Η τεχνολογία στην υπηρεσία των πολιτών. Ημερίδα Ευρυζωνικών Δικτύων


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Οι Δημότες και το Προσωπικό του Δήμου Ρεθύμνης θα μπορούν να εξυπηρετούνται άμεσα και πληρέστερα μέσα από την αξιοποίηση των ασύρματων Ευρυζωνικών Δικτύων και των δυνατοτήτων που παρέχουν με την εφαρμογή καινοτόμων υπηρεσιών & τη χρήση φορητών συσκευών.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται από τον Δήμο είναι:

 

  •  Ασύρματα Δίκτυα πρόσβασης στο Ιnternet (Wi-Fi Hotspots)  
  •  Διαδραστικός Ηλεκτρονικός Οδηγός
  •  Καταγραφή Αιτημάτων και Προβλημάτων «εν κινήσει» για Δημοτικούς Υπαλλήλους

Πολύ σύντομα λοιπόν, όλοι θα μπορούμε να απολαύσουμε χρήσιμες υπηρεσίες από του διαδίκτυο μέσω του έργου «αξιοποίηση των ασύρματων Ευρυζωνικών Δικτύων» όπως:

·                Να γνωρίσουμε το σύστημα ηλεκτρονικής ξενάγησης που προσφέρει πληροφορίες αξιοθέατων, διαδρομών, ψυχαγωγίας κ.α. για το Ρέθυμνο.

·                Να επιχειρήσουμε εικονικές επισκέψεις στα μνημεία και τις πλατείες της πόλης και να ανακαλύψουμε τις ομορφιές και τις δυνατότητες της χωρίς καν να μετακινηθούμε.

 

·                Να εγκαταστήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε το σύστημα ηλεκτρονικής ξενάγησης και από το κινητό μας (smart phone με GPS δυνατότητες).

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες που προσφέρονται μέσα από αυτό το έργο συμβάλλουμε όλοι στην αναβάθμιση του Τουριστικού-Πολιτισμικού προϊόντος του Δήμου Ρεθύμνου κι εξυπηρετούμαστε αποτελεσματικότερα και αμεσότερα!

Mε αυτό πνεύμα, ο Δήμος Ρεθύμνης διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010, στις 18.30, στην αίθ. «Αρτεμις» του ξενοδοχείου “Theartemis Palace”, Hμερίδα με θέμα « Αξιοποίηση των ασύρματων Ευρυζωνικών Δικτύων με εφαρμογή Καινοτόμων Υπηρεσιών & χρήση Φορητών Συσκευών για τους δημότες και το προσωπικό του Δήμου Ρεθύμνης».

Στην Ημερίδα αυτή όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα όλων μας με την παροχή αξιόλογων υπηρεσιών

Περισσότερες πληροφορίες: στην ιστοσελίδα του Δήμου Ρεθύμνου- www.rethymno.gr/e-rethymno 

----------------------------------------------------------------------------

Σημειώνεται ότι, το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΠ «Κοινωνία της Πληροφορίας» στο πλαίσιο Γ’ Κ.Π.Σ., σε ποσοστό 80% από το ΕΤΠΑ και 20% από Εθνικούς πόρους. 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: