Μήνυμα Δημάρχου Ρεθύμνης για την τρίτη ηλικία


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Ημέρα γιορτής σήμερα για την Τρίτη Ηλικία και το ενδιαφέρον όλων μας επικεντρώνεται στις ανάγκες των συνανθρώπων μας που έχουν διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους αφιερώνοντας το, με αξιοπρέπεια και ανιδιοτέλεια, στη δική μας ζωή.

Η γενιά που σήμερα αποτελεί την Τρίτη Ηλικία είναι οι δικοί μας άνθρωποι, οι γονείς μας, οι γιαγιάδες, οι παππούδες μας, πρόσωπα αγαπημένα από το συγγενικό ή το φιλικό μας περιβάλλον. Είναι η γενιά που βίωσε σκληρές δοκιμασίες που ξεπερνούσαν τις ανθρώπινες αντοχές, που βίωσε τον πόνο της απώλειας, την οδύνη του αποχωρισμού, που παρότι είδε τη ζωή να κατακρημνίζεται, βρήκε το κουράγιο και το ψυχικό σθένος να τη χτίσει από την αρχή. Είναι οι συνάνθρωποι μας που αθόρυβα, διακριτικά και με αγάπη μεταγγίζουν στην ψυχή και τη σκέψη μας τη σοφία τους διεκδικώντας λίγη στοργή και συντροφικότητα.

Η Τρίτη Ηλικία είναι ο ακούραστος συμπαραστάτης μας στον καθημερινό αγώνα μας για επιβίωση, είναι το απάγκιο μας στις δύσκολες στιγμές που γονατίζει η λογική και χάνεται η πίστη στον εαυτό μας, είναι οι άδολοι καθοδηγητές μας στις επιλογές που κάνουμε, είναι ο καθρέφτης του μέλλοντος μας.

Είμαστε δίπλα τους και τους στηρίζουμε. Αναγνωρίζουμε την προσφορά τους και τους καταθέτουμε το σεβασμό μας.

Με τη θεσμική μας ιδιότητα, προσπαθούμε να κάνουμε την πόλη μας φιλόξενη, ικανή ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες τους. Ενισχύουμε τις δομές που δημιουργήθηκαν για την εξυπηρέτηση τους, τα ΚΑΠΗ, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενώ σύντομα ο Δήμος θα δημιουργήσει μια νέα, ιδιόκτητη, σύγχρονη στέγη, κατάλληλη να φιλοξενήσει τους ηλικιωμένους μας στην περιοχή του Μασταμπά.

 Προσπαθούμε να αφουγκραστούμε στις ανάγκες τους, πράττουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να τις ικανοποιήσουμε. Συνεργαζόμαστε μαζί τους, δεχόμαστε με χαρά την εθελοντική τους προσφορά, τους κινητοποιούμε για συμμετοχή σε εκδηλώσεις ώστε να εξασφαλίσουμε συνθήκες ενός υποστηρικτικού

περιβάλλοντος που θα τους εμπνέει και θα τους ωθεί στην ενεργή κοινωνική συμμετοχή για να μην αισθάνονται αποκλεισμένοι ή παραμελημένοι.

Πρέπει και θέλουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα για την Τρίτη Ηλικία. Ελπίζουμε οι δύσκολες οικονομικές συγκυρίες να μας το επιτρέψουν. Το βέβαιο είναι πως πάντα θα είμαστε δίπλα τους. Ανθρώπινα, αληθινά και με αγάπη. Και για όλα όσα μας πρόσφεραν, τη ζωή που μας χάρισαν αγόγγυστα, μια λέξη μόνο: Ευχαριστούμε.

 

 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: