαστούμε περισσότερο από ποτέ, να αναλάβουμε πιο υπεύθυνους ρόλους, να τολμήσουμε μεταρρυθμίσεις και να συμφωνήσουμε ως κοινωνικοί συνομιλητές σε μια τριετή συλλογική σύμβαση».

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: