Οι δύο λευκές ...οπτασίες ! Η αρνητική εικόνα της ενοχλητικής παρουσίας των επιπλεουσών πλαστικών σακκουλών


Κατηγορία: Περιβάλλον

Αποστολέας:

Νίνος Νικόλαος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Μόνιμο παράπονο των σχετιζομένων με τον τουρισμό συμπολιτών μας, είναι ,η ελλιπής διαφήμιση , που δεν κάνουν οι αρμόδιοι φορείς, στην οποία αποδίδουν ,σε σημαντικό ποσοστό, την φθίνουσα τουριστική πορεία της περιοχής μας.

Δεν θα θέλαμε ,στο παρόν σημείωμα μας, να αξιολογήσουμε την ακρίβεια ή όχι τούτης της εκτίμησης, και θα αρκεσθούμε να …αποδείξουμε ,πως άλλα μας φταίνε, με τα οποία δεν ασχολούμαστε ούτε τα αξιολογούμε ,ενώ έχουν τεράστια ,και …. σίγουρη ,σημασία και βαρύτητα!

Ας μεταφερθούμε ,νοερά, σε μια όμορφη και ήρεμη καλοκαιρινή ημέρα της πόλης μας.

Ας μεταφερθούμε  , στην πανέμορφη «νύφη» μας, την απολαυστική παραλία μας.

Εκατοντάδες πολύχρωμες ομπρέλες, είναι παρατεταγμένες , κατά ομοιόχρωμες ομάδες, στην αμμουδιά μας, και στεγάζουν ισόποσα μισόγυμνα ανθρώπινα κορμιά, τα οποία απολαμβάνουν την καλοκαιρινή χαλάρωση τους, που διαχέεται στην ατμόσφαιρα, πλουσιοπάροχα, από τον καλό Θεό του Ρεθύμνου.

Άλλες εκατοντάδες συνάνθρωποι μας, κάθε ηλικίας και τόπου προέλευσης, πλατσουρίζουν στα ολόδροσα νερά της παραλίας μας, και άλλοι σουλατσάρουν ευδιάθετα στην βρεγμένη παραθαλάσσια αμμογραμμή.

Μέσα στη θάλασσα, λίγα μέτρα από την αμμογραμμή, δύο λευκές ….οπτασίες σουλατσάρουν ,χορεύοντας στον ράθυμο ρυθμό του ανεπαίσθητου κυματισμού της θάλασσας, λες και μας κοροϊδεύουν ,που επιτρέπουμε την ύπαρξη τους.

Τις παρακολουθούμε …. μαγεμένοι από την Κίρκεια χάρι τους και την ομορφιά των κινήσεων τους, μια μαγεία που όμοια της μόνο η φύση ξέρει να δημιουργεί.

Δύσκολα ελευθερώσαμε την σκέψη μας ,από τα πλανευτικά δίχτυα τους, και δύσκολα διώξαμε την αφαίρεση που αυτές οι εξαίσιες οπτασίες απλώνουν σε όλους.

Αποδρασμένοι από τούτη την φυλακή, στραφήκαμε στο ψάξιμο της καταγωγής τους.

Να γεννήθηκαν από κάποιο πλεούμενο , σε κάποιο πέλαγος, από όπου ,σαν τις γοργόνες , ιππεύοντας στα κύματα, να έφτασαν στον τόπο μας ;

Να γεννήθηκαν σε κάποιο ρέμμα του τόπου μας, όπου ο κακός γεννήτορας τους απαλλάχθηκε από την ύπαρξη τους, και από κεί, ιππεύοντας τα ορμητικά ρυάκια του χειμώνα, να κατέληξαν στην θάλασσα, όπου σήμερα απολαμβάνουν την δροσιά της στην όμορφη παραλία μας ;

Να γεννήθηκαν από κάποιο κακό συμπολίτη, ο οποίος αφού πήρε την εξυπηρέτηση τους στο κουβάλημα κάποιων τροφίμων, στην συνέχεια τις άφησε έκθετες στην αμμουδιά, όπου τις βρήκε και τις απήγαγε κάποιο νυχτερινό κύμα, και εκείνες μόλις κατάφεραν να δραπετεύσουν ξαναγύρισαν στην αμμουδιά ψάχνοντας τον αφέντη γεννήτορα τους, ‘ομοια όπως τα έκθετα σκυλιά ξαναγυρίζουν στο «σπίτι» τους ;

Σίγουρα οι δυό λευκές οπτασίες , που λικνίζονται μπροστά μας, έχουν την δική τους ιστορία!

Όμως έχουν , όπως όλα τα … ωραία, και τις συνέπειες τους.

Δεν είναι όμορφο, δεν είναι ανεκτό, δεν είναι υγειινό, δεν είναι … τουριστικό, αυτές οι λευκές οπτασίες , αυτές οι  «αγνωστες» και «αυθαίρετες», αυτές οι  «αλήτισσες» των θαλάσσιων δρόμων, να περιφέρονται ασύδοτες ανάμεσα στους ανθρώπους και να έχουν την αναίδεια να «χαϊδεύουν» νωχελικά τους κολυμβητές!

Κάποιος θάπρεπε να τις είχε συλλάβει , να τις είχε περιορίσει στον δικό τους χώρο, εκεί που ανήκουν.

Εδώ δεν στέκουν επιφυλάξεις αντιρατσισμού, και αντιρρήσεων για τον αποκλεισμό τους, διότι πρόκειται περί θέματος δημόσιας υγείας ,και όχι μόνον!

Παραδόξως ,τούτες οι πλανεύτρες οπτασίες , σουλατσάριζαν επί ώρες, και δεν ενοχλούσαν κανένα, λες και ήταν αόρατες!

Να υποθέσουμε ,ότι υπάρχει κάποιου είδους «ανοσία» σε τέτοιες ενοχλητικές παρουσίες, και τις αποδεχόμαστε ως φυσιολογικές, να υποθέσουμε, ότι όλοι θεωρούν πως υπάρχουν άλλοι ,οι οποίοι σαν αρμόδιοι μηχανισμοί θα έλθουν και θα επιπέσουν για να τις εξαφανίσουν ,να υποθέσουμε ότι μας έχει κατεξουσιάσει η παραλιακή ραθυμία και δεν επιτρέπουμε σε καμιά ενόχληση να μας την διαταράξει!

Ο,τι και αν συμβαίνει, η αλήθεια η ανάγκη και η υποχρέωση είναι μόνον μία.

Να εξαφανιστούν οι …. επιδρομείς!

Τα τηλεφωνικά τέλια, πήγαν και γύρισαν, και μετέφεραν την «εισαγγελική» εντολή!

Μέσα σε λίγα λεπτά, οι λευκές αλήτισσες «συνελήφθησαν» και οδηγήθηκαν στον σκουπιδοντενεκέ, εκεί όπου ανήκαν!

Απολογίζοντας τούτη την πραγματική ιστορία, θα θέλαμε να κάνουμε δυό επισημάνσεις.

α/ όση διαφήμιση και αν κάνουμε, όσα δισεκατομμύρια και αν ξοδέψουμε, όλα «πνίγονται» σε τέτοιες ιστορίες!

Και ξέρουμε όλοι ,πόσο μας δυσφημούν οι πνιγμοί.

β/ η απλή χειρονομία ,της άμεσης «σύλληψης» αυτών των δύο ανεπιθύμητων «επισκεπτών» της παραλίας μας, «κοστίζει» ένα λεπτό χρόνου!

Η αρνητική εικόνα της ενοχλητικής παρουσίας των επιπλεουσών πλαστικών σακκουλών, μπορεί να «ταξιδεύει» ,στους «αιώνες», δυσφημώντας , αδίκως, την καθαριότητα της θάλασσας μας, ζημιώνοντας μας απεριόριστα!.

Ας αξιολογήσουμε τα πράγματα και ας κάνουμε , όλοι μας, τα αυτονόητα.
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: