Αντισυνταγματικές, αντικοινωνικές, καταστροφικές και αντιανθρώπινες οι αυξήσεις και η επέκταση του Φ.Π.Α., παράλληλα με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

ΙΝΚΑ - Ινστιτούτο Καταναλωτών

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Το ΝΕΟ ΙΝΚΑ σε συνεργασία με τις υπόλοιπες ενώσεις καταναλωτών θα προασπίσουν στην Δικαιοσύνη την βάναυσα θιγόμενη αξία του ανθρώπου, από πράξεις και παραλείψεις αυτών που όφειλαν να τον προστατέψουν.

Επιβάλλονται από σήμερα οι νέες αυξήσεις των συντελεστών στον Φ.Π.Α., αλλά και η επέκτασή του για πρώτη φορά σε μία σειρά υπηρεσιών.

·       Η επιβολή αυτών αποτελεί ένα ακόμα βήμα της ακολουθούμενης εγκληματικής πολιτικής εις βάρος των πολιτών αυτής της χώρας, από όλες τις κυβερνήσεις της χώρας μας.

·       Ο Έλληνας πολίτης - καταναλωτής αγαθών και υπηρεσιών, χωρίς δική του ευθύνη καλείται και πάλι να πληρώσει τις επιλογές των πολιτικών, που έφεραν την χώρα στην καταστροφή. Αποτελεί κοινό μυστικό ότι τα δάνεια που λήφθηκαν από το κράτος ελάχιστα αξιοποιήθηκαν υπέρ του Έλληνα πολίτη, αλλά αναλώθηκαν στα χέρια λίγων. Με αποτυχημένες πολιτικές και την κερδοσκοπική διαφθορά να διατρέχει οριζόντια και κάθετα το κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας, φθάσαμε στην χρεοκοπία της πατρίδας μας.

·       Η αποτυχία των πολιτικών επιλογών που ακολουθήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες αποκρύπτεται έντεχνα και επιβάλλεται κατά τρόπο αντισυνταγματικό μία ακόμα σκληρότερη, απάνθρωπη και ανάλγητη εκδοχή της.

·       Είναι πασιφανές ότι οι νέες αυξήσεις στον Φ.Π.Α. θα προκαλέσουν νέες σαρωτικές απανωτές αυξήσεις στις τιμές όλων των αγαθών και των υπηρεσιών που αφορούν τους καταναλωτές.

·       Με τις νέες αυξήσεις ο ανακοινούμενος Δ.Τ.Κ. θα ανέλθει άνω του 7% και ο πραγματικός, αυτός των νοικοκυριών, θα ξεπεράσει το 10% . Τα άμεσα αποτελέσματα για τους πολίτες είναι περισσότερη στέρηση, φτώχεια, δυστυχία και εξαρτήσεις.

·       Οι ενώσεις μας καταδικάζουν απερίφραστα και κάθετα τα μέτρα της κυβέρνησης που θίγουν την ζωή, την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.

·       Καταδικάζουμε τις πολιτικές της κυβέρνησης που ευνοούν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας, που ελέγχει την αγορά και αποκομίζει τεράστια ποσά από το υστέρημα των πολιτών – καταναλωτών.

·       Καταγγέλλουμε τη συνέχιση της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης που παρέδωσαν την κοινωνία βορά στα χέρια των πολυεθνικών, των ημεδαπών κεφαλαιούχων και των μεσαζόντων.

 

Πρόκειται για μέτρα που οδηγούν σε κοινωνικό αδιέξοδο.

·       Λύσεις υπάρχουν και τις έχουμε προτείνει επανειλημμένα. Λύσεις που έχουν γίνει καθολικά αποδεκτές από το σύνολο του ελληνικού λαού. Όμως οι κυβερνήσεις δέσμιες των ολιγαρχιών δεν τολμούν να τις εφαρμόσουν και ούτε καλούν τις ενώσεις καταναλωτών στις συζητήσεις με τους ισχυρούς φορείς της αγοράς.

·       Ζητήσαμε από την κυβέρνηση, αφού με διατάγματα αποφάσισε την μείωση αποδοχών και συντάξεων, να μειώσει αντίστοιχα τις τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών, ώστε να προστατευτεί η αξία, η ζωή, η τιμή, η αξιοπρέπεια και η προσωπικότητα των Ελλήνων πολιτών.

·       Η κυβέρνηση το μόνο που έπραξε ήταν ατελέσφορες κατ’ ιδίαν συναντήσεις – παρακλήσεις με τους παράγοντες που ελέγχουν την αγορά και αγνόησε τους πολίτες – καταναλωτές.

·       Το κράτος έχει την αξίωση από τους πολίτες να υπακούουν στις επιταγές του νόμου, ρυθμίζοντας με αυτούς κάθε σφαίρα της ζωής τους. Στα ζητήματα της «αγοράς» το κράτος απουσιάζει και δεν υπάρχει, έχοντας παραχωρήσει ασύδοτες κερδοσκοπικές ελευθερίες σε όσους την ελέγχουν και εις βάρος των πολιτών – καταναλωτών.

·       Ως κοινωνία απαιτούμε από το κράτος μας την άμεση ρύθμιση της λειτουργίας της αγοράς προς το συμφέρον των πολλών. Το συμφέρον των πολλών είναι στην περίπτωση αυτή η προστασία της ζωής, τις τιμής, της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας των πολιτών, η προστασία της αξίας του ανθρώπου .

·       Τα πρωτοφανή φορολογικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, για να εξυπηρετηθούν οι δανειστές της πολιτικής της, ενώ παράλληλα μείωσε τους μισθούς και τις συντάξεις είναι παράνομα και απόλυτα αντισυνταγματικά.

«Λησμόνησε» η κυβέρνηση ότι θεμελιώδης αρχή του Συντάγματος είναι αυτή του άρθρου 2: Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.  

 

Η αξία όμως του ανθρώπου είναι άμεσα και κυρίαρχα συνδεδεμένη με την δυνατότητά του να απολαύσει βασικά βιοτικά αγαθά, αναγκαία για την ζωή του. 

Την πρωταρχική αυτή υποχρέωσή της η Πολιτεία, το Κράτος, η Κυβέρνηση καταπάτησε βάναυσα με τα μέτρα που έλαβε. Αφού μείωσε μισθούς και συντάξεις, όφειλε να ανταποκριθεί στην πρωταρχική της υποχρέωση αυτή της προστασίας της αξίας του ανθρώπου. Όφειλε να μεριμνήσει ώστε να μειωθούν οι τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών, ώστε να προστατευθούν οι πολίτες αυτής της χώρας, η αξία του ανθρωπίνου όντος που είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα αγαθά αυτά και την χρήση τους.

Πράττοντας τα αντίθετα η κυβέρνηση παραβίασε το Σύνταγμα και έθεσε υπό αναίρεση όλα τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών που προστατεύουν την αξία του ως ανθρώπου και μέλους αυτής της κοινωνίας.

Επισημαίνουμε στην κυβέρνηση το άρθρο 25 του Συντάγματος : Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους.

 

Επειδή τα εν λόγω μέτρα της κυβέρνησης, όπως ελήφθησαν, αποτελούν ευθεία παραβίαση του Συντάγματος και επειδή η τακτική της κυβέρνησης να μειώνει μισθούς και συντάξεις με ταυτόχρονη αύξηση των τιμών των αγαθών και των υπηρεσιών αποτελεί πράξη αντίθετη με την πρωταρχική συνταγματική υποχρέωσή της για την προστασία της αξίας του ανθρώπου, λάβαμε την απόφαση να καταγγείλουμε την ανωτέρω συμπεριφορά στον ελληνικό λαό και να στραφούμε με ποινικά, διοικητικά και αστικά έννομα μέσα κατά των διατάξεων αυτών, ώστε να καταργηθούν ως αντισυνταγματικές και να διωχθούν ακόμα και ποινικά οι υπεύθυνοι.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: