Απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών Δημόσιας Χρήσης


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Δηλώσεις του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη σχετικά με την επικείμενη απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών Δημόσιας Χρήσης.

Η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων δε σημαίνει καταστροφή επαγγελματικών κλάδων αλλά βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους και μείωση του κόστους.

Ο τρόπος και ο χρόνος των μεταρρυθμίσεων αντί να λύνει προβλήματα της αγοράς, αντίθετα δημιουργεί περισσότερα. Μια επικείμενη απεργία διαρκείας των ιδιοκτητών φορτηγών Δημόσιας Χρήσης θα δημιουργήσει χάος στην αγορά, έμφραγμα στο εμπόριο, black out στην ακτοπλοΐα και άμεσα  προβλήματα στις νησιωτικές εποχιακές αγορές, στον ανεφοδιασμό εμπορικών επιχειρήσεων, ξενοδοχείων, πλοίων, εργοστασίων ενώ θα υπάρξουν σοβαρές ελλείψεις στην τροφοδοσία υγρών καυσίμων.

Η ΕΣΕΕ κάνει και αυτή τη φορά έκκληση προς τις δύο πλευρές, αλλά ιδιαίτερα προς  τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους προς το Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών και να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Καμία μεταρρύθμιση δε θα πρέπει να στοχεύει στην απαξίωση περιουσιακών στοιχείων ούτε να μετατρέπει νοικοκυραίους ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. σε «αγωγιάτες». Η επίσημη πρόταση της ΕΣΕΕ που κατατέθηκε και στη Βουλή είναι να δοθεί σε κάθε κάτοχο παλαιάς άδειας μια άδεια δωρεάν, ώστε να διπλασιαστεί η προσφορά και να μειωθεί το κόστος μεταφοράς. Όσον αφορά τους πρατηριούχους βενζινοπώλες να δίνεται το δικαίωμα σε όσους επιθυμούν και έχουν την οικονομική δυνατότητα, να διαθέτουν βυτιοφόρα για να εξυπηρετούν την επιχείρησή τους, να μειώνουν το κόστος λειτουργίας και την τιμή των καυσίμων.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι οι μεταφορείς είναι συνεργάτες μας. Οι σχέσεις μεταξύ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών διέπονται από αμοιβαία εμπιστοσύνη. Στο παρελθόν όποτε καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι βρήκαμε αποτελεσματικές και άμεσες λύσεις.

Ας ελπίσουμε ότι η απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις θα είναι προσωρινή και ότι η πολιτεία θα την εκλάβει ως έντονη προειδοποίηση, ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα. 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: