Σταυρόλεξο επιβίωσης. Μαύρος Σεπτέμβριος σήμανε για τα νοικοκυριά.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

ΙΝΚΑ - Ινστιτούτο Καταναλωτών

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Μαύρος Σεπτέμβριος σήμανε για τα νοικοκυριά.

·        Με το καλημέρα κατέφθασαν οι λογαριασμοί ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, φυσικό αέριο, κινητής τηλεφωνίας.

·        Προβληματισμός για τα δίδακτρα, τα ενοίκια, τα σχολικά είδη της νέας χρονιάς.

·        Ακολουθούν φόροι ΕΤΑΚ, ΦΜΑΠ και φόρος εισοδήματος.

·        Και πάνω από όλα ο εφιάλτης της ανεργίας.

·        Νέα λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και βάσανα από χαμένες θέσεις εργασίας.

·        Οργή απορία και κατάθλιψη προκαλεί η αντιμετώπιση για όλους αυτούς που διαχειρίζονται τις τύχες της κοινωνίας μας.

·        Η ακρίβεια και οι αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης έχουν φέρει σε απόγνωση χιλιάδες καταναλωτές οι οποίοι ήδη έχουν αρχίσει την περικοπή εξόδων από το φαγητό, την ένδυση κ.λ.π.

·        Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά φαίνεται πως οι αυξήσεις δεν έχουν τέλος, με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και του ηλεκτρικού ρεύματος να βάζουν φωτιά στον οικογενειακό προϋπολογισμό, με την αύξηση του Φ.Π.Α και του Ε.Φ.Κ.

 

Θεωρούμε απαράδεκτη και απάνθρωπη κάθε συζήτηση για περαιτέρω αύξηση του Φ.Π.Α., των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος και της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Για τον Φ.Π.Α. έχουμε ήδη ανακοινώσει την προσφυγή μας στην δικαιοσύνη με αίτημα την ακύρωση όλων των αυξήσεων. Την ίδια ώρα οι κερδοσκόποι της αγοράς προβαίνουν σε αισχροκερδείς αυξήσεις σε ήδη ευρείας κατανάλωσης. 

Για τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, έχουμε την θέση ότι ο πολίτης – καταναλωτής, ο οποίος επιδοτεί μέσω του προϋπολογισμού την "πράσινη ανάπτυξη" και την δημιουργία μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δεν μπορεί να χρεωθεί επιπλέον ιδιωτική κερδοσκοπία.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης θεωρούμε πως όσοι "σκέπτονται" ή "απεργάζονται" την αύξηση του φόρου κατανάλωσης είναι εχθροί των ανθρώπων που ζουν σε αυτή την χώρα. Δεν αναλογίζονται στο ελάχιστο το κόστος σε ανθρώπινες ζωές, αλλά και το κόστος στο σύνολο της οικονομίας (δημόσιας και ιδιωτικής) που θα επιφέρει μια τέτοια επιλογή. Η θέρμανση αποτελεί βιοτική ανάγκη των ανθρώπων που προστατεύει την ζωή και την υγεία τους. 

Είναι πλέον σαφές ότι :

-           Η χώρα μας και ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει ακόμα και με την ίδια του την ζωή τις εντελώς εσφαλμένες πολιτικές επιλογές της τελευταίας εικοσαετίας στα θέματα της ανάπτυξης και της οικονομίας. Όλες οι επιλογές αυτές κινήθηκαν στα πλαίσια και στις εντολές του διεθνούς και του ντόπιου καπιταλισμού.

 -          Η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν ενδιαφέρεται να διασφαλίσει τις βιοτικές ανάγκες των πολιτών. Ενδιαφέρεται να πληρωθούν τα τοκογλυφικά δάνεια που σύναψε το ελληνικό κράτος (για να τα διασπαθίσουν πολιτικοί και επιχειρηματίες). Ενδιαφέρεται να διασωθούν οι τράπεζες που συνεχίζουν να καταγράφουν κερδοφορίες την ίδια ώρα που οι ίδιες προκάλεσαν την κρίση και κερδοσκοπούν από αυτή. Τα 85 και πλέον δις Ευρώ που έχουν αντλήσει από τον ελληνικό λαό την τελευταία τριετία είναι από τα σοβαρότερα αίτια της "ελληνικής" κρίσης. 

Χωρίς οργανωμένη προσπάθεια εξόδου από την κρίση και χωρίς κανένα σοβαρό σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Οικονομίας η χώρα μας νομοτελειακά θα οδηγηθεί σε πλήρη απαξίωση.

-          Η Ελλάδα συγκροτείται από τους Έλληνες. Η επίθεση εναντίον τους με τις πολιτικές μεθόδους που ακολουθεί αυτή η κυβέρνηση δεν είναι μόνο ενέργεια αντισυνταγματική, αλλά θίγει και την ίδια την ύπαρξη των Ελλήνων.

Καλούμαστε λοιπόν να λύσουμε το σταυρόλεξο της επιβίωσης. Τι κάνουμε, πως πορευόμαστε, υπάρχει παρόν και μέλλον; Ο θεός της Ελλάδος να την σώσει από τους προστάτες της.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: