Οι συγχωνεύσεις των Ελληνικών τραπεζών να διοχετεύσουν πόρους στην πραγματική οικονομία


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

 

Η ΕΣΕΕ παρακολουθεί τις εξελίξεις που καταγράφονται στο ελληνικό τραπεζικό χάρτη με τις κινήσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων μεταξύ τραπεζών. Είναι βέβαιο ότι, οι εν λόγω πρωτοβουλίες θα ενισχύσουν την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και θα τις καταστήσουν ισχυρότερες στο διεθνή ανταγωνισμό. Ελπίζουμε ότι οι συγκεκριμένες προτάσεις έχουν ως στόχο να σταματήσουν τον περαιτέρω «αφελληνισμό» του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Το ζητούμενο είναι με ποιον τρόπο οι κινήσεις αυτές θα συμβάλλουν, ώστε να διοχετευτεί η αναγκαία ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και ιδιαίτερα στις ΜμΕ, οι οποίες βλέπουν τον τελευταίο καιρό τις συναλλαγές τους με τις τράπεζες να περιορίζονται μόνο στο σκέλος των υποχρεώσεων προς αυτές.

Η ΕΣΕΕ ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει και να ενεργήσει γρήγορα, με την προϋπόθεση της διασφάλισης της διαφάνειας των διεργασιών και της εγγύησης της διατήρησης των εποπτικών ελέγχων, ώστε τα μεγάλα σχήματα που αναμένεται να προκύψουν από τις προτεινόμενες συγχωνεύσεις να αυξήσουν τη ροή χρήματος στην αγορά.

 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: