Δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη μετά τη συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη μετά τη συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Οικονομίας –Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κα Λ. Κατσέλη και Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Α. Λοβέρδο.

 

«Συναντήσαμε σήμερα τη δική μας ελληνική «Τρόικα» και καταθέσαμε το δικό μας Μνημόνιο, το Μνημόνιο του Ελληνικού εμπορίου.

Μια συνάντηση με Υπουργούς της Κυβέρνησης οι οποίοι διαχειρίζονται κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας είναι πάντα σημαντική για τους κοινωνικούς εταίρους και τους φορείς της αγοράς και πιστεύουμε ότι οι τεκμηριωμένες θέσεις μας και οι επεξεργασμένες προτάσεις μας θα αξιοποιηθούν. Προτείναμε μάλιστα η επόμενη συνάντηση να γίνει με τα τρία συναρμόδια Υπουργεία παρουσία της Τρόικας.

Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα «μέτρα Κατσέλη» για την στήριξη των Μμε Επιχειρήσεων και των ρυθμίσεων των οφειλών επιχειρήσεων και νοικοκυριών προς τις τράπεζες, αρχίζουν να βρίσκουν, εκτός φυσικά από εμάς, και άλλους σημαντικούς υποστηρικτές. Ελπίζουμε, μεταξύ αυτών, να είναι πλέον και οι ελληνικές τράπεζες από τις οποίες ουσιαστικά ζητάμε να μας δανείσουν περισσότερο χρόνο και λιγότερο χρήμα.

Η ΕΣΕΕ επεσήμανε πέντε κρίσιμα σημεία:

·        Όχι στον αφελληνισμό των Μμε Εμπορικών Επιχειρήσεων αλλά στην ανάπτυξή τους με στοιχεία ηλεκτρονικής εμπορικής γεωγραφίας. 

·        Όχι στην αύξηση και στην μετάταξη του ΦΠΑ αλλά στη μείωσή του από το 2011.

·        Όχι σε νέες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις αλλά στη θέσπιση νομοσχεδίων «σκούπα» για φορολογικές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες.

·        Όχι στην αύξηση της ανεργίας αλλά στην επιδότηση της εργασίας και στη διατήρηση υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

·        Όχι στις αλλαγές στα παραγωγικά Υπουργεία που θα προκαλέσουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προγραμμάτων ενίσχυσης της Μμε επιχειρηματικότητας αλλά στην ολοκλήρωση της εφαρμογής των ασκήσεων επί χάρτου.

 

Η περίοδος των διαπιστώσεων και της αναζήτησης διεξόδου από την οικονομική περιπέτεια εξαντλήθηκε. Πρέπει επιτέλους να περάσουμε σε μια περίοδο ελπίδας και προοπτικής.

Η Τρόικα, μακριά από την ελληνική πραγματικότητα, αντί για τολμηρά μέτρα μεταρρύθμισης, επέλεξε μέτρα έκτακτης ανάγκης μιας χώρας σε καθεστώς χρεοκοπίας. Η υπερβολική σκληρότητα, οι πρόχειρες εκτιμήσεις, οι τεχνοκρατικές αστοχίες, οι βιαστικές προβλέψεις και οι αντιφατικές συστάσεις εξάπλωσαν την κρίση σε όλη την ελληνική αγορά και επιδείνωσαν την ύφεση πέραν των ορίων του μέσου Έλληνα.

Από τώρα και στο εξής, οι προτάσεις που θα επιλεγούν και οι συστάσεις που θα εφαρμοστούν πρέπει οπωσδήποτε να δίνουν λύσεις στα προβλήματα.

Η θέση της ΕΣΕΕ και του ελληνικού εμπορίου δεν βρίσκεται μεταξύ Τρόικας και Πολυεθνικών, αλλά μεταξύ Κυβέρνησης και κοινωνίας και όλες οι προτάσεις μας είναι υπέρ της στήριξης και της διατήρησης της Μμε ελληνικής επιχειρηματικότητας».

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: